reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry! Duzo naprodukowalyscie ;)

Jolcia - wspolczuje straty :/ teraz na pewno wszystko bedzie dobrze az do 40 tc!
Agula - powodzenia na wizycie i nie stresuj sie. Kobietom w ciazy nie wolno
Arabelka - ja rzadko macam brzuch, ale miewam dni, ze jak wstaje z pozycji siedzacej to mnie mocno boli brzuch i wtedy staje sie twardy. Magnezu i nospy juz nie biore. Ok miesiac, dwa miesiace temu mialam duze problemy z bolami, skurczami i twardnieniem. Teraz wszystko wydaje sie byc dobrze...
Pola - Slyszalam o obcinaniu zasilku za spoznione dostraczenie zwolnienia, ale jakos nie wpadlabym na to. Dobrze, ze poinformowali...

Reszta bez nickow, bo leze i pisze z komorki ;)

Czesto mam takie skurcze lydek, ze musze usiasc i nie zawsze mi przechodzi. To samo mam z bolem kolan i nog. W nocy jest tragedia.

Lezenie na plecach jest okropnie niewygodne i bolesne... Raz obudzilam sie plecach i mialam problem zeby przeturlac sie na ktorykolwiek bok

Po glukozie wyhaczylam spacerek, na ktorym widzialam bociana nad morzem :D a teraz leze i odpoczywam

Milego popoludnia

reklama
Dziewczyny przy skurczach łydek i stóp - należy jak najszybciej stanąć na nodze ze skurczem i przenieść jak najwięcej ciężaru ciała na tą kończynę - o wiele szybciej przechodzi:tak: Przerabiałam różne sposoby w poprzedniej ciąży, mimo wielkiej dawki magnezu i tak miałam skurcze nóg, to pomagało od razu.

Dziewczyny przy skurczach łydek i stóp - należy jak najszybciej stanąć na nodze ze skurczem i przenieść jak najwięcej ciężaru ciała na tą kończynę - o wiele szybciej przechodzi:tak: Przerabiałam różne sposoby w poprzedniej ciąży, mimo wielkiej dawki magnezu i tak miałam skurcze nóg, to pomagało od razu.

ja praktykuję siadanie, ale może faktycznie jak się wstanie to jest różnica

mam wynik glukozy na czczo - w normie
po 2 godzinach 124 - to jest spoko? - doczytałam, że 140 może oznaczać stan przedcukrzycowy, więc raczej w normie

i ciężar moczu mam poniżej normy. wujek google poinformował mnie, że może to świadczyć o początkach niewydolności nerek. wizytę mam za 2 tygodnie więc chyba może to poczekać :/

Ostatnia edycja:
makota z glukoza chyba ok a co do moczu sie nie znam:(

jagodka ja zazwyczaj mam skurcz w nocy i nie chce mi sie wstawac ,wiec budze meza i masuje łydke:-D

Czesc dziewczyny, własnie wrociłam ze swiat! Jutro wizyta u lekarza.

ja praktykuję siadanie, ale może faktycznie jak się wstanie to jest różnica

mam wynik glukozy na czczo - w normie
po 2 godzinach 124 - to jest spoko?

i ciężar moczu mam poniżej normy. wujek google poinformował mnie, że może to świadczyć o początkach niewydolności nerek. wizytę mam za 2 tygodnie więc chyba może to poczekać :/

wynik cukru bardzo ładny :)

skurcze - masakra.. ale teraz wyczuwam taki moment że wiem, ze zara będzie skurcz.. szybciej reaguje.. brzuch też mi twardnieje. z dołu mnie ciągnie, chyba te więzadła.. i to jest problem przy obrotak w nocy.. moge spac na plecach..ale każdy obrót..męczarnia.. i od wczoraj schodzi mi naskórek z brzucha.. chyba tak szybko się rozciąga, ze popekał. lekarka zabroniła masować brzuch - dlatego nie robiłam ostatnio peelingów. wyglądam jakbym miała straszny łupież na brzuchu. i swędzi. smaruje oliwkami.

Cześć :-) Nadrobiłam Was, ale już nie pamiętam po nickach co odpowiedzieć :zawstydzona/y:

Najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-) My we wrześniu mamy 5 :-)

skurczy łydek nie mam, ale za to często mi ręce cierpną :sorry:

brzuch mi czasem robi się twardy, ale po nospie i leżeniu szybko przechodzi. Mam nadzieję, że wszystko w normie, bo wizytę mam dopiera 8 maja.

Na majówkę chcemy zabrać małego do parku dinozaurów, bo niestety trasy nad morze bym nie wytrzymała :sorry:

.jagódka możesz ode mnie napisać do emyly, bo już jej pisałam przed świętami chyba i czekam na nr konta i nic nie dostaję :-(

Witam po świętach :):)

Ja w tym roku na szczeście się nie przejadłam :D:D Wszystko było z umiarem.

Jolcia współczuję starty teraz napewno będzie wszystko dobrze .
Arabelka ja też mam twardnienia brzucha :/ nie są jakoś super często ale są mniej wiecej na srodku i w dolnej czeście brzucha;/ Biorę nospę mam nadzieję że nic się tam nie dzieje. Za tydzien wybieram się na dodatkowe usg mam nadzieje ze wszystko jest ok .
Doti wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Co do skurczów łydek to własnie poprzedniej nocy doświadczyłam pierwszy raz w ciązy masakra jakas:/:/
A ze spanie to najczesciej spie na bokach a jak leże dłużej na plecach to tez wstac nie moge :/:/

Agulam kciouki zacisniete za wizyte :):)

Miłego dnia

reklama
Bo nie dostaniesz dopóki nie zbierze się nas więcej - było tyle chętnych, a na razie napisałam ja, Ty i jeszcze 3 inne dziewczyny. Proszę się zmobilizować!:tak:

Do góry