reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jagodka jutro ci dam kawalek bo jestem w lozku ;)

Katka ja kupowalam przez neta i dobrze na tym cenowo wyszlam ;)

Elifit - zakalec zakalcem, ale ile sie napracowalam zeby taki zakalec dobry wyszedl :p hehe

Mowixie o praniu.ja na razie wszystko piore ale w normlanym proszku.jak pojade na d.slask to dopiero bede prala w dziecinnym i prasowala ;)

reklama
Już 4 razy piszę posta i mi go nie wkleiło. Wyskakuje komunikat że albo nie jestem zalogowana (a przecież jestem) albo nie mam pozwolenia na pisanie :-D przyznajcie się kto mnie zablokował :p

I nie mogę edytować... Eh

A pisałam że trzymam za Malgorzatkar kciuki za to odpieluchowanie...
Że kiepsko że Michalina nie ma zastępstwa...
i że mam złe wyniki z krwi ale to pewnie dlatego że chora jestem.

Post był długi ale kurde no 4 razy go pisałam... Już na 5-ty raz brak mi cierpliwości :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do prasowania to ja tak jak Jagódka, raczej wszystko prasuje a przynajmniej większość nie lubię wymiętych rzeczy, a mój to już w ogóle hehe tyle, że sam sobie nie poprasuje:crazy:

Małgorzatka powodzenia życzę oby szybko poszła nauka nocnika :):)

A chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was ma bardzo nisko główkę dziecka?? Dzisiaj się okazało, że ja tak mam powiedzieli mi że to nic groźnego ale ja się tak zastanawiam czy nie ma ryzyka wcześniejszego porodu??

Tak poza tym trzeba spać się szykować, na szczęście jutro luźniejszy dzień niż dzisiaj także trochę się poobijam :D

Limonka a czujesz ucisk w pachwinach? Ja przy pierwszej ciąży tak miałam ale nikt nie mówił o wcześniejszym porodzie.

Co do prasowania to ja co dziennie to robię po wyjęciu z szafy. Jak wkladam do szafy po praniu to ładnie ukladam ale nie prasuję bo by mnie cholera wzięła :-D jedynie pościel prasuję od razu przed włożeniem do szafy. Lubię.

Ja mam kolejną bezsenną noc przed sobą... Jeszcze mi coś w szyję wlazło i boli, a za oknem wkurzający nocny ptak urządza koncert wrrr co noc arie operowe uskutecznia. Mam ochotę go udusić!

Limonka, mój synek tez ma nisko główkę ale na dzisiejszym USG lekarz nic nie mówił o zagrożeniu, tylko sie zachwycał ze wszystko super. Dopytam jeszcze za tydzien u swojej gin.

U mnie jednak nie zafugowane wszystko bo pierwsza fuga nie zdążyła przeschnac i nie mozna było nałożyć drugiej... No nic, jutro powtórka z rozrywki.
Jutro rano planuje tez skoczyć do lab na badanie tsh, ft3, ft4, morfologia i mocz.
Dobrej nocki!

Niemożliwe...jestem pierwsza...

Dzień Dobry

U mnie wszyscy śpią a ja już po śniadaniu. Chyba kolejny etap przygotowania na maleństwo:tak: Zmniejszanie potrzeb na sen i odpoczynek

I chyba jakiś dziwny instynkt się uruchomił, obrony własnego terytorium. Teściowa zaczęła mi strasznie działać na nerwy.
Jak tylko pojawia się w moim domu. Niby chce pomagać ale jakoś jej znieść nie mogę.
Chyba lubię mieć poczucie samodzielności, a nie słuchać "bez nas byście sobie nie poradzili". To pozwoliłam przyjść za 3 tyg.
A wczoraj przeszła samą siebie,odebrała list do M polecony i otworzyła, bo nietypowy więc wytrzymać nie mogła. Mi powiedziała ,że zaglądała,a jemu nie pozwoliła mówić. Jak zapytał czemu rozerwany powiedziała,że taki był!!!!!!!!!!!!!:tak:

Hej. A ja spałam dzisiejszej nicy jak zabita. Pierwszy raz od niepamiętnych czasów! Wstawałam co prawda do wc ale potem zasypiałam w 5 sekund... Wow

Dziś znów zostaję w domu :-) już myślę co tu zrobić z porządków oczywiście :) wczoraj dorwałam okna w sypialni... no nie powinnam... Ale nie mogłam już na nie patrzeć!

Używałyscie nani elektronicznej? Polecacie?

Ostatnia edycja:
Hejka. Ja tez padziocha. Wychodzac z psem rano myslalam ze padne i usne... Dzisiaj maja byc burze..... Katka my kupowalismy szwagrowi do szeregowki nianie elektroniczna... Byli zadowoleni.... Tylko troche trzeba o nich poczytac i wybrac na zasadzie rozsadna cena a jakosc. No i my nie kupowalismy funkcja video. Dziewczynku milego dnia.... Ja od rana mam kiepski nastroj wie sie nie odzywam. ...

reklama
Cześć dziewczyny:) jak na tą chwilę nie jestem w stanie Was czytać na bieżąco, po pracy wracam wykończona przesypiam z 1,5h, przygotuję przekąskę na następny dzień do pracy i kładę się spać. Nie wiem ile dam jeszcze radę:(

Dziewczyny te, które mają dzieciaczki ułożone główką w dół nie czujecie takiego ucisku?

Co do prasowania to ja tak jak Jagódka, raczej wszystko prasuje a przynajmniej większość nie lubię wymiętych rzeczy, a mój to już w ogóle hehe tyle, że sam sobie nie poprasuje:crazy:

Małgorzatka powodzenia życzę oby szybko poszła nauka nocnika :):)

A chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was ma bardzo nisko główkę dziecka?? Dzisiaj się okazało, że ja tak mam powiedzieli mi że to nic groźnego ale ja się tak zastanawiam czy nie ma ryzyka wcześniejszego porodu??

Tak poza tym trzeba spać się szykować, na szczęście jutro luźniejszy dzień niż dzisiaj także trochę się poobijam :D

Limonka, mój synek tez ma nisko główkę ale na dzisiejszym USG lekarz nic nie mówił o zagrożeniu, tylko sie zachwycał ze wszystko super. Dopytam jeszcze za tydzien u swojej gin.

U mnie jednak nie zafugowane wszystko bo pierwsza fuga nie zdążyła przeschnac i nie mozna było nałożyć drugiej... No nic, jutro powtórka z rozrywki.
Jutro rano planuje tez skoczyć do lab na badanie tsh, ft3, ft4, morfologia i mocz.
Dobrej nocki!
Limonka i Pola nie macie żadnych dolegliwości w związku z takimi ułożeniem? ja nie mogę się podnieść ani przekręcić na drugą stronę bez bólu. Jak chodzę czuję delikatnie ale jak leżę i się ruszam to jest mocny ból.

Pytanie czy któraś z Was KOchane ma już spakowaną torbę? jaką bierzecie taką na kółkach czy zwykłą?

Do góry