reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

o boże , kkiedy ja to znów nadrobie ?!! szalone kobiety:-)

przpraszam ,ze wcale sie nie odzywam , ale nie ma siły , mdlości mam 24h na dobę , budzę sie z nimi , budzą mnie w nocy , klade sie spać tez z mdłościami , nic nie pomaga , wymiotuje po każdym posiłku i miedzy nimi tez , to jest straszne :((( do tego boli mnie ,żoładek .

minęly 2 tyg. i jutro ide na kolejną wizytę , mam nadzieje ze tym razem lekarz już "coś' zobaczy bardzo sie denerwuje. może tez pomoże mi jakoś z tymi wymiotami.

trzymajcie sie ciepło lece trochę poczytać co u Was ;-)

reklama
katarinka no to przy wizycie juz powinnas cos wiecej ujrzec. chociaz az tak sie nie znam,ale tak z tego co czytam.
na staraczkach to bylam juz specjalistka a tu sie czuje jak niemowle, no nic nie wiem o ciazy :-p

jagodka no to faktycznie jestes troche do przodu. chyba po wiztach bedzie trzeba zmienic suwaczki. a poza tym to zazdroszcze doswiadczenia, dzielcie sie wiedza mamuski! :tak: jak maz przetrwal to 4-5 w miesiacu? a najbardziej to mnie zastanawia polog. to jest strasznie dlugo! ;-)

julia ja mam przyjsc 5.12 posluchac serduszka. mam nadzieje ze poslucham! a teraz sobie spokojnie nadal testuje co rano :-p u mnie chyba jedynym objawem sa humorki, wiec maz juz nie daje rady a co bedzie potem! :-p

w ogole to proponuje wpisac daty nastepnych wizyt do sygnatury, bo latwo sie mozna odniesc, a tak to bedziemy sie ciagle pytac nawzajem. ja zaraz dodam.

elifit wlasnie dlatego ja na pierwszej wizycie (wczoraj) odmowilam USG bo i tak nic nie widac.

susel co do seksiku to np ja w pierwszej ciazy byłam ciagle obrazona na meza, w naszym zwiazku to ja goruje pod tym wzgledem :cool2: w sensie ze moje libido jest duzo wieksze niz mojego meza.... :) a w trakcie ciazy to jzu w ogole mialam jakas masakre no ja bym mogła ciagle, maz juz sie mnie bał...:szok: i uciekal przede mna, mial potworny lek ze cos zrobi dziecku :eek: ech jakos to przetrwalam, po porodzie cale napiecie zeszlo, polog przelecial nawet nie wiem kiedy (no moment) libido spadlo, po jakims pol roku wszystko wrocilo do normy :sorry:

jagodka no to faktycznie jestes troche do przodu. chyba po wiztach bedzie trzeba zmienic suwaczki. a poza tym to zazdroszcze doswiadczenia, dzielcie sie wiedza mamuski! :tak: jak maz przetrwal to 4-5 w miesiacu? a najbardziej to mnie zastanawia polog. to jest strasznie dlugo! ;-)

elifit wlasnie dlatego ja na pierwszej wizycie (wczoraj) odmowilam USG bo i tak nic nie widac.

Nie miał wyjścia. Albo seks albo dziecko. A połóg trzasnął nie wiem kiedy, jak karmiłam to wcale mi się nie chciało, jakoś po 4 tym tygodniu połogu błam u gina zdjąć szwy, b osie nie rozpuściły do końca i już nam pozwolił, więc spróbowaliśmy, ale to była porażka:no: Ból jak cholera, sucho, nie zmieścił się we mnie jednym słowem i odpuściliśmy.. Jakiś czas później już się udało, ale początki były ciężkie.

Jak dobrze że nie tylko ja przy drugiej ciąży mam już brzuch jak w czwartym miesiącu :-) fakt że miałam ok 10 kg nadwagi ale teraz spodnie robią się ciasne :-) Jak tak dalej pójdzie to na gwiazdkę będę musiała kupić ciążowe :-D

u nas też była abstynencja prawie 9 m-cy. I niestety trzeba było zacisnąć uda, bo Dzidzia była ważniejsza ;)

Dziewczynki, podobno w drugiej ciąży brzuszek szybciej wyskakuje wiec juz niedługo niektóre z nas beda mogły zobaczyc zaokrąglone brzuszki :) ja juz sie nie moge doczekać!
A teraz to najwidoczniej wzdęcia. Nasze dzieci mierzą nie wiecej niz 1 cm i waza ok 1 grama zatem to niemożliwe zeby były sprawcami zaokrąglonych brzuchow. Ale juz niedługo :)

Ja dzis chyba po raz pierwszy poczułam sie typowo ciazowo. Było mi niedobrze, na nic nie miałam ochoty ani siły, było mi zimno i cały dzien mogłabym spędzić pod kocem, drzemiąc co chwile.
Cieszą mnie te objawy, dzieki nim jestem spokojniejsza.
Ale piersi jak nie bolały tak nie bola.

mój mąż od razu powiedział że nie będzie własnego dziecka w głowę pukał i że się może powstrzymać te 9 miesięcy i inne sposoby sobie znajdziemy :) cwaniaczek :-p

reklama
mala dzisiaj troszke jakby lepiej dalej slaba ale juz sie troche bawila i pogadala z nami:happy2:no i kupek mniej i wymiotow nie bylo
mi od trzech dni wieczorem leca jakies farfocle i troche krwi w poprzednich ciazach tego nie mialam wiec sie troche martwie ,jutro ide do lekarza to sie zapytam tutaj w H to sie chodzi do rodzinnego na specjalne wizyty ciazowe a do ginekol to po 12 i 20 tyg no i pod koniec ciazy na kontrole chyba ,ze jest cos nie wpozadku to czesciej ,wszystkie badania zleca rodzinny robi badanie piersi cytologie itp.w czasie tych wizyt jest z nim polozna ,ja w poprzedniej ciazy bylam z tego zadowolona przychodnie mam kolo domu lekarza znam od lat ,wie on wszysko o moim stanie zdrowia wiec nie trzeba tlumaczyc co i jak.W poprzedniej ciazy wszysko mialam z ubezpieczenia razem z badaniami prenetalnymi i znieczuleniem przy porodzie i bylam b zadowolona z opieki wiec mam nadzieje ,ze teraz bedzie tak samo
tez nie mam mdlosci a w poprzednich ciazach mialam i to straszne ale przychodzily ok 12tyg wiec wszystko przedemna:-(teraz mam wilczy apetyt i wcinam wszystko jak leci bo potem to na jedzenie nawet nie spojrze:eek:

Do góry