reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
hej psotka, wisieńka, Aneta, Ania i z kim tam się nie "widziałam":)
powiedzcie mi, czy już myslicie o zmianie fotelikow samochodowych?Moja w grudniu to się w ten pierwszy już nie zmieści...:(

Wdeplam na chwilke. Ewa ma niecale 37 stopni, ale jeszcze ja spakuje i pojdziemy na spacerek, jest tak pieknie ze az szkoda w domu siedziec. Zapomnialam wam napisac, Mloda wazy 6740 :-) slodki ciezarek. A i lekarka zajrzala jej do buzi i stwierdzila ze mala ma rozpulchnione dziaselka i u gory i na dole. Znaczy ida wszystkie jedynki :-/ zobaczymy.
I przepraszam ze nie odnosze sie do waszych postow bo zwyczajnie nie mam na tyle czasu :-/

corin super że zaszczepili ewunię i oby dzisiejszy dzień poszczepienny minął wam spokojnie
konwalianko wam również i współczuję kolejnej eliminacji z diety
marzenko fajnie że córy ci pomagają
psociu masz rację spacer dla dziecka jest zbawienny mój pediatra nawet zaleca długie spacery przy katarze
wisienko trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i słuszną wagę
aneta mnie też komp nawalał i wy....wszystkie fotki z 6 lat ( odzyskanie kosztowało by 1000 zł ) dobrze że spora częśc była wywołana a i tak szkoda

madzia to zeby strata fotek sie nie powtorzyła kup sobie na gwiazdkę dysk przenośny i tam je trzymaj- my tak z S. składujemy i foty i filmy

Ostatnia edycja:
Ania, nie ma sprawy, może być przyszły tydzień. Ja nie lubię być blisko dziecka z telefonem, tym bardziej, że mam najbardziej siejący ze wszystkich.

Wisieńko,
no coś Ty, ja nie z tych foszących się, nie wiem dlaczego miałaś takie wrażenie, przecież nic nie napisałam;))) No i u mnie minut zero, muszę poczekać, aż Marcin wróci;)

Sestinko, ja już zamówiłam Dawidkowi fotelik w grupie 9-18, ten, który mamy teraz jest fatalny, mały jest w nim zduszony jak śledź.

No i Dawidek przegrał walkę z mamą, śpi;) I ja też leżę;)

Ostatnia edycja:
Sestina no mała nie śpieszy się z rośnięciem więc jeszcze o zmianie fotelika nie myślimy
Wisienka no dzisiaj już tak ochoczo nie otwierała buzi ale wciągnęła wszystko co przygotowałam bez większego marudzenia po czym poszła spać;) czyli po raz pierwszy dodatkowe jedzenie spowodowało, ze zrobiła sobie dłuższą przerwę przed kolejnym mleczkiem ode mnie. A o fotelikach do karmienia rozmawiamy właśnie na teraz. Przynajmniej ja o takim myślę - czyli z możliwością zmiany nachylenia oparcia... bo leżaczek na którym ją karmię nie da się zablokować od bujania no i sporo obrywa, a nie ma pokrycia jak takie foteliki do karmienia... Mogę wkleić jeszcze raz link - o takim myślę na razie: PROMOCJA !!! Krzesełka do karmienia NAJTANIEJ (1898052735) - Aukcje internetowe Allegro najtańszy prawie z fotelikó w tym stylu...

Alex super ze chrzciny sie udaly :-) widzialam zdjecia na FB, swietnie wygladaliscie :-)

Aneta to ze jak zakrywasz twarz i wstrzymuje oddech lub gdy dmuchasz mu w twarz to calkowicie normalne. Jak np jestes na zajeciach w wodzie z dzieckiem to gdy chcesz je zanuzyc wlasnie sie dmucha w twarz i nabiera powietrza :-D

Corin kurcze, przynajmniej bedziesz miala wyjscie zabkow za jednym zamachem. Tez bym chciala zeby Nico wyszly zabki :<

przezylismy nocke, nawet dobrze spala, kilka razy sie obudzila ale pozniej pospala do 10 :)

corin super ,ze Ewunia dzielnie zniosła szczepienie ;-):tak: Boszzz moja to aż piszczy :-D:baffled: jeszcze w rączki to daj Cię Boże ale w nózinkę masakra :szok::baffled: chociaż zawsze ją rozbudzają może dlatego też :baffled::baffled:
My pospacerowałysmy polazłyśmy na zakupki :tak::tak: i teraz się lenimy i sobie gadamy mała w leżaczku ale zaraz idziemy leżeć na łózio i wygłupiać się :-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
sis ma melodię Dawidek do spania :-D ja chyba się już przyzwyczaiłam,że Misia mało śpi bo jak śpi dłużej w dzień niż dwie godziny to się nudzę :-D:-D a tak mam zajęcie hihi
wisieńka nic się nie martw wagą Milci każda dzidzia przybiera swoim tempem ;-) szczególnie dziewczynki większośc jest szczuplutka nie martw się moja tez jest szczupła ale długa ale jakoś mnie to w ogóle nie martwi ;) a nawet cieszy :-D:-D;-)

reklama
Psocia Pol tez ma jeszcze 120 minut a ja jyz od dłuższego czasu na - lece. To poczekamy jak wróca:-D
Basieniak ja mysle, ze takie siedzące krzesełka to jeszcze za szybko, bo w pozycji siedzącej może dziecko byc jak siądzie samo, chyba, ze rozkąłda sie do półlezącej a wiem, ze niektóre tak mają. Ja karmię w foteliku samochodowym połozonym na fotel. Mamy takie krzesełko z Ikea i coś takiego ja ty pokazałaś. Dla mnie te co konwalijka pokaząła sa za drogie. Zwłaszcza to za ponad 400 zł:szok: Oglądałam krzesełka u nas w ascocie na zywo i Gluku i te drogie róznia się praktycznie tym, ze sa jakiejśtam firmy. Atesty , wykonanie i funkcje praktycznie te same:tak:
sesti my mamy foteliki dwa jeden do 9 a drugi do 13 kg i ten drugi jest dość duży, Maqnio gdzieś wstawiała fotkę Rózi w foteliku nowym i był dośc fajny. No a Mili z jej tyciem to starczy do 2 lat:-D
emka witaj jak tam kupki, u nas dzis nie ma, za duzo marchewki było w zupie więc dziś dam jej sok z sliwek

Do góry