reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Oj z tym ustepowaniem miejsca w tramwajach kiepsko, ale w autobusach mi ustępują, ale jeżdżę raz na miesiąc i to z Ola, więc chyba bardziej ze względu na nią niż na ciążę... A ostatnio pan na BP mnie zawołał bez kolejki , to inne baby aż sie zasapaly....
Oli coś sie śni i płacze przez sen, zapowiada sie ciężka noc...poza tym znów ma jedna dziurkę zatkana, chyba pójdę do laryngologa bo może coś sobie tam wsadzila, bo już kolejny katar i tylko z tej dziurki i zielony of razu...

reklama
Hej dziewczyny.

Dzisiaj wyjątkowo późno, ale dzień przeleciał mi nie wiem kiedy;/ Najpierw zajęłam się ogólnym oganięciem mieszkania, później wzięłam się za rzeczy dla Julki. Posegregowałam sobie rozmiary, kolory i od jutra zabieram się za pranie :) Zeszło mi się z tym trochę. Potem jakiś obiad i mąż z kolegą poprzestawiali trochę meble u nas w sypialni, więc też miałam robotę bo musiałąm trochę poprzekładać wszystko. Padam na twarz teraz:/

Jeśli chodzi o ucisk to jak chodzę czuję lekki w pachwinach, natomiast jak leżę, siędzę a potem wstaję boli mnie masakrycznie dół pleców. Czasami aż nogi się pode mną uginają :/ Nie należy to do przyjemnych uczuć, a i jeszcze jak siedzę to strasznie boli mnie coś pod prawą łopatką. Czasami muszę się nieźle nakręcić, żeby pozycję znaleźć.

Karmienie piersią hmmm szczerze to mam w planach zobaczymy jak mi pójdzie. Ale jak ja to mówię nie chcę dłużej niż max do roku. Moja mama karmiła barta do ponad dwóch lat i to była udręka straszna dla niej :/

Elektroniczną nianię mam zamiar kupić ale nie jakąś super drogą. Mieszkanie nie jest za duże ale mamy ogród i np czasem ze znajomymi jak byśmy chcieli posiedzieć to nie będę latać co 5 min żeby sprawdzić co u małej.

A tak z innej beczki to wiecie co myślałam, że mnie to ominie całe zamartwianie czy dam sobie radę. Jednak nie :-( Ostatnio mam takie myśli, ze w ogóle nie będę wiedziała co robić. Wczoraj np nie mogłam przestać myśleć co wziąć dla dziecka do szpitala i na wyjście (o sobie już nie wspomnę) i stwierdziłam, że mogłabym wziąć pół szafy bo nie wiem :/ A idę najprawdopdobniej na 1 dzień bo tyle w uk się leży a czasem nawet po kilku godzinach wypisują. No i tak ze wszystkim czasem siedzę i nie mogę przestać myśleć jak zrobie to czy tamto a potem stwierdzam, że i tak będzie źle.:/:/

Ale nasmęciłam :/ Idę spać dobranoc mamuśki :)

Hej Brzuszki!
Ale jestem zaspana...q obudziłam się pół godziny temu i nie mogę wstać. A muszę do pracy jechać. Nie chce mi się!

Wczoraj byłam na zakupach i w końcu kupiłam zazdrostki do kuchni. Od razu inaczej to wygląda. Bardzo mi się podobają. Mąż jeszcze zdążył zainstalować patyczki. Szkoda że wczoraj padał deszcz i nie mogłam umyć okna :-( a dziś od rana piękne słońce ale jechać muszę do pracy.

Limonka takie myśli to chyba każda z nas ma. Bez względu na to czy już ma dziecko i poród za sobą czy nie. Ja też mam rozne myśli.

Niech mnie ktoś w tyłek kopnie żebym wstała :-D

Aha w sklepach gdzie duże kolejki są też nikt nie ustępuje. Każdy udaje że nie widzi. Nawet przy kasach pierwszeństwa.

