reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Dziewczyny należę już do grupy grudniowe mamy 2011:) Mimo że ostatnio się tam nie udzuelam zbyt często to bardzo się zżyłyśmy ze sobą.

Miło widzieć, że tu też tyle przyszłych mamusiek:)

W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do gina. Teraz narazie chcę się zapisać na NFZ w celu potwierdzenia. Z kasą ostatnio krucho, więc sama nie wiem jak to dalej będzie z ginem...

Karola ja w 1 ciąży nie miałam kompletnie żadnych dolegliwości, a teraz jest gorzej;/
Julia ja też nie mam apetytu.

reklama
venus ja już zaczęłam się martwić, dziewczyny tu o mdłościach rozmawiają, nawet o wymiotach a ja nic :eek:

ale dziewczyny cierpliwie mnie uspokajały, że nie koniecznie muszą być mdłości. Na pewno będę spokojniejsza za tydzień (mam wtedy pierwszą wizytę), jak usłyszę serduszko to wtedy się uspokoję :tak:

a propo mdłości / wymiotów, czy to się jakoś dziedziczy? bo podpytywałam mamę i ona nie wymiotowała ze mną w ciąży, mdłości też za bardzo nie miała, raz ją tylko zemdliło. Tak pytam z ciekawości bo pomyślałam, że może skoro moja mama nie miała mdłości to dlatego mnie też ten temat jest obcy.

Witam nowe przyszłe mamusie ;-)

powiem wam że wraz z 5tc zaczyna mnie kłóć/ćmić jajnik prawy lekko, sporadycznie no i wieczorami pobolewają cycki ;D
uwielbiam to, naprawdę nic nie daje mi więcej radości jak objawy ciazy ;-)

no to ja jednak chyba w tej grupie niewielu które własnie się wstrzymaja z mówieniem o ciazy do 3mc; )

Spokojnego wieczoru!

my jutro wyjazd mamy, także odezwę się pewnie w piątek po wizycie u ginekologa ;-)
w mikołajki ide na pierwsze usg prywatnie żeby posłuchać serduszka to będzie akurat 8tc ;)

Buziaki!!!

nie wiem czy mdłości się dziedziczy...myśle ze kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę.Moja siostra w ciazy do 4 msc miala nudnosci i wymioty. U mnie mdłości pojawiają się sporadycznie, apetytu tez za bardzo nie mam, ale staram się normalnie jeść. A jeśli już na coś mam ochotę to na mięso :) czekolady nie ruszam w ogóle :)

Ja już się powoli oswajam z tą myślą, że jednak się udało. Jutro rano robię betę i zapisuję się do gina, tak jak podpowiadacie - prywatnie i na nfz. W sumie żona mojego szefa jest ginekologiem i miło by było udać się do kogoś zaufanego, kto mnie potraktuje indywidualnie. Mimo, że mamy w pracy raczej koleżeńskie stosunki to jednak głupio mi to samej proponować. Choć kiedyś sam rzucił coś w stylu - jak będziesz w ciąży to pójdziesz do mojej żony i będziesz pracować do samego porodu. Żartem oczywiście - wiem, że ma słabe poczucie humoru:)

Z innej beczki. Dziś był u nas teść (co się rzadko zdarza, bo nasze rodziny mieszkają 200 km od nas) i korciło mnie żeby się wygadać. Może wytrzymam chociaż do pierwszego usg:-)

Witam nowe mamusie!

My na razie z mężem też nikomu nie mówimy. Jeszcze się nawet na wizytę nie umówiłam, ale może zrobię to zaraz :-D Chcemy powiedzieć po 12 tygodniu, ale nie wiem czy tyle wytrzymamy.

Co do objawów to mi głównie wieczorami jest niedobrze i czasem czuję taką a'la pełność w brzuchu. I to chyba na razie tyle. Miałam jutro robić drugiego testa, ale zapomniał mi mąz kupić, więc zrobię w piątek rano :zawstydzona/y: 3majcie kciuki!

Widzę, że rozmowa na temat wieku była. Już jedna z nas wspomniała, że nie ważne ile się ma lat, ważne na ile się człowiek czuje. Zresztą każda z nas jest inna i każdy w swoim czasie poczuła chęć macierzyństwa. O ile to tak można nazwać. Ja jestem młoda, a będzie to nasze drugie dziecko. Pierwsze urodziłam w lutym tego roku. Oba dzieciątka oczywiście planowane.

Ciężko Was nadrobić, bo produkujecie jak szalone, a przy 9-cio miesięcznym dziecku czasu wolnego pozostaje niezbyt wiele :sorry:wiec wybaczcie, że rzadko wpadam.

Miłego wieczoru!

Jeśli rzeczywiście jestem w ciąży to może w Święta jest dobry czas na ogłoszenie rodzinie? fajny chyba prezent:) Tylko nie wiem czy wytrzymam;P W pierwszej ciąży chwaliłam się szybko:)

Brzuch mnie trochę pobolewa;/ Może dostanę jeszcze okres?:)

Jeśli rzeczywiście jestem w ciąży to może w Święta jest dobry czas na ogłoszenie rodzinie? fajny chyba prezent:) Tylko nie wiem czy wytrzymam;P W pierwszej ciąży chwaliłam się szybko:)

Brzuch mnie trochę pobolewa;/ Może dostanę jeszcze okres?:)

venus jak druga kreska była nawet blada to znaczy że stężenie hormonu jest!! wiec jesteś w ciąży, może to 4tc ? dopiero bo ciaza moze być mała dlatego zrob jutro albo po jutrze najlepiej to jedź na badanie bhcg ;) ono wszystko Ci powie ;)0

mnie też cały czas pobolewa, ale przestałam już sprawdzać co godzinę czy jednak okres się nie pojawił - w końcu mija prawie tydzień od kiedy miał przyjść

reklama
Moja Mama i Siostra nie wymiotowała:) wiec wierze w dziedzictwo:) i tez liczę na to ze będe czuć sie względnie:)
Jeśli chodzi o apetyt, to jest dosyć spory, ale schudłam 2 kg tak sama z siebie.... :) smaczki??? Wszystko smakuje mi duzo bardziej niż zwykle:)

Do góry