reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witajcie Mamcie,
U nas wszytsko dobrze z wyjątkiem nocy ostatnich, nic nie pisałam bo chciałam to zaobserwować.. i Blaneczka budzi się z każdą nocą coraz częściej w nocy... IDĄ ZĄBKI :szok:... no cóż będziemy walczyć, marudna jeszcze nie jest także damy rade. Budzi się i chce do nas więc śpi z nami potem, a wierci się straaaaaaaaaaaaaaasznie :no: no nic teraz spi (II drzemka)...
A my jutro jedziemy na pogrzeb o 16:30...eh... nie dociera to dalej do mnie. A no właśnie, tak przy okazji........ dziewczyny nie wiem czy kupować jakąś wiązankę bo podobno 'moi rodzice' ujęli Nas we wieńcu (tzn na wstążce nas napisami - przypominam, że nie mamy ze sobą dobrego kontaktu) i nie wiem czy kupowac coś od nas jeszcze? Naprawdę kompletnie nie wiem, ostatni raz tez nie pamiętam kiedy byłam na jakimś pogrzebie :/ była bym Wam wdzięczna za radę...

daga, monia, malamii
:* dzięki dziewczyny.
daga no to gratuluję, to już macie pierwszy sukces za sobą z pazurkami ;) moja mała też gaduła jak nie wiem ;)
monia oj, ja też pamiętam jak robiłam biopsje to jechałam po wyniki, miałam ją robioną tylko raz w życiu w ciąży i nie chce miec więcej no ale jak będzie trzeba.... jak dowiedziałam się jak się to robi (a to było zaraz przed zabiegiem) to mi się słabo zrobiło ale zniosłam to dzielnie... ufff... Ty na pewno też :*
NiL Gratulacje ząbka! Rozwodzisz się? Przepraszam, ze tak pytam, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam no i ściskam :*
konwalianka i monia musze się dołaczyć do Was, moja mała też zaczyna się coraz częściej budzić w nocy, chyba idą ząbki :szok:
baseniak gratulacje i zdrówka!!!

Miłego wieczorku :*

reklama
jeju, basieniak - PRZEPRASZAM:errr:nosz ja pewna bylam że Ty już się chwaliłaś.. mam nadzieję, że nie zapeszyłam ani nic..a Ty nie usuniesz mnie ze znajomych:rofl2:
pia, ja bym małą wiązankę kupiła, nie musisz w końcu wiedzieć, że rodzice o Was pomyśleli..

Hehe, no konwalianko, wygadałaś się :tak: Ale i tak gratuluję basieniak, taka mała różnica wieku jest ok.
Monia, jak wyniki biopsji?? Oby wyszły dobrze.
Pia, kup jakąś wiązankę. Z rodzicami nie masz dobrych kontaktów, a może nakłamali że kupili i za was? Ja bym kupiła nawet pomimo tego.

No i ja w końcu się pochwalę, ale mam takiego stracha... na teście wyszły 2 kreseczki. Poczekam na początek września i do lekarza. Oby do tego czasu było ok. Trzymajcie kciuki, bo codziennie się boję żeby historia się nie przydarzyła jak z maja :sorry2:
Poza tym okazuje się, że w czwartek będziemy operowali naszego psa. Wyobraźcie sobie, że wypada mu odbytnica i jelita. Biedny. A od urodzenia ma zmniejszoną miednicę i ciężko było mu się wypróżnić i okazuje się że tak parł i parł, że zaczął jelita wypierać poza organizm. Szarpnie nas ta "impreza" z kasą, ale jak mus to mus. Paweł w życiu nie uśpiłby Reksa - jedynie w przypadku gdyby naprawdę bardzo cierpiał i nie miałby już ratunku dla niego.

