reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Corin trzymam kciuki za brak gorączki. Czutałam, że dajesz młodemu nurofen. Ja sama jakoś nie mogę się do niego przekonać. Ja trzymam się pyralginy, bo tylko ona mi pomaga.

Mailuj, Słonko, poprosiłam wczoraj lekarza o recepte na pyralgie. Odmowł. Powiedzial, ze najnowsze badania wykazują, że pyralgina u dzieciaków (nawet jedna dawka) moze powodować trwałe uszkodzenia w szpiku kostnym. Bylam w szoku, powiedziałam mu że jak Młody był mały to lekarka przepisywała mu pyralgine w czopkach i kazała dawac 1/4 albo 1/2 czopka (w zaleznosci od wagi) i to super pomagało. Ale on dalej swoje.
W koncu dalam młodemu jedno ekarstwo na zbcie temperatury, po 2 godzinach drugie i przespał całą noc bez gorączki (wstawałam do niego co 2 godziny i jestem wykończona :-() Zobaczymy co dziś się będzie działo.

Czytałam o waszych rozstępach... Cóż... Ja mam mnóstwo :-( Dwie poprzednie ciąże zrobily swoje, niezaleznie od smarowania. Mam na udach, pośladkach, brzuchu i piersiach. Koszmar.

Małgosiu,
witaj

reklama
Corin te rozstępy to zrobiły Ci się już po pierwszej ciąży??? Ja na szczęście na razie nie mam i wolałabym nie mieć, ale jak się pojawią to przecież się nie załamię...Mąż powiedział, że i tak zawsze będę jego Księżniczką i zawsze będzie mnie kochał;-) Tyle dobrze :D:-D

Corin a w którym miesiącu zaczęły CI się pojawiać???
No to na pewno ma znaczenie...ja się staram pilnować z wagą, ale nie zawsze mi to wychodzi:-D Przez całe życie się odchudzam, więc korzystam z tej ciąży jak się da...hahaha:-D Przeciętnie tyję o 2-3kg w miesiąc, ale zauważyłam, że teraz waga szybciej przybywa:zawstydzona/y:
Chyba, że to Diduś tak rośnie szybciutko:-D

|Corin to muszę zapytać mamę hematologa o ten szpik. Ja też zawsze czopki pyralginy, jak Nika była mała, traktowałam jak zbawienie. Ja rozstępów mam w nadmiarze po pierwszej ciąży - miałam brzuch w tygryska jak mi mówił C. Nowe na razie mi się nie robię tfu tfu
Miłego dnia Brzucholki No bo dzisiaj Dzień Kobiet :-)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze USG:-)
Maqnio trzymaj się cieplutko!

mailuj, spytaj mamę. Szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałam sie z taka opinią
foczusia, nie pamiętam w którym momencie zaczęły mi sie pojawiać rozstepy

No i faktycznie 100 lat kobiety ;-)

[video=youtube;--LBI2PLjc0]http://www.youtube.com/watch?v=--LBI2PLjc0[/video]

Corin dzięki za dobry początek dnia:-D szkoda tylko że tak krótko, no i myślałam, że na końcu będzie jakiś punkt kulminacyjny...;-) super że z synkiem lepiej. Ja też jak maqnio jestem zwolennikiem w takich podbramkowych sytuacji pyralginy - ale faktycznie może tylko dla dorosłych jest dobra. No i pierwsze słyszę, że na recpetę ???

Ja Dnia Kobiet nie obchodzę (takie tam moje zasady, bo nie lubię tworzenia sztucznych okazji raz w roku, no i nie lubię różnic w traktowaniu ze względu na płeć- nieważne w którą stronę) ale nie mam nic przeciwko świętowaniu przez innych, więc wszystkim, które lubią i obchodzą - szczerze życzę MIŁEGO ŚWIĘTOWANIA :happy:

wydrussia, balkan już zaciskam kciuki za wizyty... hmmmm czy jeszcze ktoś dzisiaj nie miał...?

witaj małgosiu ciepło u nas, ja jutro mam wizytę, to zapytam o szkołę rodzenia, bo mam nieprzyjemne wrażenie, że to już późno się robi i czas najwyższy
A reszta, dziewczyny, już zapisałyście się?????

ja się zbieram do pracy, jakoś dzisiaj mi się średnio chce, więc się spóźnię z godzinkę, ale co tam, w ciąży mi wolno, a co:-)

reklama
Dzien dobry brzuchatki kochanie i wszystkiego najlepszego :*:*:*:*:* no ja pospałam dziś nie ma co :szok: ale chyba musiałam odespać te nocne harce dzidzi :-D
Corin no kamien z serca,że nie miał w nocy gorączki Sebastian :* no i też 1sze słyszę o tej pyralginie a ja jak byłam młodsza i ząb mnie bolał to mądra sobie na łyżkę wlewałam z ampułki pyralginę :-( :no: Aaaa no i buziak w brzusio,bo dziś widzę połowinki masz kochana :d
mailuj aa no to tak musi nauczyć się stąpać w szpilach :-) taniocha czasem te buty i powiem Ci ,że u mnie na rynku mam dwa takie buty nawet za 9zł są damskie a obok w sklepie prawie takie same 49zł hahaha i pewnie masz rację kupują ludzie w lupmach i sprzedają na allegro
małogosia witaj milutko :*:*:* lipcóweczko nasza:-D
No i nie wiem co jeszcze chciałam napisać :-(

Ostatnia edycja:
Do góry