reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hejka:-)
miczka masz racje, chyba takich przezyc sie nie zapomina:no: mam nadzieje, ze mi tez uda sie przelamac:-)
tesiulka cos Ty jestes super kobitka i uwierz w siebie. Założe sie ze bylabys swietnym kierowca a studia hmm teraz to nawet studia wlasciwie nic nie daja a ja robilam je po to zeby....cos robic:-D
pia dzieki:* mam nadzieje Tobie tez sie uda kiedys skonczyc, no i sobie tez tego zycze:-D a co do wesela to Ty i tak we wszystkim bedziesz wygladac super
daga ja tez kradne przepis:-) Jowisia jest cudna,te jej wloski i ten blysk w oku;-)
barbara to ja Ci powiem ze moj maly ma tak samo. Tez krzykiem probuje wszystko wymusic i ogolnie taki awanturnik z niego ale jeszcze gorzej jest z jego siostra. Wydaje jej sie ze ona rzadzi. Cos watpie ze to kiedykolwiek przechodzi:-)
maqnio dobrej zabawy i duzo odpoczynku. Wypocznij za nas wszystkie i oczywiscie zloz wielkie gratulacje Wisience (mam nadzieje ze juz moge)

My wczoraj wszyscy bylismy dosadzac truskawki. Liwcia pieknie sadzila a Gabrielek tylko deptal:eek: ale grunt ze sie wybiegali i wymeczyli:-) W sobote za to bylam z dziecmi na dzialce mojego brata. Tam sasiad (facet od ktorego kupili dzialke) ma kilkanascie koni. Maluchy mialy taka radoche...mala karmila konia a maly smial sie jak szalony jak kon biegal:-) Tez sie dzieciaki wymeczyly...
Ta ,,nasza'' dzialka jest wlasnie od tego samego czlowieka, obok mojego brata albo kawalek dalej i troche inaczej na nia spojrzalam. Chyba jednak sie na nia zdecyduje

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane, ja jak zwykle przelotem..

daga, taka pizza domowa jest super! My zawsze robimy z tego samego przepisu i zawsze jest rewelacyjna! polecam
monia, świetna waga małej, Tymek też już przekroczył 12kg!
Nil, ale fajnie, że powdychaliscie świeżego powietrza.. i ta działeczka.. rewelacja!
maqnio, ale wam zazdroszczę spotkania..

No a ja zakatarzona, najgorzej że boję się o Tymka, aby nie załapał ode mnie..

zapraszam Konwaliankowy świat

dobrej nocy

konwalianko jezeli bedziesz miala tylko chwilke czasu to prosze Cie wrzuc przepis na te pizze zwlaszcza na ciasto bo mi zawsze takie jakies twarde cienkie wychodzi. Zdrówka dla Ciebie
Acha zgadzam sie z Toba co do tego odpoczynku od pracy przy dziecku. Tez znam dziewczyny ktore tak to wlasnie postrzegaja. Ja na ten temat zbyt duzo nie mam do powiedzenia bo odkad mam dzieci nie pracowalam. Jedyne co moge porownywac to jak chodzilam do szkoly (Liwcia byla mala) i 3 razy po 1 miesiacu mialam praktyki (w szkole, u kuratora i w domu malego dziecka). Tak samo kazde opoznienie, jakies dodatkowe zajecie, spoznienie na pociag doprowadzalo mnie od razu do lez.

monia jeszcze wiecej zdrowka dla Kini. moj maluch tez 12 przekroczyl:-)

Dobranoc kochane

Ostatnia edycja:
Część lipcanki:-*
Mam nadzieję że mój net da radę i post się wczyta. My już nad morzem. Pogoda jak na październik piękna. Jak pisała Monia, testowałam i był bladzioch. Jutro rano powtórzę. Mam nadzieję na ciemniejszą bo to będzie znaczyło że fasol się zadomowił:-D. Dzięki za kciikasy buziaki dla wszystkich.

Witajcie,
u nas wszystko ok, młody się uspokoił troszkę, chyba ma trochę odpoczynku od wyżynających się czwórek (idą już trzy 4). Bardzo się męczy przy tych paskudnych zębach, a co dopiero przy trójkach? Aż się boję jak my to wytrzymamy.
Poza tym mamie się pogorszyło i przez kilka dni w tygodniu będę mieszkać przez jakiś czas z nią, żeby nie bała się być sama, jak taty nie będzie. Tak więc zdecydowanie rzadziej będę gościem na BB.

Pytanie do mam chłopców: jak dbacie o siusiaka? Czy w czasie kąpieli obciągacie ptaszka? U nas jest stulejka i podejrzewam że będziemy musieli iść na zabieg.

Wisienko, gratuluje i żeby cała ciąża przeszła bezproblemowo.
Maqnio i Wisienko, udanego wypoczynku nad morzem i żeby była ładna pogoda.
Barbara, współczucia w tym trudnym czasie.
NiL, ja myślę że powinnaś zrobić prawko. Nie dość że jesteś bardziej mobilna, to w razie jakiegoś wypadku kiedy będziesz całkowicie sama to będziesz w stanie szybko się przemieścić np. do szpitala.

Resztę mam ściskam.

A właśnie, chciałam się pochwalić. Parę razy czułam już fasolinkę. Nie wiem czy to możliwe w tak wczesnej ciąży, ale to raczej było to - takie odbijanie się od macicy. Myślałam że to będzie raczej po 15 tyg., tym bardziej że jestem gruba a podobno wtedy później ruchy się czuje. No i Filipa czułam gdzieś właśnie od 15 tygodnia.

