reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej Dziewczyny! Jak tam brzuszki po Świętach? - u mnie kg do przodu - mam nadzieję, że to tylko chwilowo:-p Bo wcale dużo nie jadłam. Wczoraj praktycznie cały dzień na dworze, fajna pogoda była, Klaudia wieczorem nam padła, mimo snu w samochodzie. Mnie nawet trochę słoneczko liznęło - fajnie, bo już strasznie blado się czułam;-) Jutro mam internistę, idę skonsultować wyniki moczu, w piątek przełożona wizyta u okulisty z Klaudią, w czwartek mamy rocznicę ślubu - może uda się wyskoczyć na jakąś randkę z mężem wieczorem.:-)
Co do spania, to też częściowo brzuch jest między mną, a łóżkiem, ale nic nie poradzę, grawitacja działa, żeby tak nie było, musiałabym leżeć na plecach. Jak leżę za mocno na brzuchu, to Adaś daje mi znać - wpycha mi nóżki w to najwęższe miejsce między łóżkiem i mną i wtedy boli to jak cholera, więc od razu koryguję swoją pozycję;-)

reklama
arabelka często dość. Ale zauważyłam że jest to zależne od mojej aktywności. Wczoraj i przedwczoraj czułam się rewelacyjnie a to dlatego że odpoczywałam dużo. Natomiast w gorączce przedświątecznej to mi twardniał non stop. Może za bardzo się przemęczasz?

Arabelka mnie na szczęście nie twardnieje. W pierwszej ciąży lekarz kazał mi leżeć jak tak miałam. Dokładnie to mówił, żebym oglądała wszystkie seriale:-D

Elifit chodziło mi o łóżko z barierką, a napisałam łóżeczko ;-) Możesz coś polecić?

Jagódka trzymam kciuki za wizytę u internisty. Która rocznica ślubu?

Witam po swietach :)

Dziewcxyny jak odczuwacie te twardniejace brzuchy?ja chyba caly czas mam napietyn od poczatku ciazy i czasem w niektorych miejscach twardy zalezy jak sie franko wystawi.ale nienmam zadnych skurczy...

Co do spania to nadal spie na plecach.czasem usypiam na boku.ale cos minsie wydaje ze maly nie lubi jak spie na boku...

A i juz mial kilka razy czkawke..teraz tez czyje jak wlasnie ma :/ dziwne uczucie

Witam po Świętach, u nas dziś cudna pogoda, idę zaraz do Rossmanna po zakupy i chcę włosy też w końcu podciąć bo przed Świętami nie zdążyłam. Ja też śpię na boku lekko przechylając się na brzuch, czasami budzę się na plecach. Co do twardnień brzucha to mi gin powiedział,że jeśli to boli i jest więcej niż kilka razy na dzień to poleżeć i wziąć magnez i nospę bo może to spowodować skracanie szyjki a nawet poród przedwczesny. Ja już wiem coś o tym bo jedno maleństwo straciłam w 27 tygodniu-właśnie 27 tydzień zaczynam w czwartek:-(

Witam po Świętach, u nas dziś cudna pogoda, idę zaraz do Rossmanna po zakupy i chcę włosy też w końcu podciąć bo przed Świętami nie zdążyłam. Ja też śpię na boku lekko przechylając się na brzuch, czasami budzę się na plecach. Co do twardnień brzucha to mi gin powiedział,że jeśli to boli i jest więcej niż kilka razy na dzień to poleżeć i wziąć magnez i nospę bo może to spowodować skracanie szyjki a nawet poród przedwczesny. Ja już wiem coś o tym bo jedno maleństwo straciłam w 27 tygodniu-właśnie 27 tydzień zaczynam w czwartek:-(

ojej, to ciężkie przeżycia za Tobą, nie stresuj się, będzie dobrze, jak dziewczyny pisały, oglądaj seriale, czytaj książki i no stres :)
Mi czasami brzuch twardnieje, taka napompowana piłka się robi, mam wrażenie że zaraz mi pęknie po prostu, szyjka na poprzedniej wizycie 3cm, za tydzień mam następną, więc sprawdzimy. Moja gin też zalecała magnez i nospę. A magnez to w ilościach hurtowych biorę, w sumie 4-5 tabletek dziennie, ale moja gin twierdzi że w ciąży nie da się przedawkować, że strasznie się wypłukuje wtedy, zwłaszcza na wieczór kazała brać więcej, bo przez cały dzień się dużo traci, a potem własnie skurcze w nocy.

