reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

sory ze Wam tak nudze,,,jaka pogode macie.bo u nas deszczowo.....macie choinki w domku bo ja juz w sobote wieszalam ozdoby,tak swiatecznie juz w domu,,no muzyki sluchamy z maluszkiem swiatecznej---uwielbia

reklama
Mateuszkowa, tak na cycu, ale mnie pediatra też mówiła, ze mam go oduczyć jedzenia w nocy.. ale jak? już nie powiedziala.. on potrzebuje jedzenia, bo się nie najada..a znowu dokarmiać mi niby zabroniła.. po prostu przestałam jej słuchać i wsłu****e się w potrzeby swojego dziecka i moje..

anp. nie mam jeszcze choinki, ale planuje na weekendzie ubrac..

Wlasnie przygotowalam sobie ziemniaczka i marchewke i dzis pierwszy raz sama ugotuje,bo zawsze z sloiczkow jadl,ale pada wiec do sklepu wieczorem jak maz bedzie bo auta nie ma.Gotujecie same czy sloiczki??

anp ja jak narazie gotuje sama ,pare razy zdarzylo sie i sloiczkow dac ,ale te domowe jedzonko jakos niebardzo chce wciac niewiem czy nieprzejsc na sloiczki

hej
konwalianka :*
teska u nas owoce ze sloiczkow je, ale jak sama przygotuje to beeee. z warzywami nie mam roblemow, najpierw kosztuje ze sloiczka a potem robie sama.
anp witaj, jakby nie patrzec to my mieszkamy blisko siebie. i poglady lekarzy na temat dzieci sa bardzo podbne i mnie to troche denerwuje. kazdy mi mowil co innego, na mleku pisze co innego, zglupialam , az w koncu zaczelam sluchac potrzeb dziecka. i tak wyszlo ze przed spanie zwiekszylam dawke i moj synus wcina 240ml mleka i tak juz pozostalo i czasami to jest za malo dla niego. potrafi zjesc 100 - 120ml obiadku i doprawic mlekiem, nie wspomne o owocach i tak w nocy czasami sie budzi na jedzenie,( jak tej nocy o 2 i 6), a czasami potrafi przespac cala noc i wstaje po 8. tak wiec mysle ze sluchaj sie potrzeb dziecka, jak pisza dziewczyny.

sto latek dla Natalki i Mateuszka

wczoraj moj maz wrocil z prezentem dla malego. W pracy organizowali party swiateczne dla wszystkich dzieci, no i maly mial dostac motor, ja myslalam ze to taka mala zabawka do zabawy, a tu porzadny motor. teraz nnie mam czasu, pozniej wstawie fotke
nie wymienione witam.

alexandra - dziekujemy :)
konwalianko - no to ladnie cie zostawila... masz dziecko oduczyc jedzenia a on glodny.. mleko od mamy jest lekkostrawne i mniej zapycha niz mm czy ona tego nie wie ? szczerze ? ja bym dokarmila na noc po tym jak zje cyc(e) - tak chyba robia dziewczyny ? zawsze mozesz sprobowac tak jeden raz i zobaczyc czy to cos daje czy nie...
anp -u nas tylko lampki nad oknem a choinka chyba w weekend, co do gotowania - to zaczelam i maly woli moje zarelko od kupnego, ale ze mam tyle tych sloiczkow to raz je to a raz tamto.,.

dzisiaj kupilam piers z indyka i bede robic mu zupke z mieskiem, oby cos wyszlo z tego :D miesko gotujemy osobno ???? i ile takiego ugotowanego na sloik ?? a moze od razu jakas wieksza czesc mieska do warzyw ??

No i maly spi,ale z jedzeniem to cyrki dzis byly.Ugotowalam tego ziemniaka i marchewke z odrobina maselka i rozdrobnilam blenderem i niestety nie smakowalo dwa razy sie skrzywili zaczal dusic i zrezygnowalam.Pomyslalam to podam mu fasolke z jablkiem bo mialam jeden sloik na próbe kupiony(marchewka z ziemniakami mi sie skonczyla)wiec gdy zobaczyl ze sloik wedruje do podgrzewacza od razu byl usmiech,ale......dwie lyzeczki i znow nie otwieral buzi,szczerze to mi to tez nie podchodzilo.No i skonczylo sie 150 mm.a ja jeszcze babke zmiksowalam w miedzyczasie i juz dochodzi zapach z piekarnika...mmniam

reklama
anp - mysle ze nie powinnas rezygnowac po 2 lyzeczkach?? ja bym dawala jeszcze to samo przez 2-3 dni zeby maly przywykl do smaku..nawet jakby mialabyc to 1 lyzeczka dziennie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry