reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
no to fakt , cc przynajmniej rok u mnie to samo ale u mnie malo realne bo wszytsko bylo poza heheh ale ..... tez mam od mc jakoes takie bóle na @ i śluz. Co bedzie to bedzie a co tam najwyżej bedziemy zaliczaly inne wątki hehe ;-P Moj Szymcio wcina wlasnie paluchy i luka na tv ...... a co z serduszkiem?? U nas wykryto w 2 mc ASD nieststy ubytek miedzy przedsionkami ale tam gdzie kana owalny oststnio nasza lekarka mowila ze juz nic nie slychać...wiem mam nadzieje ze sie zroslo ale w grudniu znów jedziemy do kardio. Wiec m,am nadzieje ze u was to tylk szmerki rozwojowe!!! Byuziam!

My do kardio 23. Prywatnie bo na nfz 30 styczeń. Mam nadzieję, ze będzie dobrze. Na razie nie panikuję bo szmery u duzo dzieci słychac a potem nic sie nie dzieje. U mnie to samo z bólami i sluzem

sestinka takk ale ile teraz i ja i Ona się namordujemy :baffled: Dziś już nie wiem która kupka ... a marudzi jak nie wiem próbuję "drapać" tego kiełeczka echh policzek drapie bo tam jej coś palce nie pasują masakra mówię Ci :baffled:Rączki i rączki tylko no nic przetrwamy wszystko :-D najważniejsze,że dajemy radę jakoś
wisieńko ano widzisz jaką mam łobuziarkę wymysliła sobie 3ojeczkę na początek ;-)
wow rób test i dawaj znać czy będzie kolejna czeresienka hihih
zuzu kurdeee kopę czasu Cię nie widziałam !!! Buziaki słonko !!! Dla Was..a swoją drogą szarlotka mniammmmmmmmm podziel się :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D

Zuzu, mam nadzieję, że z serduszkiem wszystko w porządku

Wisienka, ja mam dokładnie to samo - powinnam dostać okresu wczoraj (miałam mega regularne okresy co 24 dni) od niedzieli mnie bolał brzuch i byłam stale głodna - objawy przeszły, okresu nie ma tylko dużo śluzu.... a prawdopodobieństwo, że w ciąży jestem jest zerowe.... :)

Mateusz jak zwykle o tej porze śpi.... mam nadzieje, że się nie wybudzi i będę mogła się spokojnie wykąpać.... Marek zanim wróci z tego zadupia to może uda mu się na 22 zameldować w domu....

Orchidea niom troszki nie pisalam ale czytalam
Balkan witaj no mam nadzieje ze bedzie oki muuussiii

My juz po kapieli wlasnie cyc idzie....a na szarlotke zapraszam.....

reklama
Witajcie,
my już po kardiologu. Wszystko ok, tylko teraz musimy iść z Pawłem do neurologa, bo wychodzi na to, że te bóle ma na tle nerwowym, takie nerwobóle.

Mały teraz w leżaku szaleje, kupiliśmy mu w H&M taki śmieszny kombinezonik na jesień/zimę taki misio będzie :-)

Orchi, gratuluje trójeczek ;-)
Madzia, kciukasy będą, a czemu by nie ;-) Ale na pewno wszystko będzie ok.

I tak teraz na tego mojego buraka patrzę a wciąga sobie do buzi na hama takie kółeczka i krzyczy do nich, no i gdzieś intensywnie pedałuje :-D

I tak patrząc na te skoki rozwojowe - co niby powinien umieć w tym czasie to (chodzi o ten skok z 19 tygodnia):
Przekreca sie z pleców na brzuch lub odwrotnie - parę razy mu się zdarzyło
Próbuje raczkowac - :no:
Podpiera sia na rekach i podnosi tulów - :no:
Lubi ruszac ustami, wypina jezyk - tak, ale raczej "wina" ząbków?
Moze wziac przedmiot do jednej reki i przelozyc go do drugiej - nie zauważyłam żeby to robił
Wklada rzeczy, reke mamy, taty do buzi, zeby je zbadac, ugryzc - już daawno :-)
Próbuje uderzac zabawkami o stól - :no:
Zrzuca swiadomie zabawki na podloge - :no:
Szuka rodziców - już od jakiegoś czasu
Reaguje na wlasne odbicie w lustrze radoscia lub strachem - tak, świetna zabawa
Reaguje na wlasne imie - czasem mu się zdarza
Rozumie slowa - sama nie wiem, raczej jeszcze nie
Wymawia nowe dzwieki vvv,sss, zzz, rrr itd - :no:
Uzywa spólglosek - :no:
Wyciaga rece, gdy chce by je podniesc - oj taak
Cmoka ustami, gdy jest glodne - nie zauważyłam
Odpycha butelke/piers gdy sie naje - już dawno
Moze przesadnie reagowac np zakaslac jescze raz gdy rodzice zareagowali na poprzednie zakaslanie - :no:

Do góry