reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

hej,
inhalację to już wczoraj uskuteczniałam z Olą i zamiast lepiej, to obie dziś z katarem wstałyśmy... no ale syropki zapodane i jutro będziemy zdrowe :D taki mam plan przynajmniej
s.michalina Oli wyniki ok, dostałyśmy skierowanie do endo dziecięcego, idziemy 13maja, żeby jeszcze ona zobaczyła, skąd te włoski... a co do tuniki, mąż mnie przekonał, że jest ok, tylko skrócić trzeba tak ze 3cm, bo jest do kolan :p
u mnie dziś ładne słoneczko, znów na fitness nie poszłam, trochę mi szkoda, ale nie wyrobię się... musze poprasować, dwa prania zrobić, męża obciąć, bo zarósł już strasznie, jeszcze do selgrosu mamy skoczyć... ah. i jeszcze na paznokcie idę :p dobrze że mąż wziął wolne na dziś, to przynajmniej samochód na myjnię odprowadził

Ostatnia edycja:
reklama
Hello
U mnie wreszcie słońce. Wszystkie prania dziś robie. Potem poprasuje i tyle. Nie będę szaleć bo po wczorajszym bolał mocno brzuch.

Pola u mnie dziś może panele. Już jest prawie pomalowane. Trzymam kciuki :)

Małgosia nie daj się glutom! Ja niestety nadal mam coś w zatokach. Już się przyzwyczailam.

Gonia do 28 tc

Cześć dziewczyny :) piękna pogoda się robi, na święta zapowiadają nawet 20stopni.byłoby super :cool:
Ja dziś od rana szaleje, umylam lodówkę. Byłam w banku wyciągnąć pieniążki. Na szczęście mąż stąpa pewnie po ziemi i uświadomił mi, że za szafę nie zapłacę inaczej jak gotówką przy odbiorze :what::eek:
Uaktualniłam też listę wyprawkową, od razu mi lepiej. Zostały mi tylko rzeczy dla mnie do szpitala, no i jakieś *******y z Rossmanna, dosłownie kilka rzeczy i Szymon może przychodzić na świat.
Pogoda dobrze na mnie działa, w planach sprzątanie łazienki, drobne zakupy koszyczkowe i mogę ogłosić święta.
Małgorzata zdrówka dla Ciebie i małej, mam nadzieję, że szybko Wam przejdzie, zanim się na dobre zacznie :)
Buziaki dla wszystkich

Dobry ;) dziewczyny do którego tyg ciąży robi się ten słynny test obciążenia glukozą? :-)

Do 28 tc

hej,
inhalację to już wczoraj uskuteczniałam z Olą i zamiast lepiej, to obie dziś z katarem wstałyśmy... no ale syropki zapodane i jutro będziemy zdrowe :D taki mam plan przynajmniej

I to mi sie podoba. Grunt to pozytywne nastawienie!

Małgosia nie daj się glutom! Ja niestety nadal mam coś w zatokach. Już się przyzwyczailam.

A jak tam twoje plukanie zatok? Zrazilas sie po pierwszym razie? Moze inhalacja Ci pomoże?

malgorzatkar ja robię inhalacje już prawie od tygodnia :) i jak pokazał się katar to znaczy że dobrze działa bo się oczyszczacie :) U mnie też słoneczko i nawet że chce mi się coś robić to i tak nie mam siły na to więc siedzę i piję kawkę i czytam Was Kochane :D mam problem nawet ze schylaniem bo zaczynam już czuć że moja córeczka posiada kości które już mi się wbijają hehehe A co do porządków to niestety mąż ciągle w pracy a ja tylko mogę kurze pościerać i nawet nie biorę się za nic innego :) pierwszy raz nie będę piekła ciast na święta ale po prostu nie mam chęci :D fajnie tak powiedzieć jestem w ciąży i nie mam nic sił :p

Ewa - dostałaś ten bioparox? pomógł coś?