Ostatnia edycja:
konwalianka no nie wiem... zastanowię się;) no trudno.. mi tam o zapeszanie nie chodzi bo w takie rzeczy to ja nie wierzę, ale staram się za dużo nie mówić bo wiadomo, że w pierwszym trymestrze jest najwięcej poronień a jakby co to nie koniecznie potem byłoby miłó się tłumaczyć... Ale oby wszystko dalej byłó dobrze:)
Aneta oby u ciebie też się ułożyło:)

Jestem Dziewczynki :-D

Wyniki biopsji wyszły super - nic się po ciąży z moimi guzkami nie dzieje:-D:-D Mam tylko mieć za 3 mce kontrolną wizytę u endokrynologa i kontrolne usg. Ogólnie dziś miałam fajny dzień. Kinia wyrwała mi się dziś z mojej ręki i pomaszerowała z 10 kroczków. JUPI! Jestem taka z niej dumna :-D:-D Teraz już smacznie śpi. Dziś zaaplikowałam jej Viburcol - może coś normalniej pośpimy...

Aneta_85, to trzymam kciuki, aby wszytko poszło pomyślnie...pamiętam Twoją historię z maja. Teraz już musi być dobrze!

NiL, ja też bardzo Ci współczuję sytuacji z mężem...szkoda, że tak Ci się życie ułożyło. Najważniejsze, że masz dwoje wspaniałych, zdrowych dzieci i dla nich musisz być silna...tulę Cię Kochana :*

konwalianko, PiaLove, to łączę się z Wami w sprawie ciężkich nocek...

basieniak, to ogromne gratulacje! Bezproblemowej ciąży życzę! Ja coraz częściej myślę o rodzeństwie dla Kinii, ale mąż póki co nie bardzo jest przekonany...on chce jeszcze poczekać 2 lata ze starankami...i chyba tak zostaniemy przy tej opcji...

daga, na pewno z czasem Jowisia da normalnie Ci obicnać paznokcie...czasem do tych naszych dzieci trzeba duuużoooo cierpliwości :)

malamii, &&&&&& zaciśnięte, aby mleczko HA się przyjęło...

PiaLove, ja na Twoim miejscu (podobnie zresztą jak Dziewczyny Ci radzą) zakupiłabym jakąś małą wiązankę...

Miłego wieczorku i spokojnej przespanej nocki Mamuśki :*

Ostatnia edycja:
hejka dziewczyny.

monia duzo zdrowka! trzymam mocno kciuki za dobre wyniki!! buziak
edit! super jupi!!! ciesze sie Kochana ze wyniki super :-):-):-):-) i brawo dla Kini zdolniacha :-) obyscie mialy jak najwiecej takich superanckich dni :-)

nil tule Cie mocno!

Pia bardzo mi przykro z powodu Twojego Dziadka. Jco do wiazanki to tez hym kupila. Dokladnie nie musisz wiedziec ze rodzice cie uwzglednili.. no i jak soe z nimi rozliczysz a tak bedziesz wiedziala ze jest od Was.

konwalianka super ze udalo Ci sie wyciagnac drzazge! a sluzba zdrowia to po prostu paranoja! 10dno czekac? pogielo ich ostro.. ile to by mialo trwac?! jal dla mnoe takie zabiegi to na poczekaniu powinni robic. Przepisali Wam vos na tego pajaka? jak sie pozbyc macie toksyny? w sensie szybciej ja wydalic z organizmu. czytalam gdzies ze wlasnie u dzieci z azsem problemem sa zalegajace toksyny :-( mocno trzymam kciuli oby szybko Tymusiowi sie polepszylo i aby skonczyly sie u Was przygody.
aha pamietasz moze czemu pediatra kazala odstawic latopic? nam mowili i w ulotce tez pisze ze min 3 miesiace..

malami super zdjecia to z sesji? mysle ze nie ma sie co martwic na zapas. maluszki nasze rosna i coraz bardziej sa samodzielne. juz sie ich tyle nie nosi. choc podobnie jak basieniak martwilam sieo noszenie to w odpowuedzi uslyszalam ze organizm jest przyzwyczajony do noszenia tych klockow naszych bo caly czas je nosilismy teraz ze inaczej by bylojakbysmy zaszly w ciaze i nagle zaczely nosic. Jesli nie mazagrozenia to nic sie nie stanie jak od czasu do czasu podniesie sie malego. Ja staram sie jaknajmniej nosic ale nie zawsze sie da.. Ogolnie czuje zmeczenie i w pierwszym trymestrze spiaca bylam wiec szlam z Maciusiem spac w dzien na drzemce. Podobnie jak basieniak ta ciaze mam bezwymiotna oby tak zostalo bo przy pierwsze to caly pierwszy i polowe trzeciego mna rzucalo..
zekamy teraz na dobre wiesci od Was :-)

basieniak super gratulacje :-) na kiedy masz termin? duzo zdrowka i spokojnej ciazy!

