reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Kum u mnie to samo, zapalenie mieszków włosowych murowane. Ja generalnie korzystam z trymera, okolice bikini maszynką (po kremach od razu infekcja murowana, za bardzo delikatna tam jestem), po wosku wszystko wrastało i krew się lała strumieniem. Laser pomógł na chwilę (nie mówię o IPL tylko o light sheer duet). Generalnie mam duży problem z włosami na ciele i twarzy niestety.:sorry: Ale w lecie staram się trzymać wszystko na zero, bo czuję się czyściej.

reklama
Witam :)

Hej Ewa fajnie,że się odezwałaś. To że córcia malutka nie znaczy, że źle się rozwija poprostu może to właśnie genetycznie uewarunkowane :) Moją koleżankę też nastarszyli, (jest z drugą córką w ciąży) mówili ,że mała na granicy, że malutka i tzreba kontrolować a swoją pierwszą córkę urodziła w terminie i waga niecałe 2,5 kilo. Ona sama tez malutka jest także nie ma co się martwić. Poza tym jesteś w szpitalu a więc wszystko na bieżąco kontorlują :)

Co do lewatywy to w uk ponoć nie robią nic w tym kierunku, ani lewatywy ani czopków. Jak się przydarzy jakaś niespodzienka to ponoć nikt się nie przejmuję bo są położne przyzwyczajone., One może i tak ale ja średnio bym chciała, żeby mi się coś takie przytrafiło no nic zobaczymy :)

Golenie no owszem coraz większe wyzwanie. Ale ja również przyzwyczajona na zero, a teraz golę się na "czuja" Nawet mi to wychodzi hehe.

Odnośnie torby do szpitala to zaczęłam się zastanawiać czy nie za dużo wzięłam ciuszków dla Julki. Tutaj teoretycznie po 6 godzinach można wyjść no ale powiedzmy,że będe leżeć nawet dobę, Wzięłam po dwa zestawy na rozmiar 56 i 62 żeby założyć w szpitalu i po jednym komplecie na wyjście. Może powinnam wziąć tylko po jednym zestawie do szpitala a w razie "w" mąż dowiezie. Jak myślicie??

GiB co do cukrów to może rzeczywiście ostatnio troszkę się stresuje pomiarami bo do tej pory wychodziło dobrze a teraz po tym samym jedzeniu źle i się wkurzam:/ Np dziś po śniadaniu zrobiłam pomiar wyszło dużo za dużo. Zrobiłam jeszcze raz po minucie i wyszło ok sama już tego nie rozumiem :/:/;/

U nas pogoda się psuję akurat jak mąż ma cały weekend wolny już nie pamiętam od kiedy:/ A tu ma lać cały czas ehhhh. Jak pech to pech :/;/

Kum jagodka mam to samo :( niestety robia sie te krostki.czesto ropne.a na drugi dzien wieksze podraznienie bo jiz odrastaja.przez pol roku chodzilam na wosk.ale bez sensu bo na drugi dzien jezyk...wiec juz wole czesciej trymerem bo nie wrastaja.czasem mnie cos podkusi to na zero ale potem zaluje :( krew co prawda mi sie nie leje...i na szczescie mam tylko tylko tam na pipce...chociaz nogi tez rosna jak dzikie :/ i to samo mam co ogole wyjde na slonce to jestem salamandra plamista :/ z pachami tylko spokoj mam

Jak tam gorąco dzisiaj... ufffff... wiaterek fajny, ale w aucie no sauna. Niestety klimy brak, ale przynajmniej się nie zaziębię.

Widzę weszłyście głębiej w temat golenia. Mi wrastają włoski na lini majciochów (wszytskich linach), no i wiadomo krosty, stany zapalne... Ale i tak poniżej wzgórka, to maszynkę w poślizg muszę wprowadzić płynem do higieny intymnej. A nie wyobrażam sobie chodzić z takim bobrem zarośniętym, szczególnie w lato. A swojemu już zapowiedziałam, że jak będzie czas na szpital, to ja się wypinam, a on mnie goli :-p
Bardziej się martwię też o odrastające włosy i o utrzymanie tego w stanie krótkim podczas połogu. Jak będzie nacięcie, to raczej za szybko się znów nie ogolę. A nie wyobrażam sobie krwawienia i włosów... bleh. Może tutaj też trymer pomoże....