Pola - nic, tylko cieszyć oko, że bez Twojej siły fizycznej wije się gniazdko :)

Małgorzatka - powodzenia w realizacji planów

Elifit - ja ostatnio nie jestem w stanie iść na spacer, bo jak wracam strasznie boli mnie brzuch :/

ja miałam przykaz płukania nosa solą fizjologiczną. obrzydliwe uczucie, więc nie wyobrażam sobie tych wszystkich sinuów rinsów :szok:
cały czas boli mnie ucho, a laryngolog nie chce dać mi kropli. wątpię, że samo minie i boję się, że rozwinie się coś gorszego. już żygam tymi antybiotykami. najpierw 2 na początku ciąży, teraz kolejne 2 :angry: nie dość, że mnie to męczy, to jeszcze się boję co mnie czeka na USG za 3 tygodnie.

O to to to, ja też zaprotestowałam:laugh2: Zrobię sobie sałatkę jarzynową i chyba tyle:-D Generalnych porządków nie robię, zaraz biorę się za kurze na górnym piętrze i może jakąś pralkę puszczę i zniosę na dwór, bo fajna pogoda, szybo wyschnie. Właśnie siedzę z farbą na włosach, fryzurka już odświeżona, pośmialiśmy się z fryzjerem, jakoś fajnie na luzie było, mimo iż pół godziny czekałam. W poniedziałek jedziemy nad Wisłę na działkę, bo rodzice też zaprotestowali i posiedzimy na dworze, zamiast żreć cały dzień- co mnie meeega cieszy:rofl2: Wielkanoc spędzamy u babci A. (mocno schorowana coś ostatnio jest i boi się, że to już ostatnie święta, więc spęd całej rodzinki robimy - co roku w Dzień Babci się do niej zjeżdżaliśmy, ale w tym roku była przeziębiona i nic z tego nie wyszło:-(). Fajnie, Klaudia się pobawi z dzieciakami, a my się pośmiejemy z wujkami - nieprzeciętni agenci z nich, więc na pewno będzie wesoło.

Edit Ewa chyba niebardzo mnie zrozumiałaś - są NOWE zamienniki np. Adalat - nie obciąża tak serca jak cordafen i fenoterol, więc to ziana akurat na plus. Co do ciśnienia to nie wiem, bo po tamtym incydencie wszystko się ustabilizowało i jest ok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Edit Ewa chyba niebardzo mnie zrozumiałaś - są NOWE zamienniki np. Adalat - nie obciąża tak serca jak cordafen i fenoterol, więc to ziana akurat na plus. Co do ciśnienia to nie wiem, bo po tamtym incydencie wszystko się ustabilizowało i jest ok.

Żle zrozumialam ale Adalat tez jest niedostepny w Polsce...

Makota uzywalam 2 dni i jakos mi przeszlo troche to przestalam. Czasem mnie boli gardlo ale to chyba tak juz bede miala do konca ciąży :) Ja tez jak ostatnio nawet pojde tylko do sklepu to mnie cos brzuch zaczyna ciągnąć;/ leze kiedy tylko moge.... nic w domu nie robie... az mi głupio przed moim M. ze nie pracuje i siedze w domu a on tyra calymi dniami i ma jeszcze sprzatanie na glowie ... ale co zrobic juz nie dużo zostalo

Właśnie znalazlam w internecie artykuł o soku z buraka ze obniza cisnienie o 10...:) wysle dziś męzulka po buraczki:p moje cisnienie waha sie w granicach 120-142/77-93 to mozna powiedziec ze tak w granicach normy jeszcze ... moze buraczek mi pomoze:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej. Ja od rana jak mały robocik biegam, póki mam siły, bo przeważnie po południu dopada mnie duuuża niemoc i zalegam gdzieś na siedząco.
Także zrobiłam już jedno pranie, drugie wstawione, zmieniłam pościele, poodkurzałam, ogarnęłam sprawy papierkowe no i powoli szykuję obiad.

Gosia zdrówka dla Ciebie i Oli.

Jagódka ja tez czekam na moje pudełko ;-) pochwal się potem co tam dostałaś!

Wieczorem strasznie bolało to moje gardło, ale teraz jest trochę lepiej więc może idzie ku lepszemu.

Do góry