reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Undomiel7, Gosia i Bartek - dzięki, mi gin przepisał clotrimazolum i oxycort w spray'u, to pierwsze nie sądzę aby mi pomogło- przecież to się stosuje na grzyby i drożdże :baffled: a oxycort zawiera sterydy, psiknęłam wczoraj raz, ale wolałabym najpierw spróbować coś delikatniejszego, tym bardziej, że na ulotce pisze aby unikać w trakcie ciąży i stosować w razie konieczności, przejdę się jutro do apteki i może mi coś doradzą.

reklama
Hej :)
Świąteczne porządki powidacie :D Ja się za bardzo nie przejmuje mieszkanie staram sie na bieżąco ogarniać a generalny porządek będę robić za miesiąc jak będe przemeblowanie i przekłądanie rzeczy robic :) także teraz mi sie nie chce :D

Bellina udanej podróży życze i mam nadzieję mile spędzonych świąt mimo, że w kilku domach :)
Makota ja mam podobnie ze swoim M niby mi pomaga ale jak mu zwrócisz uwagę, że mam np pozmywać to się rzuca, że nie musze mu przypominać. A na drugi dzień nie pozmywane i co słyszę "ojjj skarbie zapomniałem" Masakra z tymi facetami.

Haust to rzeczywiście nieodpowiedzialność, ze nikt was nie poinformował co się dzieje:/ Ale dobrze, że nic się nie stało.

Sokoja ale mi narobiłas ochoty na te gofry mmmmm normalnie język mi do duuuupy uciekł

U mnie dzisiaj spaghetti nie mam weny na nic:/:/ Był spacerek i teraz zalegam na kanapie:)

Pozdrawiam :)

Cześć dziewczyny!
Czytałam was na 4 raty, więc ogólnie nic nie pamiętam :baffled:
W skrócie:
- Sprzątanie nie urządzam, bo miałam duże przed tygodniem, okna pomyte, a i tak jedziemy do rodziców :sorry2:
- Małgorzatkar - fajnie, że Ola już bez szwów :tak:
- Kopacz - hemoroidy mogą nie boleć, ja tak mam, zgadzam się z Lui, że po ciąży gorzej :confused:
- Sokoja - też chcem gofra :-D
- Undomiel - bardzo ciekawa ta dieta naleśnikowa - muszę zapisać :-)
- Haust - nie ma to jak fachowcy :dry: ale żeby nawet słowem nie pisnąć o zagrożeniu?:szok:
- Zakupy - byłam wczoraj w h&m kupiłam dla siebie sukienkę całkiem niezłą - nawet ładnie mój DUŻY brzuszek w niej wygląda :-D ja h&m lubię, ale weźcie pod uwagę, że pracuję ze zwierzętami, dla których nie zakładam białych koszul i szpilek :-D małemu też kilka rzeczy kupiłam bo akurat jest promocja, tylko córcia nic nie dostała - ma taką ilość ciuchów, że pozazdrościć :-D

Byłam dziś na glukozie i mogę sobie niestety przybić piątkę z Makotą :-( choć ja lubię słodkie i to bardzo to 40 min po wypiciu nie mogłam powstrzymać wymiotów - zwymiotowałam wprawdzie bardzo mało i to głównie żółci, ale nie wiem co lekarka powie. Zrobiłam te 2 pobrania, trudno. Nie pójdę drugi raz za żadne skarby świata :no: już wolę się kłuć i sprawdzać glukozę po każdym posiłku niż jeszcze raz robić to badanie :wściekła/y:

Ja znalazłam przychodnię, do której możemy się przepisać, podobno pediatra też ok. Tylko martwi mnie, że to nowe osiedle i dzieci będzie coraz więcej..

Dobry wieczór!

Małgorzatkar - dzielną masz córkę, żeby ślad nie został po szyciu :)
Porządki - zapewne w piątek takie ogólne, pokoje, schody, łazienka. Na okna nie ten czas :) hociaż tściowa pewnie zawału dostanie jak się dowie
W H&M moża trafić coś z dzieciowych ubrań lepszego no ale z tych z wyższą ceną. Koszulki za 19 zł co teraz mają to jest jakaś pomyłka, wyglądają jakby miały nie przetrwać jednego prania. Endo lubie ale też nie zawsze mi się trafiło dobre jakościowo. Wolę zazwyczaj kupić jedną droższą rzez która, która nie będzie jak szmatka po kilku założeniach i potem można jeszcze odsprzedać w dobrej cenie.
Ka.wo - mam nadzieję, że lekarz uzna to badanie i że wyjdzie oki :)

Upiekłam dzisiaj ciasto herbaciane, nawet nie złe a szybko się robi. Także na święta w jakiejś wersji maxi też upiekę
A właśnie, co do jedzenie to Igi raczej średnio, obiad zje praktycznie codziennie ale musi to być zupa albo kluski. Nie przełknie np samego mięsa, ziemniaków czy jakiejś surówki. Ostatnim postępem jest zjedzenie kanapki, a że chleb bezglutenowy szybko twardnieje to robię mu tosty z niego z dżemem i wcina. Muszę poszukać jeszcze jakiegoś zamiennika do żółtego sera, to bedzie miał takie tosty z prawdziwego zdarzenia
Bellina - oki, wypartuję o 22 :)

Ka.wo współczuję... Ale pewnie ci nie uznają tego wyniku niestety....

Rozkłada mnie chorobsko... Tak to jest jak sie zostaje bez kurtki na takie zimno... Rozpieta chodziłam w starej kurtce musiało mnie przewiac.... No.nic, syropek mam, mąż mnie nasmaruje na noc i mam nadzieję być zdrowa

hehe, ja sie ostatni śmieje że po diecie widac, że mam faceta w środku.. strasznie mi kiełbasa smakuje.. nigdy specjalnie nie jadłam kiełbas.. raczej szyneczkę.. a teraz bardzo chętnie... także mały kiełbaskożerca po tatuciu będzie jak nic :)

kopacz to jeszcze nie musza być hemoroidy, jak było na "twardo" to mogło ci sie jakies naczynko przerwać. mi się zdarza. ale o dziwo zawsze miałam zaparcia a w ciąży nie.. myślałam, że będę na czopkach jechać... ale jest okej. dla mnie jednak najlepszym obecnie rozwiązaniem jest codzienna owsianka, jem tez sporo jabłek. owsianka ogólnie wspomaga mój zbolały żołądek i pracę jelit i kupka jak trza.

dziś już się z wam żegnam przed świątecznie. może rano zajrzę, ale mam zamiar wyjechać przed 10, w domu średnio z czasem na net. wracam we wtorek, a w środe lekarz.

pozdrawiam was i życze wesołych, udanych, zrelaksowanych świąt!!

Ka.wo - mi nawet nie pobrali drugi raz :/ pielegniarka powiedziala, ze mam odpoczac i zrobic jeszcze raz. W miedzyczasie sie pochorowalam. Planuje isc we wtorek po swietach. Obawiam sie, ze Ci tego nie zalicza :(

Malgorzatka - nawet nie probuj chorowac...

Jagodka - mialam zapytac o Twoja temperature, ale zapomnialam...

Kum - Tobie rowniez wesolych, cieplych i zrelaksowanych :)

reklama
Makota niestety nadal to samo. Paradoksalnie mam nadzieje, że w posiewie coś wyjdzie - wtedy będę wiedziała od czego to.

Do góry