reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

balkan, na pewno wszystko będzie ok. Tak jak asica ci radzi - grunt to żeby pił...trzymam &&&&&&&& za małego!

asica.g, maluszek z Twojego synka:tak: Moja mała to nosi 80 lub 86.Chociaż tak jak pisze alexandra miary kombinezonów to są "w cały świat" - moja Kinia nosi "niby" na 9 mcy.
A ile ważył twój skarb jak się urodził?

reklama
asica to moze dlatego teraz tez do wielkich nienalezy:)

dziewczyny ile i co zjadaja w ciagu dnia Wasze dzieciaki? Moja sie obrazila na obiady i nie chce zadnych. Tylko owoce je i danonka wieczorem.

Aniu mój też nie je obiadków,pluje i nie będe mu na siłe wciskała,je kaszki,przeciery owocowe,mleczko,je ok 5 posiłków dziennie

Ania, nie uwierzysz - o to samo miałam teraz Was zapytać.

Więc ja pozwolę sobie zacząć:
Otóż moja mała w ciągu dnia zazwyczaj je:
7.00 - butla - ok. 150-180 ml (różnie)
9.00 - kaszka na Pepti - ok. 60ml (zjada łyżeczką ładnie)
10.30 - mleko - ok. 150 ml
12.00 - obiadek - mały sloiczek, czasem 2/3 jego zawartości
13.30 - mleko - ok. 150 ml
15.00 - deserek - mały słoiczek, czasem mniej
16.00 - mleko - ok. 120 ml
19.00 - mleko - 160-180 ml

Teraz chcę jej na noc dawać kaszkę, aby się nie przebudzała w nocy, bo rzadko ale czasem w nocy je 120 ok. 2.00-3.00.

Ania, Mimi, jak wasze dzieciaczki nie chcą obiadków to nie ma sensu im wpychać na siłe-tak jak mówicie. To tylko może prowadzić potem do ogólnej niechęci do jedzenia, dziecko może stać się niejadkiem.

Ostatnia edycja:
balkan - &&&&&& za syneczka, czy juz jest lepiej ?? co powiedzial lekarz ???
ania - moj jadlby tylko obiadki/deserki nawet zamiast mleka.. mozna juz danonki dawac?
asica -mam nadzieje ze szybko wam sie unormuje sytuacja
alex - boski avatar...

Mimi ja tez nie wciskam bo to sie tylko konczy nerwami moimi i malej i brudnym wszystkim, wiec bez sensu.

Mateuszkowa nie wiem czy mozna danonki, aj daje i mala je z checia i nic jej po nich nie jest. Moim zdaniem danonki sa lepsze niz te jogurty specjalnie dla dzieci, bo co to za jogurty ktore maja date waznosci ponad rok i nie musza nawet w lodowce stac?

reklama
ania - ja nie daje zadnych jogurtow jeszcze, wydaje mi sie ze maly ma jeszcze czas, te pierwsze jogurciki sa chyba po 6 mc.. moze faktycznie danonki sa lepsze, a maja cukier?

Do góry