reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Małgorzatka,dziękuję za informacje. Muszę kiedys z ciekawości wybrać się do Factory Annopol, do tej pory jeździłam do Ursusa. Albo wysyłałam męża do Maximusa, tam też mają outlet Ecco. Teraz trzewiczki kupiliśmy w Ursusie, ale balerinek u nich nie kupię.
Rozmiarówkę mniejszą mają głównie z białą podeszwą,której doszorować się nie da:wściekła/y: Pod koniec sezonu wyglądały średnio.
Doti, ja swojej przymierzałam sandałki bez pięt i jakoś kiepsko chodziła.
Znalazłam za to fajne w Deichmanie, chociaż nie lubiłam tam kupować. Całe ze skóry, usztywniona pięta,miękkie, fajny fason, ale 25 na styk , a 26 dużo za duże...:-(
Poczekam na dostawę na Tarchominie chyba ;-)

reklama
jeszcze tak, zalecenie ortopedy, mąż ma straszne stopy: płaskostopie i trochę koślawe i lekarz stwierdził, że Ola ma tendencję do odziedziczenia, bo coś tam z piętką było nie tak i stópka się w łuk nie robiła, czyli pewnie płaskostopie by było.... zresztą czytałam, żeby tak do 3-4 rż kupować ze sztywną piętą... w sumie to teraz półbuty każde mają piętę sztywną, sandałków na paseczek na pięcie nie kupię jej i tak, bo by ściągnęła sobie przez przypadek, za młoda jeszcze jest :p

Mika, to ja tak półbutów szukałam: emelki 24 na styk, normalnie niecałe 2mm zapasu, a 25 za duże...

Doti moj skonczyl 5 lat a buty musi miec wyzsze z usztywniana pieta bo za bardzo koslawi. Fakt sandaly ma normalne, ale majac niskie polbuty kupowalismy mu nowe za kostke. To cos z zasady lepiej zapobiegac niz leczyc.....

Dziewczyny ja mam po Klaudii skórzane sandałki 25 na sprzedaż. Tyle, że czytam, że Wy ze sztywnym zapiętkiem chcecie, a ja mam z paskiem.

Hej
Posprzątałam w szafkach kuchennych i już jestem padnięta. Okien nawet nie myje przy tej pogodzie.
Na święta tylko do teściów.

Makota od lipca to młoda para jesteście ;) musisz sobie chłopa wychować. Najlepiej jasno ustalić podział obowiązków.

Dziś m maluje więc już bliżej niż dalej tego remontu. Sufit już machnal. Będę mieć kawowy pokój jak chciałam :)

Hejka!
W końcu słońce i ciepełko. Po wczorajszych gradach niezła odmiana :-)

Też mi ostatnio mówią, że brzuch mam duży - no kurcze a jaki ma być w 7 miesiącu?!? Eeee n/c :-)

Agulam pojdkę tak się robi - rozpuszczamy łyżkę maselka, do tego dodajemy drobno pokrojoną cebulę. Jak się zeszkli wlewamy mąkę rozrobioną z maślanką i zagotowujemy. Na koniec dodać całe jaja i znowu zagotować, mieszając by się nie przypaliło. Doprawić solą i pieprzem. Najbardziej smakuje z młodymi ziemniakami i sałatą, więc już odliczam :-)

Jeszcze się okazało, że wczoraj gazownicy, doprowadzając gaz do nowego domu, przewiercili rurę z gazem. Cała ulica była zamknięta, ale nikogo nie poinformowali, że istnieje niebezpieczeństwo wybuchu! Dziś w przedszkolu się dowiedziałam, bo koleżanka zdziwiona, że nie wyjechałam gdzieś. Kurcze dobrze, że wczoraj nie o tym nie wiedziałam, bo sama w domu byłam i pewnie już bym panikowała :-/

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ! :-)
ja dzisiaj poleniuchowałam w łóżku, M też dopiero pojechał do firmy. Zaraz muszę wstawić zupkę, nastawić pranie i ogólnie ogarnąć mieszkanie, po południu jadę zawieźć zwolnienie.

Co do świąt to ja też nie robię generalnych porządków, tylko ogarnę tak jak co tydzień, w niedzielę idziemy do mojej mamy, a pon najprawdopodobniej do rodziców M, wszelkie wyjazdy poza miasto sobie odpuszczamy, nie mam ochoty na takie rodzinne spędy, wolę spędzić święta w gronie najbliższych :tak:

makota89- u mnie też okna nie umyte M miał się do tego zabrać i jakoś się nie garnie, ale też mam to w dupie, ja myć nie będę i koniec :biggrin2:

zrobiła mi się wysypka na brzuchu i tak mnie swędzi, że mam ochotę się zadrapać:frown: gin wczoraj przepisał mi jakieś samrowidła mam nadzieję, że mi trochę ulży....

Dzień dobry! :)

Haust - o matko, jak można nie poinformować o takiej sprawie?? bezmyślność czasem nie ma granic
Elifit - to juz końcówka remontu :) pochwal sie efektem końcowym jak juz bedzie na gotowo :)
Bellina - udanej podróży i jak będziesz pezejeżdzać przez K-r to po pomachaj mi

Jutro wyzyta u gin, z USG, kurka chyba zacznę się stresować w nocy, na 17 fryzjer, może będę wyglądać jak człowiek wkońcu. A dziś popołudniu z Igim na plastykę i może jeszcze empik zachaczę bo ma być promocj na wszytkie książki 2 plus 3 gratis. Chociaż tak nie lubie z dzieciakiem po sklepie chodzic, zamiast sie skupić na wyborze to muszę go ganiać po sklepie albo uciszać. No i wieczorem może jeszcze uda mi się jakieś ciasto na próbę zrobić, bo na tych zamiennikach to nigdy nie wiadmo co wyjdzie.
A i mam nadzieję, że święta będa ciepłe bo właśnie się zorientowałam, że nie mam żadnej kurtki, płaszcza czy czegoś podobnego w co bym się zmieściła :/

A komentowanie wielkości brzycha przez obcych?? no czy ci ludzie nie mają własnych zajęć, problemów czy coś?? no bez przesady

Kum - no to troche kupiłaś faktycznie drobiazgów ale wszytko powinno się przydać, na krócej bądź dłużej bo termomer faktycznie szybko stanie się zbędny :)

.Jagódka - oby posiew dał jasny wynik, kciuki

reklama
Elifit - od lipca mieszkamy razem, a jestesmy prawie 10 lat z mala przerwa :p remont, remont i po remoncie :p

U mnie znajomi albo mowia, ze maly brzuch jak na 6 miesiac. Nie wiem co za roznica czy maly czy duzy... Ludzie nie maja o czym gadac...

Tez poszlabym do fryzjera, ale teraz uszy mnie bola :D pojde po swietach jak bedzie troszke luzniej. Akurat przed bierzmowaniem, na ktore sie wybieram w maju.

Do góry