No i weźcie swoje maszynki, co by nie skończyć ewentualnie właśnie z maszynką z czasów młodości naszych ojców.
Położna na sr nam mówiła, że sama jak na stażu jej to dali w łapkę, to się wystraszyła jak ona ma tą biedną cierpiącą kobietę tym ogolić.

Ja sobie dzisiaj ogarniałam włoski i powiem wam że zdjęłam duże lustro z korytarza oparłam i poszło całkiem dobrze bo z małym to myślałam ze zwariuje:)

Ewa, dobrze że się odezwałaś, martwiłam sie o ciebie. 34tc to juz naprawde bezpieczny w miare czas. Ja w poprzedniej ciąży rodziłam 33+5tc i jest wszystko ok. Oczywiście najlepiej jak najdłużej donosić, ale jakby twój stan miał szkodzić maleńkiej to lepiej wcześniej ciążę rozwiązać. Trzymam za was kciuki!!!!

Lewatywy nie miałam przed cc i to co było później to był koszmar. Myślałam, że mi brzuch rozwali ból; po 3 dniach sama błagałam o lewatywę. Teraz szykuje czopki.

Co do depilacji tez lubię być na 0 ogolona. Ja uzywam maszynek jednorazowych, ale może macie lepszy patent? chętnie skorzystam z podpowiedzi :-)

Dzien dobry!

Chyba tylko ja jestem na etapie nieswiadomosci jaki porod moze byc meczacy. Chyba poprostu odpieram od siebie mysli na temat 5 lipca wierzac, ze poprostu instynktownie wszystko przyjdzie i szczesliwie sie zakonczy...
I tak właśnie będzie:tak:

Dziewczyny co się teraz daje na chrzest dla chłopców?
Moim zdaniem kasę :-D

Dzisiaj w nocy płakałam przez moją małą. Tak mi dała popalić, {...} wpadłam na pomysł, żeby ją ukołysać... o dziwo, pomogło bardzo szybko...
Pierwszy, ale nie ostatni raz :rofl2::-D:rofl2:

Dziś coś słabo się czuję, w głowie mi się kręci, a w domu mam chłodno i nic nie robię:zawstydzona/y:
Był Pan zamontował moskitiery. W poniedziałek zaczynamy remont córki, trzeba ją przenieść do pokoju Juniora. Ciuchy już przebrałam, zostały zabawki, mam nadzieję, że conajmniej 30% uda mi się pozbyć. Co robicie z takimi zabawkami?
Jak są całkiem sprawne, tylko mocno używane i niechciane? Szkoda wyrzucać, a sprzedawać mi się nie chce po 5 zł :rofl2:

A teraz Was wkurzę :rofl2:
Mam czereśnie, u siebie na działce, czerwoniutkie, pyszne i słodkie i niepryskane :tak::laugh2:

reklama
Dzień dobry ! :-)

ewa66- najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, ostatnio pisałam o dziewczynie, która urodziła w 30tc dziecko ważące 900g i świetnie sobie radzi, także Twoja córeczka wcale nie jest taka malutka :tak:

michalina - ja wcale nie uważam, że ciąża to jest taki super fajny stan:no: za dużo wyrzeczeń i niezbyt przyjemnych dolegliwości, oczywiście są też miłe chwile, ale też już mi coraz bardziej ciąży....

co do depilacji to ja też zawsze na zero, co prawda w ciąży golę się rzadziej, bo stało się to niezłym wyzwaniem :-)

Jestem póki co uziemiona w domu , bo czekam na kuriera ..... a mam taką ochotę wyjść na spacer:baffled:
co do ochłodzenia to ja nic o tym nie słyszałam, jedyne co - mają przechodzić lokalne burze :tak: mam zamiar wyrwać się na weekend na wieś, więc pogoda musi być! :-)
Doti - uwielbiam czereśnie, podziel się:-D

właśnie pomalowałam paznokcie u stóp i powiem Wam, że jeszcze całkiem nieźle sobie z tym radzę :-)

Do góry