reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

tak, owulkę miałam 16-18 października i wtedy były ostre starania :) - ja mam 35 dniowe cykle ale zawsze regularne i owulacja co do dnia i wszystko się zgadza bo ostatnia @ 26 września.

reklama
o! jagodka my na tym samym etapie jestesmy! kiedy wizyta?
gina_23 i jak tam? juz nie wrocilo to plamienie? ale mnie zmartwilas, bo abstynencja przez tak dlugi czas to troche przegiecie ale...

la luna oszczedzaj sie! chociaz mowie ze plamienie jest normalne.

ewa222 wejdz sobie na watek o testach. moja w sumie nadal jest blada, a beta wyszla bardzo ladna, wiec sie nie martw testem.

ada ja to bym pewnie puscila, bo ile oni moge od czterolatki wyciagnac informacji... ale jak bardzo nie chcesz, to powiedzcie malej ze niestety nie mozecie bo... wyjazdzacie? musicie wymyslic jaki niezly powod zeby mala nie myslala ze to jej nie lubicie albo ze corka jej nie lubi.

Suseł, nie do końca, dziś mi stuknął 5tc ;) bo ja jestem 21dni po owulacji, tylko suwak się opóźnia. Do lekarza idę w następny poniedziałek.
Co ja mam powiedzieć jak w pierwszej ciąży mogliśmy się bzykać tylko jakoś w 4-5 mcu i tyle?:p

Ada mam 4 letnią córkę i wiem, że od takiego dzieciaka da się wyciągnąć wszystko. Powiedziałabym prawdę skoro to już nastolatka..

Anilewe to nie ciąża, to rozdętę jelita;) Serio, serio, progesteron nam to robi. Mam tak samo, ale to przejdzie, a brzuszki pojawią się potem

wiikki, apenandi, dorota123456789, katarinka31 udanych poniedziałkowych wizyt. Jutro dzień relacji i nowych zdjęć :D

gina_23 zdarzają się sytuację kiedy śluzówka jest podrażniona przy stosunku, także jak się powtórzy to zaczerpnij porady lekarza, albo jak dziewczyny piszą poczekajcie z kolejnym razem aż lekarz wszystko sprawdzi.

haust odpoczywaj kochana, oby jutro było lepiej

Yelonek mamy wizytę tego samego dnia, ale ja jeszcze bez usg, tylko pobiorą mi krew na te wszystkie badania, całe szczęscie mam je w pakiecie ciężarnej.

ada,- jak nie chcesz, żeby mała poszła to po prostu zadzoń i grzecznie powiedż, że Vivien nie przyjdzie, przepraszasz bardzo i życzysz udanej zabawy. Szybko i na temat bez zbęnych tłumaczeń. Nie daj się ciągnąć za język. Dwa słowa i koniec rozmowy. Bo sytuacja faktycznie nie ciekawa.

Wczoraj patrzyłam na mój brzuch i mam już wielki! Miałam co prawda swoją oponeczkę ale teraz on tak ładnie idzie od piersi w dół. Nawet jak leżę to nie jest płaski a taki wydęty. Mąż jak zobaczył to powiedział, żebym się nie obżerała bo nim się obejrze to będę wielka. Wkurzył mnie bo fakt coś tam podjadam, ale bez przesady, sam ma ciążowy na 5 miesiąc :) haha Najgorzej będzie ukryć jak tak będzie rósł szybko.

też z przerażeniem patrzę jak rosnę w brzuchu! w poprzedniej ciąży to taki brzuch miałam w 3 miesiącu. Mąż się śmieje, że to pewnie bliźniaki i dlatego taki sporawy już - dowcipniś jeden. Chcemy dopiero w święta rodzicom powiedzieć, ale jak dalej tak będzie to się wcześniej sami zorientują ;-)

Kopacz mialam juz kiedys do ciebie pisac, czy ojciec dziecka poczuwa sie do pomocy jak jestes w ciazy? chodzi mi finansowej? Bo wiesz ze mozesz od niego prawnie uzyskiwac pieniadze na zwiazane z ciaza potrzeby, czyli. na leki wizyty, wyprawka itd, to cos jak alimenty...to wszystko mnostwo kosztuje a dlaczego masz sobie sama radzic?
I prosze ladnie sie nie stresowac:) napewno juz na usg wiecej zobaczysz pewnie serduszko:) bedzie dobrze! stres nie pomoga, ja sama sobie dziwie ze taka spokojna jestem, podeszla do tego co ma byc to bedzie a stres niepomaga! wiec mam nadzieje ze po wizycie uzyskasz ten wewnetrzny spokoj!
A jak rodzina juz wie?

Katarinka uwazam ze jak beta prawidlowo przysrata swiadczy o prawidlowo rozwijajacej sie ciazy:)

SUsel musimy patrzec optymistycznie:) przypomnij kiedy masz wizyte nastepna?
Ja jestem szczesliwa maz mi duzo pomaga:) choc nieladnie czasami to wykorzystuje;p

Ja mam wizytę dopiero 13 grudni i czekam z niecierpliwością. Na pierwszej był tylko pęcherzyk, więc sobie mówię że fasolka rośnie zdrowo i dopiero krwawienie zacznie mnie niepokoić. Oby się nie pojawiło :-)

julia0903 taka kasa sie nalezy od tatusia (kopacz dzidzi) ale tylko za ostatni trymestr, wyprawka i wydatki szpitalne no i pozniej alimenty, nie jest zobowiazany do "dokładania:" sie przez cala ciaze. ale wierze ze jeszcze słonko nad toba zaswieci kopacz :-D
bardzo trzymam kciuki za wizytujace, kazdej zycze zeby usłyszala jak najszybciej bicie tego malutkiego serduszka....:tak:
ja mam wizyte w czwartek, pierwszy raz w zyciu ide do gina na nfz wiec nie bardzo wiem jak bedzie to wygladac, czy zrobi jakies usg itp, chociaz nie nastawiam sie bo pewnie jeszcze za wczesnie bedzie u mnie na cokolwiek, chce tylko usłyszec ze zarodek prawidlowo zagniezdzony i dostac skierowanie na badania i koniecznie jakies witaminy bo ktoras pisala ze ma problem z wypadajacymi wlosami, u mnie to samo po porodzie jak sie zaczelo tak trwa do dzis..... ech mam nadzieje ze przestanie bo bede niedlugo wygladac jak wylnialy kot...:-D:-D:-D

Ja na usg też tylko pęcherzyk widziałam. To było w 6tc. I też mam kolejną wizytę 12 grudnia i wtedy też usg 12 tygodnia. Nie chcę za dużo kasy wydawać na wizyty, a teraz i tak niewiele widać.
Ej ja też mam taki brzuch ;) i też oponke po spierwszym dziecku miałam.

reklama
Hej:)
Weszłam sobie poczytać co naskrobałyście i stwierdziałam, że masakrycznie tego dużo :)
Zazdroszczę Wam, że macie już pierwsze wizyty za sobą i trzymam kciuki za kolejne... Ja nawet nie mam terminu:(
Jutro się odezwę, bo dzisiaj mam doła...
Dobrej nocy

Do góry