daga brawo dla meza za lydke ;-) spryciarz!

silvia jak byliscie na basenie? ja bym wziela jesli 38 bylo tylko od zebow..

wczoraj bylismy u lekarza i Macius ma infkecje worusowa. dostal syrop i podziekowal. mnie nic nie przepisali z wiadomych przyczyn wiec w sumie ja najgorzej sie czuje :-( lekarz pozwolil szczepic ale w sumie pielegniarka-polozna stwierdzila ze za tydzien go zaszczepimy jak bedziemy pewni ze to nie idzie ku gorszemu.
ide spac dziewczyny bo jutro powrot do zlobka.. oby lepszy niz ostatnio.

spokojnej nocki!!

Ostatnia edycja:
Dzięki Kobietki za radę. Kupię... tez tak miałam w planach żeby kupić, macie racje nie musza oni wiedzieć, ze wiem. Strasznie się stresuje przed jutrzejszym dniem, na dodatek chwile Blanke muszę zostawić z teściem (z tym, że Blanka z nim ani razu jeszcze nie zostawała, ale chodzili na spacery razem... może nie będzie tak źle, w sumie jest do niego przyzwyczajona ale na samą myśl już mnie żołądek ściska) a potem po pracy dojedzie do niej teściowa która już ja nie raz pilnowała....

Dzięki jeszcze raz za radę :*

Hej kochane:) Widzę że dobre wiadomości przeplatają sięze złymi
Basieniak super. Życzę spokojnej i bezproblemowej ciąży:)
Aneta trzymam kciuki, oby tym razem wszystko było jak należy:)
Monia super że wyniki ok no i że Ci się córa rozpędza z chodzeniem
Pia współczuję. Co do wiązanki ja bym kupiła jakąś małą, symbolicznie żebyście mieli świadomość że to od Was i że na pewno jest.
Nil kochana tak jak mówi Monia musisz być silna. Przykre kiedy się tak relacje układają, ale niestety nie zawsze mamy na to wpływ.
Sunset dużo zdrówka kochana:)
Malamii złociutka Ty tu nie mantykuj tylko bierz się do roboty:-D:-D:-D
Moje dziecko oszalało spało dzisiaj łącznie pół godziny, a o 19 był już nieprzytomny. Łobuz jeden roznosi mi mieszkanie, a najgorsze jest to że jak idziemy na spacer to ja w jedną stronę a on w drugą. Posłuch ma w piętach:) chyba po mamusi:-D
Spokojnej i przespanej nocki życzę.

sunset no termin mam jakoś na przełomie marca i kwietnia więc pewnie gdzieś w połowie marca urodzę bo znowu mnie czeka cesarka i przynajmniej te 2 tygodnie przed terminem... No i ja podobnie jak Ty poprzednio do końca 4 miesiąca jeszcze wymiotowałąm a teraz na szczęście duuuuużo lepiej.... bo nie wiem jak bym dała radę w takim stanie jak wtedy;) No i też gratki (bo już nie wie czy pisałam;))

Monia super wieści:)

reklama
Młody już śpi.
A ja bym chciała mieć chociaż jakieś mdłości, albo zawroty głowy bo na razie jest cisza jak makiem zasiał, oprócz braku okresu. Może się rozkręci? I tak się śmiałam, że inaczej w ciążę zajść nie mogłam z takim terminem, gdzie w połowie miesiąca urodziny ma mój tata, a pod koniec miesiąca ma mama. Może jej zrobię na urodziny prezent i trzeci wnuk będzie urodzony?

Co do spacerów. Wasze chodzące bąble też takiego posłuchu nie mają, jak pisała Anetka? Bo mój to tragedia... Mam nadzieję że mu to minie i ładnie będzie chodził przy mnie.

Do góry