reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

balkan, na pewno wszystko będzie ok. Tak jak asica ci radzi - grunt to żeby pił...trzymam &&&&&&&& za małego!

asica.g, maluszek z Twojego synka:tak: Moja mała to nosi 80 lub 86.Chociaż tak jak pisze alexandra miary kombinezonów to są "w cały świat" - moja Kinia nosi "niby" na 9 mcy.
A ile ważył twój skarb jak się urodził?

reklama
asica to moze dlatego teraz tez do wielkich nienalezy:)

dziewczyny ile i co zjadaja w ciagu dnia Wasze dzieciaki? Moja sie obrazila na obiady i nie chce zadnych. Tylko owoce je i danonka wieczorem.

Aniu mój też nie je obiadków,pluje i nie będe mu na siłe wciskała,je kaszki,przeciery owocowe,mleczko,je ok 5 posiłków dziennie

Ania, nie uwierzysz - o to samo miałam teraz Was zapytać.

Więc ja pozwolę sobie zacząć:
Otóż moja mała w ciągu dnia zazwyczaj je:
7.00 - butla - ok. 150-180 ml (różnie)
9.00 - kaszka na Pepti - ok. 60ml (zjada łyżeczką ładnie)
10.30 - mleko - ok. 150 ml
12.00 - obiadek - mały sloiczek, czasem 2/3 jego zawartości
13.30 - mleko - ok. 150 ml
15.00 - deserek - mały słoiczek, czasem mniej
16.00 - mleko - ok. 120 ml
19.00 - mleko - 160-180 ml

Teraz chcę jej na noc dawać kaszkę, aby się nie przebudzała w nocy, bo rzadko ale czasem w nocy je 120 ok. 2.00-3.00.

Ania, Mimi, jak wasze dzieciaczki nie chcą obiadków to nie ma sensu im wpychać na siłe-tak jak mówicie. To tylko może prowadzić potem do ogólnej niechęci do jedzenia, dziecko może stać się niejadkiem.

Ostatnia edycja:
balkan - &&&&&& za syneczka, czy juz jest lepiej ?? co powiedzial lekarz ???
ania - moj jadlby tylko obiadki/deserki nawet zamiast mleka.. mozna juz danonki dawac?
asica -mam nadzieje ze szybko wam sie unormuje sytuacja
alex - boski avatar...

Mimi ja tez nie wciskam bo to sie tylko konczy nerwami moimi i malej i brudnym wszystkim, wiec bez sensu.

Mateuszkowa nie wiem czy mozna danonki, aj daje i mala je z checia i nic jej po nich nie jest. Moim zdaniem danonki sa lepsze niz te jogurty specjalnie dla dzieci, bo co to za jogurty ktore maja date waznosci ponad rok i nie musza nawet w lodowce stac?

reklama
ania - ja nie daje zadnych jogurtow jeszcze, wydaje mi sie ze maly ma jeszcze czas, te pierwsze jogurciki sa chyba po 6 mc.. moze faktycznie danonki sa lepsze, a maja cukier?

Do góry