reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

witam sie po dlugiej nieobecnosci. Juz nie moge doczekac sie naszych wakacji. caly miesiac nad morzem u tesciow. Goscie pojechali, chatka ogarnieta. widze ze pierozki na tapecie. mniam mniam, ale bym zjadla.

u nas z nowosci, mamy w koncu pierwszego zabka.:-) kolejne slowka doszly do slownika Aleksika - acje (grazie - dziekuje), ode - dobrze. w zlobku sprawuje sie swietnie. noi dzisiaj jak wrocil z zlozbka to tulil sie do mnie az usnal.

co do mnie todzisiajkiepsko sie czuje. glowa,brzuch i ledwo na nogach stoje. ostanio bylam na baletach (pierwszy raz od jakis 5 lat) i moj malz poruszyl temat drugiej dzidzi.

sorki ze nie odniose sie do postow. pozdrawiam kazda i dzieciaczki

reklama
Moja mała już śpi ale dzisiaj niestety mało zjadła, rano wypiła butle a kiedy była pora na II śniadanie to zasnęła znienacka w łóżeczku no i spała 3h i potem zjadła dopiero II śniadanie, potem miał być sen ale nie zasnęła i zjadła obiadek z deserkiem i 19:40 sen.... także nie wiem czy się przebudzi na butle w nocy czy nie eh... dziś mieliśmy upał także domyślam się że przez to tak się rozregulowała dzisiaj :( no i kolacji nie zjadła :-(

daga o jej! moja mała nigdy tak nie miała po szczepieniu w uda... dzięki dzięki za gratki :tak:
NiL ja też jeszcze nie kupuję zimowych ciuszków, jeszcze jest czas a teraz nie miała bym gdzie tego trzymać :szok: a konwalianka rzeczywiście szaleje ;-)
aniaa powiedzenia w pracy :tak:

Dobrej nocki :*

Dzień Dobry Wszystkim - w piątek :-D
Moja mała obudziła się o 6:00, no więc wcześniej dosyć, w nocy przebudziła sie oczywiście i wzięłam ją do łóżka, spała jak aniołek, trochę butli cmokła no i tak do rana już spała. Właśnie ogląda sobie bajki i spokojnie siedzi w wózeczku na razie :D, coś się tuli do misia i podusi chyba sen ją łapie, możliwe bo wczas wstała, ostatnimi czasy budzi się po 7:00.

Ania no ja sie domyślam, że to przez pogodę albo nawet po prostu taki dzień miały masze dzieciaczki, myślę że dzisiaj to nadrobimy.

Ostatnia edycja:
Hej:) My na nogach od 7.30 i od tego czasu siedzę i planuję dzień. Wczoraj wybraliśmy się do lasu i powiem szczerze że ja byłam bardziej zmęczona niż Bartuś. No ale musiałam jeszcze pokonać drogę do lasu i wrócić. Nogi mi dupkę wchodziły.
Nocka nieciekawa, ale to przez zęby bo wypatrzyłam że trójki w natarciu.
Ja od wczoraj umieram, bo mnie małpiszon dopadł. Ogólnie chyba muszę iść do lekarza bo praktycznie cały cykl boli mnie brzuch.
Wczoraj to czułam się jakbym miała urodzić heheh ciąża z zaskoczenia:) Na spacerze musiałam przystawać co chwilę bo takie jakby skurcze mnie łapały.
Pia kciuki za męża. Mam nadzieję że będzie super w nowej pracy. No i przede wszystkim warunki finansowe lepsze:)

hej Dziewczyny.

dzieki za troske :-*

ide dzisiaj na 12 do lekarza.. oby bylo dobrze.

Wczoraj mielismy dzien szczepien - Macius ostro plakal. Na szczescie naatepne szczepienie dopiero jak skonczy 4 latka. Tak go wczoraj zmordowalo wszystko ze poszedl spac o 20 i wstal o 6:40. To byla pierwsza noc w ktorej nie musialam isc do drugiego pokoju.. zero interwencji ale cudnie jakby juz tak zostalo. KIedys na pewno.
W zlobku jak Macius widzi Panie to juz wie co go czeka i szlocha :-( podobo trwa yo krptko ale serce mi sie lamie. Potem odbieram go takiego biedniutkiego i stesnionego. W domu nieodstepuje mnie na krok a jak znikne to szloch gotowy..

daga u nas przy drugiej dawce bylo zaczerwienienie - zniklo po dwoch dnoach. Teraz tez ma lekkie zaczerwienienia po dwoch szczepieniach na raczce nic nie ma.

konwalianka trzymaj sie dzielnie :-*

przepraszam ze tylko tyle.. ale musze obiad gotowac a za godzine odebrax Maciusia bo znowu opiekunki maja szkolenie :-/ odezwe sie wieczor i odniose do reszty postow.

milego dnia Kochane!

reklama
Hej dziewczyny!
ALe mam zaległości!! Wczoraj mieliśmy z mężem ciężki, zły dzień, same złe wiadomości, wszystko pod górkę, aż pisać mi się nie chce na samą myśl.
Poza tym Mateusz jest taki marudny, znowu zaczął uderzać głową o podłogę :/ dzisiaj mnie zdenerwował (właśnie położyłam go na drugą drzemkę prawie na głodnego). Jeść nie chce, ale jak mu dasz paluszka albo ciastko to i owszem, a spróbuj mu nie dać kolejnego.. awantura gotowa. Zdenerwowałam się dzisiaj i powiedziałam, że jak nie chce to niech nie je. Może obudzi się głodny i doceni maminą zupkę. ech.. Drze się tylko i wymusza, sąsiedzi to nie wiem co sobie o mnie myślą :/
My mamy póki co jeden kombinezon r.86, z tamtego roku (wtedy był za duży a teraz będzie chyba w sam raz :) Wczoraj mierzyłam Matiego pod ścianą to wyszło mi 81 cm. Duży ten mój chłopczyk :)
Dzisiaj znowu mam zakręcony dzień, zwłaszcza popołudnie więc raczej już nie znajdę czasu na bb.

Tesia - może to jakiś proroczy sen i niebawem w białej sukni będziesz stała przed mężem :))))
Anetkaa - jejku aż strach myśleć co mogło się stać.. ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło!!!
Miczka - super, że Twój "szogunek" szlifuje nowe umiejętności :)))
daga - Mati miał raz po szczepieniu niewielkie zaczerwienienie i taką grudkę wyczuwalną pod palcem. Ale po kilu dniach samo zeszło.
Aniaa - oby Karolina dalej była taka zadowolona ze żłobka, a Tobie szybko podmienili umowę, bo trochę bez sensu moim zdaniem pracować żeby zarobić na żłobek, ni prawie nic poza tym..
silwia - gratulacje dla Aleksika!!!! no to teraz zęby pójdą jeden za drugim :))) no i ładnie się rozgadał!! mój Mati to leniuszek, potrafi tylko mama, tata, baba i piesek czyli dedek :)) No i co? jakaś konstruktywna rozmowa o tej drugiej dzidzi?? :)))
sunset - daj znać koniecznie, co powiedział lekarz!! &&&&&&&

No, to idę się szykować bo jak Mati się obudzi to musimy szybko jechać, bo mam dużo miejsc do obskoczenia.
Miłego dnia!!

Do góry