hejka:-)
Kurcze nadrukowalam dlugasnego posta, pisalam go od rana
i mi sie skasowal
konwalianko dzia za przepis na pewno wyprobuje. Co do wzwodow to moj maly tez ma zwlaszcza jak ciagnie sie za siusiaka. Jak mu zimno(po kapieli) to siusiak robi sie taki maly i sie ,,chowa''
Anula wspolczuje...biedny maly. Duzo duzo zdrowka dla niego. Pytalas lekarza czy chociaz na chwile nie moze wyjscna spacerek?
Co do pobudek to wiem ze latwo mowic ale nie mozna na nie pozwolic. Moze sprobuj wlaczyc tylko lampke zamiast swiatla niech wie, ze jest noc. Moze niech maly bawi sie sam w lozeczku a Ty sie poloz do lozka, moze posadz Go w swoim lozku niech sie bawi a Ty poloz sie okok niego, moze warto go w wozeczku pobujac. hmm nie wiem pisze tak bo moja corcia jak miala 1,5 roku tez wstawala w nocy na zabawe. Potem juz codziennie o 21 wstawala i niespala cala noc (oprocz 1 godzinnej drzemki ok 3 w nocy). Potem szla spac o 9 rano
Bylam juz wykonczona. Probowalam ja budzic w ciagu dnia ale bylo jeszcze gorzej. W koncu stwierdzilam, ze trzeba ja wczesniej budzic ale niewiele, stopniowo. Co 2 dzien budzilam ja 30 min wczesniej. Po miesiacu sie udalo. Teraz Gabka pilnuje zeby czasami na taki sam pomysl nie wpadl.
pia jak Gabek mial 4 mies i wiecej to dodawalam mu manne do obiadkow (jak polozna radzila) potem jak sie zorientowalam, ze dobrze ja toleruje to jadl zwykla gotowana albo te dla dzieci. Bardzo lubil sama albo z dodatkami (z owocami, sokiem, dzemem). Od ok 1,5 mies w ogole zadnych kaszek nie je. Wszystkie sa blee
anetka pewnie i by pieniadze se znalazly ale patrzac na swoja sytuacje to jest roznie. Czasami (czesto) wole okupic dzieci niz sobie cokolwiek kupic. Jak kupuje buty to musze juz 2, jak kurtki to tez 2 ( a wlasciwie 3 lub 4 bo jedne kupuje takie wizytowo-sklepowe a drugie spacerowe. Corcia teraz ma spacerowa z tamtego roku wiec z tym jest lepiej). Na pewno sami wiecie na co mozecie sobie pozwolic a na co (kogo) nie. Podejmiecie na pewno dobra dla Was decyzje. Trzymam &&&&&&&