reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

witam sie po dlugiej nieobecnosci. Juz nie moge doczekac sie naszych wakacji. caly miesiac nad morzem u tesciow. Goscie pojechali, chatka ogarnieta. widze ze pierozki na tapecie. mniam mniam, ale bym zjadla.

u nas z nowosci, mamy w koncu pierwszego zabka.:-) kolejne slowka doszly do slownika Aleksika - acje (grazie - dziekuje), ode - dobrze. w zlobku sprawuje sie swietnie. noi dzisiaj jak wrocil z zlozbka to tulil sie do mnie az usnal.

co do mnie todzisiajkiepsko sie czuje. glowa,brzuch i ledwo na nogach stoje. ostanio bylam na baletach (pierwszy raz od jakis 5 lat) i moj malz poruszyl temat drugiej dzidzi.

sorki ze nie odniose sie do postow. pozdrawiam kazda i dzieciaczki

reklama
Moja mała już śpi ale dzisiaj niestety mało zjadła, rano wypiła butle a kiedy była pora na II śniadanie to zasnęła znienacka w łóżeczku no i spała 3h i potem zjadła dopiero II śniadanie, potem miał być sen ale nie zasnęła i zjadła obiadek z deserkiem i 19:40 sen.... także nie wiem czy się przebudzi na butle w nocy czy nie eh... dziś mieliśmy upał także domyślam się że przez to tak się rozregulowała dzisiaj :( no i kolacji nie zjadła :-(

daga o jej! moja mała nigdy tak nie miała po szczepieniu w uda... dzięki dzięki za gratki :tak:
NiL ja też jeszcze nie kupuję zimowych ciuszków, jeszcze jest czas a teraz nie miała bym gdzie tego trzymać :szok: a konwalianka rzeczywiście szaleje ;-)
aniaa powiedzenia w pracy :tak:

Dobrej nocki :*

Dzień Dobry Wszystkim - w piątek :-D
Moja mała obudziła się o 6:00, no więc wcześniej dosyć, w nocy przebudziła sie oczywiście i wzięłam ją do łóżka, spała jak aniołek, trochę butli cmokła no i tak do rana już spała. Właśnie ogląda sobie bajki i spokojnie siedzi w wózeczku na razie :D, coś się tuli do misia i podusi chyba sen ją łapie, możliwe bo wczas wstała, ostatnimi czasy budzi się po 7:00.

Ania no ja sie domyślam, że to przez pogodę albo nawet po prostu taki dzień miały masze dzieciaczki, myślę że dzisiaj to nadrobimy.

Ostatnia edycja:
Hej:) My na nogach od 7.30 i od tego czasu siedzę i planuję dzień. Wczoraj wybraliśmy się do lasu i powiem szczerze że ja byłam bardziej zmęczona niż Bartuś. No ale musiałam jeszcze pokonać drogę do lasu i wrócić. Nogi mi dupkę wchodziły.
Nocka nieciekawa, ale to przez zęby bo wypatrzyłam że trójki w natarciu.
Ja od wczoraj umieram, bo mnie małpiszon dopadł. Ogólnie chyba muszę iść do lekarza bo praktycznie cały cykl boli mnie brzuch.
Wczoraj to czułam się jakbym miała urodzić heheh ciąża z zaskoczenia:) Na spacerze musiałam przystawać co chwilę bo takie jakby skurcze mnie łapały.
Pia kciuki za męża. Mam nadzieję że będzie super w nowej pracy. No i przede wszystkim warunki finansowe lepsze:)

hej Dziewczyny.

dzieki za troske :-*

ide dzisiaj na 12 do lekarza.. oby bylo dobrze.

Wczoraj mielismy dzien szczepien - Macius ostro plakal. Na szczescie naatepne szczepienie dopiero jak skonczy 4 latka. Tak go wczoraj zmordowalo wszystko ze poszedl spac o 20 i wstal o 6:40. To byla pierwsza noc w ktorej nie musialam isc do drugiego pokoju.. zero interwencji ale cudnie jakby juz tak zostalo. KIedys na pewno.
W zlobku jak Macius widzi Panie to juz wie co go czeka i szlocha :-( podobo trwa yo krptko ale serce mi sie lamie. Potem odbieram go takiego biedniutkiego i stesnionego. W domu nieodstepuje mnie na krok a jak znikne to szloch gotowy..

daga u nas przy drugiej dawce bylo zaczerwienienie - zniklo po dwoch dnoach. Teraz tez ma lekkie zaczerwienienia po dwoch szczepieniach na raczce nic nie ma.

konwalianka trzymaj sie dzielnie :-*

przepraszam ze tylko tyle.. ale musze obiad gotowac a za godzine odebrax Maciusia bo znowu opiekunki maja szkolenie :-/ odezwe sie wieczor i odniose do reszty postow.

milego dnia Kochane!

reklama
Hej dziewczyny!
ALe mam zaległości!! Wczoraj mieliśmy z mężem ciężki, zły dzień, same złe wiadomości, wszystko pod górkę, aż pisać mi się nie chce na samą myśl.
Poza tym Mateusz jest taki marudny, znowu zaczął uderzać głową o podłogę :/ dzisiaj mnie zdenerwował (właśnie położyłam go na drugą drzemkę prawie na głodnego). Jeść nie chce, ale jak mu dasz paluszka albo ciastko to i owszem, a spróbuj mu nie dać kolejnego.. awantura gotowa. Zdenerwowałam się dzisiaj i powiedziałam, że jak nie chce to niech nie je. Może obudzi się głodny i doceni maminą zupkę. ech.. Drze się tylko i wymusza, sąsiedzi to nie wiem co sobie o mnie myślą :/
My mamy póki co jeden kombinezon r.86, z tamtego roku (wtedy był za duży a teraz będzie chyba w sam raz :) Wczoraj mierzyłam Matiego pod ścianą to wyszło mi 81 cm. Duży ten mój chłopczyk :)
Dzisiaj znowu mam zakręcony dzień, zwłaszcza popołudnie więc raczej już nie znajdę czasu na bb.

Tesia - może to jakiś proroczy sen i niebawem w białej sukni będziesz stała przed mężem :))))
Anetkaa - jejku aż strach myśleć co mogło się stać.. ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło!!!
Miczka - super, że Twój "szogunek" szlifuje nowe umiejętności :)))
daga - Mati miał raz po szczepieniu niewielkie zaczerwienienie i taką grudkę wyczuwalną pod palcem. Ale po kilu dniach samo zeszło.
Aniaa - oby Karolina dalej była taka zadowolona ze żłobka, a Tobie szybko podmienili umowę, bo trochę bez sensu moim zdaniem pracować żeby zarobić na żłobek, ni prawie nic poza tym..
silwia - gratulacje dla Aleksika!!!! no to teraz zęby pójdą jeden za drugim :))) no i ładnie się rozgadał!! mój Mati to leniuszek, potrafi tylko mama, tata, baba i piesek czyli dedek :)) No i co? jakaś konstruktywna rozmowa o tej drugiej dzidzi?? :)))
sunset - daj znać koniecznie, co powiedział lekarz!! &&&&&&&

No, to idę się szykować bo jak Mati się obudzi to musimy szybko jechać, bo mam dużo miejsc do obskoczenia.
Miłego dnia!!

Do góry