reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

elleth majluj no to na sylwestra sie musimy koniecznie umówić na grzańca, szampana i papieroska. Tylko pytanie gdzie? Ale do zastanowienia się mamy jeszcze duuuużo czasu!:-)
Ja już robiłam porządki w szafach. Połowę moich rzeczy spakowałam do kartonów, bo albo za krótkie, albo za ciasne to po co mają mi miejsce zajmować. Na strychu poczekają.
Muszę jeszcze skończyć sprzątanie i jeszcze pewnie coś upiec bo gości miałam i mi prawie całe ciasto porzarli, a jutro następni i nie będę miała ich czym poczęstować, więc jakby któraś miała jakiś fajny i szybki przepisik, to ja bardzo chętnie:tak: Robiłam kiedyś blok czekoladowy, rewelacja, polecam!

reklama
Hanami, mam dokładnie tego samego stresa - jutro zaczynam 18 tydz i ruchy czułam raz i od tamtej pory spokój.....

Dziób, wiem, co czujesz, co prawda ja w zeszłym tyg miałam tylko dwóch, ale wystarczyło.... na szczęście, jak już napisałam wcześniej, do alkoholu mnie nie ciągnie, choć kiedyś bez dobrego wina nie wyobrażałam sobie wieczoru.....

A'propos wina - dostałam kiedyś butelkę wina bezalkoholowego, z całkiem niezłej hiszpańskiej winnicy Torres.... przyszła do mnie koleżnka - otworzyłam - zapach - fantastyczny.... a smak - wygazowane półsłodkie szmpanskoe igristoe - paskuda - więc jakby ktoś Wam kiedyś proponował - nie polecam..... poza tym, że jednak 0,5% ma....

Dzieki Mailuj i Psota! No nic, trzeba cierpliwie czekac na pukanie! Psota fakycznie jestesmy dokladnie w tym samym tyg i dniu! Na kiedy masz termin?
Dziob, o rany...to moze zostaw ich i sie gdzies przejdz...zreszta moze za niedlugo sami odpadna i zasna...

A ja bym cos zjadla ale nie wiem co. Wiec chyba lepiej nie zjem.
A za miesiac bede w Polsce na cale 2 tygodnie! Yuhuuu! Juz pracuje nad lista jedzonka ktore Mama mi bedzie przyrzadzac!

Balkan, moze faktycznie trzeba jeszcze poczekac, chyba jednak, tak jak kazda ciaza jest inna, inaczej sie odczuwa ruchy i w ogole...

Co do wina to ja sie ograniczam do wachania - a zapach uwielbiam, nawet zrobilam kurs degustatora win, podczas ktorego sie spilam niemilosiernie, bo szkoda mi bylo wypluwac (jak byc powinno), tylko wszystko wypijalam! A o bezalkoholowym nie slyszalam, ale wino jak dla mnie musi miec procenty...

Psota, to tak jak ja - 15 lipca!! juz za 2 tygodnie polowinki!!!

hanami, będziemy mogły razem na połowinki się napić... soczku pomarańczowego czy czegoś w tym stylu;) i Ty też będziesz miała synka, prawda?

to jesteśmy umówione Hanami;)

A tak na marginesie, zadzwoniła do mnie dzisiaj koleżanka i od słowa do słowa i się pyta, na kiedy mam termin, mówie jej, że na lipiec, a ona do mnie ,,coś Ty, już na lipiec?!" pomyślałam sobie ,,kobieto, co Ty mówisz jakie JUŻ", czy Wam też tak woooolno płynie czas?

reklama
Do góry