Ostatnia edycja:
NKopacz - ja chronie brzuch nie tylko w komunikacji miejskiej. Ludziom sie chyba wydaje, ze jestem zwinna jak sarenka, szybka jak antylopa i ze ten brzuch wciagne, a miewam dni, ze chodze jak hipopotam. Najwieksza glupota i brakiem odpowiedzialnosci wykazuja sie moi sasiedzi. NIKT NIGDY nie przytrzymal mi drzwi od windy, nie zaczekal na mnie, ani nie przepuscil, ale hitem sa drzwi wejsciowe. Kiedy wychodzisz z bloku masz drzwi ;) u gory sa oszklone i widac czy ktos stoi na zewnatrz, a chamy napierdalaja drzwiami :o klamka jest mniej wiecej na wysokosci brzucha... Zeby otworzyc drzwi domofonem stoje schodek nizej, bo idioci nie patrza i wychodza jak z obory! Wozki z hipermarkecie i sam hipermarket tez jest skupiskiem debili. Chodza jak zombie, a wozki sa mniej wiecej na wysokosci brzucha...

Malgorzatka - a kiedy nie ciezarna ,tylko matka z dzieckiem to ustepowali Ci miejsca?

Limonka - tez miewam takie kryzysy. Im blizej tym gorzej, ale jestem pewna, ze damy rade :) znam teraz duzo swiezoupieczonych mam i wszystkie daja rade :)

Katka - chyba padlo na mnie, wiec wstawaj! Szkoda dnia! :-D

Ja dzis wizytuje. Ciekawe czy dzis bede miala usg i co doktorek powie na moje crp...

Mam dzis kiepski humor. Wczoraj okazalo sie, ze to moje super tanie zamowienie nie zawieralo 2 kocykow, czyli zadnego interesu zycia nie zrobilam. Ceny takie jak w necie, wiec w sumie czekalam dluzej na cos, co moglam zamowic sama. Tym samym, mam 2 koce uzywane, zadnego nowego, ale jeszcze kupie... Chcialabym, aby Adas mial swoj wlasny kocyk z dziecinstwa :p

poza tym troche sie poklocilam z tesciowa i mam wyrzuty sumienia. na szczescie na poprawe humoru bylam w rossmannie i spotkalam sie z kolezanka, a pozniej zrobilam sobie spacer :D

Milego dnia

Ostatnia edycja:
Dzień dobry.
Zapowiada sie deszczowy dzien i na dodatek mam humor do d... Maz mnie wczoraj zdenerwował i nerw mnie ciagle trzyma.
Miłego dzionka!

A u nas słońca ani śladu. Więc chyba zrobimy rajd po sklepach, choć dam radę pewnie ze 2 .

Mi się zdarzyło parę razy,że zostałam wywołana z kolejki i obsłużona jako pierwsza.

Kopacz ja w 1szej ciąży zaczynałam od małego 38 a rybaczki na lato w H&M kupiłam 42. A ciążę miałam na tym samym etapie co teraz.
Teraz zaczęłam od 40 i niedawno kupiłam u nich 40. Tamte rybaczki wcale nie są jakieś za duże....Więc nie wiem jak to jest.
Jeansy z Torelle mam S z tamtej ciąży i nadal są dobre. No może poza pasem bo krótki jest i zaczyna zjeżdżać...

Dzień dobry :)
U nas za oknem też szaro :crazy:
Nie mam na dziś specjalnych planów...
Sprzątać nie muszę, mam kupione szparagi, zrobię zupę moją ulubioną:tak:
może do fryzjera się wybiorę, po 9 zadzwonię czy mają wolne terminy :tak:

reklama
Hej mamuśki ;-)

Mam pytanko-Wam też jest tak ciężko zajmować się Waszymi starszymi dziećmi? Spacery to dla mnie koszmar:zawstydzona/y: Młody tak szybko jeździ na motorku, albo biega, że ja też muszę za nim biegać i ledwo daję radę.... Mieszkam w bloku, więc jak wychodzimy to muszę za nim chodzić. Jak jedziemy do rodziców to jest mi lżej, bo zamykam bramę i młody sobie biega. Nie wiem co będzie za kilka tygodni. Chyba daruje sobie spacery :-(

Do góry