reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

U mnie dziecko też miesozerne. Właśnie woła kabanosa. Po ojcu na pewno :D

Pola pokój jest zamknięty. Tam się wietrzy. My siedzimy w salonie lub u Aru.

Kopacz hemoroidy. Zmień dietę a po porodzie Proctohemolan np.

Dziś na obiad Indyk. Ta pojdka ciekawa ;)

A na święta ma być ciepelko :)

reklama
Pierogi kupne mi przestały smakować odkąd robię swoje :) ale to dobry sposób na szybki obiad. Ja mam okropna oochotę na bigos...

Kopacz q nie ma jakis czopków? Nam ostatnio położna mówiła, że w szpitalu po porodzie mogą się pojawić i żeby czopki stosować ale wiadomo- to już będzie po porodzie. Przejdź się do lekarza dla spokoju ducha.

kopacz -hemoroidy jak ta lala, nie musza bolec...... mam to samo..... dla pocieszenia napisze ze po porodzie bedzie gorzej...:confused::confused::confused: do czasu poki sie nie zaleczy tego dziadostwa

Kopacz - ja też bym obstawiała hemorody, ALE pamiętam, że kiedyś miałam wrażenie, że krwawię z odbytu (;)) a po jakimś czasie sobie przypomniałam, że dzień wcześniej zjadłam dużą ilość spaghetti - kupka mi się zabarwiła na czerwono... może też tak miałaś?

dziewczyny jak rozpoznać te skurcze braxtona ?
mnie czasem brzuch twardnieje i tak się zastanawiam czy to to :confused:
w ogóle to coś mnie zaczął pobolewać brzuch na dole, mam nadzieję, że to tylko chwilowe

s.michalina taką
d327_2.jpg
i jakaś taka cienka jest i sztywna, chociaż to sztywne to chyba po prostu tkanina jakby ukrochmalona i po praniu powinna być ok

Ktos prosił o przepis na racuchy..Już jest na wątku przepisowym

Elifit, kabanosy to u nas stały punkt programu

Kopacz, na zaparcia ponoć dobre są suszone morele

Ostatnia edycja:
kopacz mi się też zdarzyło mieć czerwony papier, ale to było jednorazowe i pewnie coś się obtarło, ale jak to się powtarza to raczej hemoroidy:-( Jak mam problemy z zaparciami to sobie robię kurację naleśnikową. Poznałam raz taką trochę szaloną kobietę, która obmyśliła przepis na naleśniki, które nazywała makrobiotycznymi, wierzyła, że one leczą wszystko, w wiele rzeczy wierzyła:-D w każdym razie pomagały mi na układ pokarmowy i na moje wrzody i na zaparcia, bo składniki ma rzeczywiście wartościowe, choć nie są to rzeczy, które masz na co dzień w szafce - łyżkę siemienia lnianego miksujesz z jajkiem i odrobiną wody, dodajesz łyżkę inuliny (dobra na florę jelit), dwie łyżki mąki ziemniaczanej i łyżkę babki jajowatej (nazwa handlowa ispagul). Smażysz jak normalnego naleśnika. Mi służą:-)

seroise jak miałam uczulenie na brzuchu to pomagało też psikanie wodą termalną, i przerzuciłam się na smarowanie brzucha emolium, mydło dla alergików i proszek dla dzieci/orzechy Dostałam też jakieś sterydy, ale się obeszło bez nich.

Angelika czy mi się dobrze wydaje, że dopiero co rocznicę ślubu obchodziłaś? tak mi się z suwaczka wydawało...

reklama
Seorise są kremy lub balsamy ze środkami przeciwświądowymi, które działają:
balneum optiderm
SVR różowy,
La roche posay..... coś tam.
Z SVR i la roche dostałam próbki. JEdną od dermatologa 2 w aptece z tymi specyfikami. Wszystkie działają i po kilku minutach świąd ustępuje lub robi się mniejszy. Pod pachy stosowałam la roche a miałam mocne podrażnienie i świąd. Nie wiem jak balneum ale resztę można stosować w ciąży na bank. Mój syn natomiast stosuje balneum. Mogłam go smarować kilka razy dziennie. Aczkolwiek są to drogie specyfiki. Zapytaj w aptece tam gdzie mają duży wybór dermokosmetyków i powinnaś dostać próbki.

Do góry