Hej!
Ale fajnie, że tak dużo tu piszecie :-) Jest co nadrabiać
U nas ok, Kinii katarek mija, już praktycznie pozostał niewielki. Kinia dziś tyle zjadła, że zastanawiałam się, gdzie ona to wszystko mieści
A my z małżem za półtora tyg. na weselicho się wybieramy - pierszy raz gdzieś wychodzimy bez małej poza dom, odkąd Kinga się urodziła
PiaLove, odnośnie kaszki manny to ja daje małej 2-3 razy w tygodniu i robię taką zwykłą na mleku krowim. Oczywiście Kinga nadal 2 x dziennie dostaje Bebilon 3. A jesli chodzi ogólnie o gluten to na początku podawałam jej mannę głownie w deserkach, a gluten dostarczałam (i nadal dostarczam) w innej postaci (chlebek, bułeczka, makaron itp.).
Anulka, biedulek Twój Maluszek...zdrówka dla Niego! Moja bratanica ostatnio też przechodziła zapalenie jamy ustnej i z tego co mi bratowa mówiła, też mało co jadła, marudna była, nie chciała spać, na dodatek na sam koniec pojawiły jej się afty...z tego co pamiętam to pediatra jej przepisał Nystatynę (antybiotyk) i Tantum Verde do psikania - i wtedy bardzo szybko znikło.
Anetkaaa, oj jak ja Cię rozumiem w kwestii drugiego bobasa! U nas jest podobnie. Ja bym chciała zacząć staranka za pól roku, ale mąż póki co nie chce...Mówi, że mamy czas, że to, że tamto...w sumie nigdy nie wiadomo, kiedy będzie ten "najlepszy moment". Moja Kinga też gryzie kredki, rozrzuca je, a gdy ja jej pokazuję jak się rysuje, to ona się złości, bo próbuje to samo, ale nie umie.
Aneta_85, po pierwsze - gratuluję pierszych ruchów dzidzi! Po drugie - będziecie mieć moim zdaniem fajną różnicę między dzieciaczkami...ech, zazdroszczę tak pozytywnie
;-)A tak poza tym jak się czujesz? Widzę po suwaczku, że to końcówka I trymestru....
NiL, oj to faktycznie Liwcia dała Ci nieźle popalić...Mam nadzieję, że moja Kinga też nie będzie takich "numerów" w nocy odstawiać, też się czasem tego obawiam
Ja też mam tak, że wolę Kindze coś kupić niż sobie. Uwielbiam jej kupować nowe buciki, sukienki, spodnie. A ja tam mogę chodzić nadal w starych spodniach, które już są nieźle sfatygowane.
Aaa, zapomniałam się po cichu pochwalić, że już tydzień "bezboleśnie" Kinga jest bez smoczka
A ja mam pytanie:
Jak u Was wygląda "rozkład snu" w czasie doby, jak Wasze Maluszki sypiają?
U nas to wygląda tak:
I drzemka - ok. 8.30 (ok. 40 min.)
II drzemka - ok. 13.30 - 14.00 (1 - 1,5h)
drzemka nocna - ok. 20 do 6.15- 6.30