powiem wam że wraz z 5tc zaczyna mnie kłóć/ćmić jajnik prawy lekko, sporadycznie no i wieczorami pobolewają cycki ;D uwielbiam to, naprawdę nic nie daje mi więcej radości jak objawy ciazy !
mnie tez to raduje i naprawde ciesze sie ze czuje ta ciaze, bo poki nie zobacze groszka na usg to sa to jedyne namacale dowody ze dzidzius sie rozwija
aaa dziewczyny które uwielbiają zieloną herbate ,jak by nie wiedziały , owa herbatka blokuje całkowicie wchłanianie kwasu foliowego , wiec nie mozna jej pic szczególnie kiedy kwas foliowy suplementujemy ;( staje sie to bezcelowe
mialam o tym pisac, ciesze sie, że o tym wspomniałas, bo tez uwielbiam zielona herbate ale odstawilam, nawet pomimo ze moje witaminy maja duza dawke kwasu foliowego
a propo mdłości / wymiotów, czy to się jakoś dziedziczy? bo podpytywałam mamę i ona nie wymiotowała ze mną w ciąży, mdłości też za bardzo nie miała, raz ją tylko zemdliło. Tak pytam z ciekawości bo pomyślałam, że może skoro moja mama nie miała mdłości to dlatego mnie też ten temat jest obcy.
moja siostra nie miala mdlosci ani wymiotow, jak u mamy nie wiem nigdy nie pytalam, ale nie wydaje mi sie zeby czynnik genetyczny mial tu znaczenie
my jutro wyjazd mamy, także odezwę się pewnie w piątek po wizycie u ginekologa
spokojnej podrozy i powodzenia na wizycie, samym dobrych wiadomosci
O jej dziewczyny jeszcze miałam napisać że jutro ide na kolejną wizytę
fajowo, napisz nam koniecznie co i jak na wizycie
3mam kciuki zeby wszystko wszytko dobrze
Ja już po pierwszym usg, .
gratuluje maluszka i wizyty
Karola ja w 1 ciąży nie miałam kompletnie żadnych dolegliwości, a teraz jest gorzej;/.
jakie cie juz objawy dopadly poza spadkiemn apetytu?
Ja jestem młoda, a będzie to nasze drugie dziecko. Pierwsze urodziłam w lutym tego roku. Oba dzieciątka oczywiście planowane.!
gratuluję odwagi. My z rodzeństem jesteśmy co 1,5 roku rodzeni i nie wiem jak rodzice dali radę. Ja myśle, że drugie będziemy planować około 2latek pierwszego i potem jak dalej będę chciała trzecie
to pewnie już od razu po drugim.
Brzuch mnie trochę pobolewa;/ Może dostanę jeszcze okres?
@ już nie przyjdzie, nie obawiaj się
Ale moze bete zrob w odstępie 48h to zobaczysz czy ładnie rośnie.
ja bym na twoim miejscu się oszczędzała jesli miałas problemy z ciązą poprzednia, ja np. w ciazy ktora stracilam składałam z zapałem mebelki bo ostatnie dojechały a własnie się kończylismy urządzać, niecierpliwa zrobiłam to jak mąż był w pracy, potem mnie strasznie wszystko bolało, może zaszkodziłam? nie zadręczam się tym, bo wszystko mogło być powodem ale teraz oszczędzam się.
U mnie kryzys za kryzysem. Zauwazyłam, że mdłości mi się nasilają jak coś podniosnę, albo idę z zakupami.
Poza tym nieprzyjemnym pochylaniem się na panem K z rana (na szczęście bez efektów) o mały włos nie zwymiotowałam na koleżankę w pracy jak już kończylyśmy zmianę. Już miałam w głowie wymówkę, że się strułam chińszczyzną.
Kochane, te co nie macie mdłości cieszcie się, bo 90% z was jeszcze ich zazna.
Mamy piękne lipcowe terminy a do tego większość z nas zrobi najwspanialsze prezenty dziadkom na święta.
fajnie nam się trafiło. znajomym pochwalimy się po nowym roku a tym co będziemy spędzać sylwka to wraz z życzeniami noworocznymi