reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam Was dziewczynki i Wasze kochane brzuszki:)
Naskrobałyście od wczoraj, że łomatko. czytałam z pół godziny zanim do końca dobrnęłam.

U nas dziś impreza urodzinowa młodego. W środę 5 lat byku kończył i dzisiaj dziadki z wujami od strony taty się zjeżdżają. Moi za tydzień bo mama w sanatorium. I dwa razy szykowanie:( Ale z drugiej strony chałupa na wszystkich przyciasna.

elleth - do 19 to wyzdrowiejesz tylko leż grzecznie w łóżku, odpoczywaj, pij herbatę z malinami albo mleko z miodem i czosnkiem; wygrzewaj się.
A na jaki koncert macie bilety?

Hanami - ależ Ci fajnie; w środku zimy pływanie w ciepłym oceanie. Nam na rozgrzanie chociaż jakieś zdjęcie plaży podeślij:)

balkan - Veronique dobrze mówi; schowaj ten stetoskop głęboko do szafy bo tylko się kobieto stresujesz.
Wydaje mi się, że stetoskop za mało czuły. Jak bardzo chcesz kontrolować tętno dzidzi to trzeba kupić takie mini ktg.
Myślę, że na allegro będą - pokazuje ci jakie tętno i słyszysz bicie serduszka.
W szpitalu, jak teraz byłam, to lekarz czymś takim sprawdzał. Małe prawie jak starej daty telefon komórkowy a słychać tętno wyraźnie.

reklama
Ach katerina chciałabym się ponudzić a nie wiem w co łapy włożyć.
Nygusuj kobietko na zapas bo jak się maleństwo pojawi to już się nie ponudzisz:)

ja właśnie skończyłam robić de volaille i czekają, aż mąż z piwnicy wróci - ma tam swój warsztacik.....

a teraz zabieram się za pieczenie drożdżowych serc - nie obchodzę Walentynek, ale przepis mi sie spodobał.... :)

Katerina, najlepiej ubierz się ciepło i idź na spacer - u mnie za oknem troszkę prószy, ale i słoneczko tez się przebija..... albo poczytaj sobie książkę, porób na drutach, poukładaj w szafkach.... a jak masz lenia, to się po prostu leń.... :)

No właśnie ide sie przejsc z tym moim psiakiem.. Moze sie przewietrze to wpadne na pomysł jak zapełnic sobie dzisiaj czas. Od rana sprzatałam, gotowałam itp a teraz wszystko gotowe i siedze bezczynnie :eek:
Gdyby tego BB nie bylo i naszego forum to... :szok::no:

Marzenko nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja zawsze wynajde tysiąc rzeczy by nic nie układać w szafie i nie sprzątać. A powinnam posprzatać bo ludzie porzychodzą dzis mieszkanie ogladać. Ja przeszłam się z małżem po mieście i kupiłam sobie szelki bo spodnie ciązowe pasują wszędzie idealnie tylko mają za słabe gumki w pasie:-) Margaretko skoro mowisz niech będzie chlopiec.Skoro nie mam swoich przeczuć z przyjemnościa skorzystam z twoich. I to że ja nie lubiewalentynek nie znaczy ,ze wszyscy mają czuc tak samo.Mi po prostu życie w różnych onkologicznych moich i nie moich sytuacjach pokazało ile warte są czasem piękne słowka.
A to ja w szelkach. Kupiłam najszersze bo po ciąży przydadzą sie Czarkowi do skórzanych spodni n motor. DSC_0741.jpgOrchidea na kawkę się wbijam.Tym bardziej, że po spacerze strasznie mi się chce spać. Chyba wypiję nielegalnie dugą, zazwyczaj pozwalam sobie na jedną i to bardzo słabą. Przed ciążą piłam po 8 i paliłam przy tym:zawstydzona/y:

Witam Was dziewczynki i Wasze kochane brzuszki:)
Naskrobałyście od wczoraj, że łomatko. czytałam z pół godziny zanim do końca dobrnęłam.

U nas dziś impreza urodzinowa młodego. W środę 5 lat byku kończył i dzisiaj dziadki z wujami od strony taty się zjeżdżają. Moi za tydzień bo mama w sanatorium. I dwa razy szykowanie:( Ale z drugiej strony chałupa na wszystkich przyciasna.

elleth - do 19 to wyzdrowiejesz tylko leż grzecznie w łóżku, odpoczywaj, pij herbatę z malinami albo mleko z miodem i czosnkiem; wygrzewaj się.
A na jaki koncert macie bilety?

Hanami - ależ Ci fajnie; w środku zimy pływanie w ciepłym oceanie. Nam na rozgrzanie chociaż jakieś zdjęcie plaży podeślij:)

balkan - Veronique dobrze mówi; schowaj ten stetoskop głęboko do szafy bo tylko się kobieto stresujesz.
Wydaje mi się, że stetoskop za mało czuły. Jak bardzo chcesz kontrolować tętno dzidzi to trzeba kupić takie mini ktg.
Myślę, że na allegro będą - pokazuje ci jakie tętno i słyszysz bicie serduszka.
W szpitalu, jak teraz byłam, to lekarz czymś takim sprawdzał. Małe prawie jak starej daty telefon komórkowy a słychać tętno wyraźnie.

Mamy bilety na Lao Che.

Mailuj niezły patent z tymi szelkami, też mam takie spodnie jak ty i niby są dobre, ale z dupki się zsuwają, też chyba zakupie szelki, do tego fajny biały t-shirt i bluza i niezle to bedzie wyglądać;-)

Ja od czasów testów wypiłam jedną kawe latte w kawiarni, w ogóle mnie nie ciągnie do kawy, nigdy nie ciągnęło. Za to mam ochote na grzane piwko i papierosa. No ale może w sylwestra najprędzej.

reklama
Dziewczyny szukam przepisu na jakiś deser z galaretek albo z galaretką. Macie cos sprawdzonego? Mam też w zamrażalniku obgotowaną, pokrojoną i zamrożoną ośmiornicę. Marzy mi sie z nią jakaś sałatka.
Podrzućcie przepisy jeśli coś macie (moze być na priv, żeby tu nie zasmiecać) Z gory dziękuję

Mailuj, ja nienawidzę szelek, ale u mnie to chyba jest uraz z dzieciństwa :-D Ciążowe gatki jakie mam, mają wszyte gumki i guziczki, dzieki temu można regulować sobie szerokość pasa.

Do góry