Ostatnia edycja:
hej:-)
Wczoraj wieczorem myslalam ze wyjde z siebie. Maz spal, Gabrielek tez a ja z cora siedzialam. Wyspala sie wczesniej w samochodzie i nie mogla zasnac ale jak byla juz 23 to mowie, ze czas do łózka. Zaprowadzilam ja, polozyla sie i chciala bajke. Jak na zlosc maly sie akurat obudzil:baffled: no to budze meza zeby malej poczytal. Z wielka pretensja ale wstal. Najpierw byl pisk bo mala chciala tak jak zawsze sama wybrac bajke a on jej nie pozwolil tylko pierwsza czytal. Potem czyta tak glosno i jakos tak ospale ze znow byl krzyk. Tata ma czytac ciszej bo tak to nie zasnie:baffled: Co 30 sek maz odkladal ksiazke i szedl a to sie napic a to wc kilka razy myslac ze juz spi tez odchodzil a Liwcia wolala zeby czytac dalej:baffled: ja bylam obok i przy takim czyms to w zyciu bym nie zasnela a wrecz sie rozbudzila. Musialam go troche ochrzanic i jakos corcia cudem zasnela. Potem patrze mala spi a na niej rozlozona ksiazka. Rece mi opadly

Wisienko jeszcze raz gratulacje, dbajcie o siebie i oczywiscie &&&&& za ciemniejsza kreche.
Aneta ja tam nic z nim nie robie, gdzies kiedys czytalam ze wrecz nie mozna tak. Zreszta i tak maly sam sie ciagnie za siusiaka:-D Super jest to uczucie ,,motylkow w brzuchu'' te malenkie nozki ehh potem to juz nie motylki a porzadne ciosy. Troche zazdrosze:-)
A no i nie jestes gruba co Ty za bzdury opowiadasz:-)

Ostatnia edycja:
hej, witam sie po wakacjach. jak Mqanio pisala nie moglam wam odpisywac. nie mam pojecia dlaczego. na poczatku jeszcze was podczytwalam, ale potem tylko sie denerwowalam ze nie moglam wam odpisac. witam nowa mame. chorowitym zycze zdrowka. i w skrucie co u nas. Aleksik ruszyl pelna para. mamy 4 zeby. i przeszlismy chorobe spowodowana przez mego tescia ktory sie nawet nie raczyl przyznac ze chodzil z bolacym gardlem i calowal na moich oczach Aleksika i go zarazil i skonczylo sie wysoka goraczka, czerwonym gadlem i stos lekow i inhalacja. a obwiniali mnie ze maly chodzil w samym pampku po dworze i kapal sie w morzu (30 - 35 stopni w dzien a w nocy nie schodzilo ponizej 20). jak obiecalam dla chetnych zamiescilam na odpowiednim watku kilka dan wloskich ktore Aleksik uwielbia.
pozdrawiam

Hej,
Jestem na chwile bo nie mam czasu na siedzienie na bb, nie pisalam chyba maly najpierw mial zapalenie gardla z tego przeszlo na zaplenie jamu ustenej. Napuchniete dziasla z ktorych leciala krew i ropa do tego bardzo przykry zapach z buzi po woli sie goi ale zapalenie przeszlo na paluszka porobily sie bable z ropa i gdy pekaja robi sie rana. w ciagu niecalych 2 tyg bylismy 3 razy u lekarza i w pt znowui na kontrol.
Aneta, Bartek ma stulejke poprzednia lekarka kazala lekko naciagac. Natomiast nowa mowi ze to moze zrobic wiecej zlego. Nie kazala naciagac, wg niej i tak zbytnio nic by nie dalo. Powiedziala ze na bilansie 2 latka zobaczy i najwyzej da skierowanie na zabieg. Gratuluje pierwszych ruchow;-)

reklama
hej ja tez na szybko..
My po obiedzie, Tymek spał aż 3h..no ja nie wiem jak on w nocy bedzie spał.. os kilku dni budzi nam się o 4 rano i chce się bawić, wczoraj ja, dzisiaj Paweł miał przy nim dyżur.. ale widzę już 2-gą trójkę na dole, wiec może to to? Nie mogę zobaczyć nic na górze.. za chiny nie daje sobie nawet palca włożyć:tak: a czwórek nadal brak..
Znowu się dziś wkurzyłam, bo przychodzę, mały śpi.. ok. ale jak się obudził to patrzę a on ma kupę! zaschniętą a dziadek mi kit wciska, że przed snem zmieniał mu pampersa:wściekła/y: przecież nasze dzieciaki już są za duże na robienie kupy podczas snu.. i kłóć się tu z takim.. On ma delikatną skórkę więc pupa od razu odparzona.. ech - szkoda słów..

sylwia, super te przepisy, widzę, że serek topiony jest niemal podstawą:-) na pewno wypróbuje
Aneta, gratulacje ruchów, podobno w drugiej i kolejnej ciaży szybciej się czuje ruchy, więc może faktycznie.. a co do siusiaka, to jak byliśmy u pediatry to ona mu odciągnęła skórkę, troszkę mu pękło ale chyba go nie zabolało, bo nawet nie zamęczał.. ja przy kąpieli delikatnie odsuwam, ale nie tak mocno jak ona mi mówiła abym robiła - jakoś się boję..
Anula, teraz już będzie lepiej, zobaczysz.. a jak teraz paluszek?
PS. Pytanie do mam chłopców: czy Wasi chłopcy mają wzwody? Bo u Tymka często widzę..

Ja pizze robię z tego przepisu:Pizza By Rs - Krok Po Kroku - Kulinaria - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

My zaraz na spacerek..

Ostatnia edycja:
Do góry