Witam poświętnie ;-)

Mikołaj obudził mnie o 6 więc wesoło...;-)

Widzę, że temat "odstawiania" starszych dzieci:baffled: Mamy zamiar kupić łóżeczko i jak najszybciej nauczyć go spania w swoim pokoju, bo boję się, że poczuje się odrzucony, jak urodzi się maleństwo. Łózko to spory wydatek niestety...

Dokładnie, nie chcę żeby skojarzył fakt przeniesienia z bratem, mój synek jescze nie taki kumaty, ale ty z 2-latkiem możesz mieć kłopot, bo już może poczuć ukłucie zazdrości...
My chyba to zorganizujemy w weekend majowy, będzie czas na skręcenie łóżka i przemeblowanie.
I chyba kupujemy od razu duże łóżko, z barierką, ale takie żeby na dłużej wystarczyło a nie znowu na rok czy dwa. Zastanawiamy się nad takim dwustronnym z ikei, bo pokój chłopców mały, nie dam rady z dwoma łóżkami:

KURA Dwustronne łóżko - IKEA

W tym całym odstawieniu faktycznie najważniejsza jest konsekwencja - odprowadzać za każdym razem do własnego łóżka, ale czasami ciężko zrobić
Dam znać jak mi pójdzie :)

Co do twardnień brzucha to mi gin powiedział,że jeśli to boli i jest więcej niż kilka razy na dzień to poleżeć i wziąć magnez i nospę bo może to spowodować skracanie szyjki a nawet poród przedwczesny. Ja już wiem coś o tym bo jedno maleństwo straciłam w 27 tygodniu-właśnie 27 tydzień zaczynam w czwartek:-(
Jolcia, przykro mi z powodu twojej straty :* wystraszyłam się, bo twardnieje mi bardzo, chyba coraz częściej i na dłużej. A u ciebie takie skurcze własnie spowodowały przedwczesny poród? Mój gin zaleca magnez, biorę 3x2 tabletki. Wizytę mam 29go dopiero :/

k&p to łóżeczko jest bardzo fajne :)

Witam,

ja też biorę magnez i nospe, magnez 3x2, a gin mówił, że nawet 4x2 mogę brać. wieczorami brzuch mi się stawia, jest twardy jak kamień i boli.

Oli kupiliśmy łóżko jakoś jak miała trochę ponad rok, meblowaliśmy wtedy jej pokój, jakos koło września, czyli jak miała z półtorej roku, zaczęła na nim spać u nas w sypialni, a teraz sama śpi w swoim pokoju. przychodzi do nas czasami dopiero rano, czasami w nocy, różnie, przewaznie dopiero koło 6-7 przywędrowuje i jeszcze z nami sobie dosypia. tylko ona sama zadecydowała, ze chce spać na łóżku u siebie, bo jest duża, więc problem przeprowadzki odpadł....

święta też rodzinnie bardzo spędziliśmy, dziś wracamy do siebie jakoś po obiedzie. już mi się chce do swojego łóżka :p

reklama
witajcie,
moja sąsiadka kupiła takie zielone:)naprawdę fajne łózeczko i starczy na kilka lat Łóżko dziecięce Alan » Łóżka :: Materace i łóżka prosto od producenta

Moja Zuza olala swoje łóżeczko totalnie,10 pierwszych miesięcy spala ze mną,albo ja z nią dla wygody:zawstydzona/y: w rok dostała już duże łóżeczko (90 x 200) i o dziwo od razu w nim śpi,teraz ma fazę na spanie z tatą,czuje chyba zbliżającą się konkurencję:)

ja również odczuwam skurcze,cala macica mi sie stawia,czasem mniej czasem mocniej i częściej i biorę wtedy naspę.
Strasznie bolą mnie nogi,może jakoś mocno nie puchną ale cały czas czuję w nich dyskomfort..

Jolcia- współczuje straty,teraz będzie wszystko dobrze.

o 9 termometr pokazywał 19 st,z przyjemnością poszlam na zakupy i pocztę i ledwo żyję:baffled: Również dźwigam już prawie 10 kg:)

Pola- dla Zus-u wiecznie mało,maaasakra jak potrafią nawet wydrzeć ciężarnej.Po wizycie wsadzaj w polecony i z głowy:)

Ostatnia edycja:
Do góry