reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Zaraz się wykończe, młda wykąpana, najedzona a wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierali...nerwowo mnie wykończy niedługo... też obstawiam skok, bo do niedawna to ona była aniołeczkiem:)

Kurcze a ja do tej pory jeszcze nie zauważyłam kiedy niby te skoki miała;)
Corin u nas spanie 3, czasami 4 razy dziennie po pół godziny to już stansard od kilku tygodni... Ale nie narzekam, bo za to w nocy od 20 do 8 ładnie śpi więc spoko:)
A, Wisienka jak patrzę na sdjęcia z basenu to Emilka wcale nie wygląda na jakąś chudzinkę... :)
I Dodi cieszę się, że smakowało:)

Ostatnia edycja:
Hej kochane, ja tylko z doskoku. Nawet nie staram się was doczytać bo 3 dni mnie nie było!!! Powiem tylko, że chrzciny były super, Alexik cały chrzest przepłakał, po czym kiedy ksiąd sobie wreszcie poszedł i zaczęła się sesja to był uśmiech i radość na całego. Foty wrzuciłam na FB.
A dziś byliśmy u neurologa, Alexik jest zdrów jak ryba. Lekarz - rewelacja, maly całe badanie cieszył się jak oszalały. Lekarz wytłumaczył nam, ze takie małe dzieci czasem nie radzą sobie z tym lekkim snem (dorośli np, przewrócą się z boku na bok, czy zmienią pozycję i zasypiają dalej a dzieci czasem tego nie potrafią). Dostaliśmy skierowanie do pielęgniarki "znawczyni snu" która ma nam pokazać jak nuaczyć małego spać :-) brzmi śmiesznie, ale ma sens jak dla mnie. Zobaczymy co i jak.
Ja uciekam spać bo padam, u nas impreza trwała całą noc:szok: ostatni gość wyszedł o... 8 rano :-D:-D więc mam co odsypiać. Dobranoc!

Alex, no to chrzciny widze na całego haha, super że się udało:) ide oglądac fotki:)

danuska, moja wlasnie tez się przebudziła i sobie patrzy jakby nigdy nic:):) co za czerepa, ale chyba zaraz uśnie:)

reklama
Hej.

Mój zasypia na łóżeczku. Dzisiaj przy kąpieli się rozszalał, pluskał się w wodzie, że ho ho :-) Tak śmiesznie to wyglądało, bo on jeszcze poważną minę miał przy tym, że Paweł się zastanawiał czy aby na pewno dobrze się bawi.
No i zaczynam się martwić tym jego bezdechem, sama nie wiem jak to nazwać. Jak mu się przykryje główkę to on zapomina o oddechu, nie może złapać tchu? A dzisiaj to już przeszedł samego siebie bo jak poszewkę nałożył sobie na oczy (gdzie zwykle trzeba było na całą twarz coś nałożyć) i już złapać oddechu nie mógł. I zauważyłam właśnie niedawno, po kąpieli że już i bez przykrywania główki zaczął tak robić. Co prawda to było raz i jedno stęknięcie, ale się zdarzyło. Normalnie masakra jakaś z tym dzieciakiem.

alex, to gratulacje że chrzciny się udały :-)
magia, a jak sobie radzicie z tym AZS, masz jakieś sprawdzone domowe sposoby na popękaną skórę? Na mnie emolienty nie działają, a sterydów nie chcę brać, bo całe życie je miałam i mi niczego nie dały, oprócz chwilowej poprawy. Ale z drugiej strony tak mnie popękana skóra boli, że czasem nie mogę normalnie funkcjonować...

Do góry