reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie dziewczyny,
My na nogach od 6:00 (o 20:20 zasnęła) malutka spała w nocy spokojnie nawet ale jak zawsze nad ranem marudziła, szukała cumcia (cumla) no i wierciła się strasznie.
NiL ja już nie mam nerwów, ale wierzę, że w końcu uda się, niestety z nakazem o przywłaszczenie ale przynajmniej się uda. :*
daga0707 :* yyy... hi hi fotkę mogę wrzucić ale jeszcze nie pozowałam w nowej fryzurce do foto także dajcie mi czas a sie pochwalę :-)...

To ja i moja mała (maj 2012)
Zobacz załącznik 465692Zobacz załącznik 465696Zobacz załącznik 465697Zobacz załącznik 465713Zobacz załącznik 465714Zobacz załącznik 465716

daga0707 jesli chodzi o zasypianie (w dzień) Twojej małej J to uwierz ja mam to samo, właśnie teraz się męczyłam z moją Mała ale w końcu zasnęła, oczy jej się zaczęły kleić to ponosiłam ją na rękach, chwile spokój potem marudzi, położyłam ją do łóżeczka to wstała pobawiła się troszkę, zmów ponosiłam ją na rękach i tak parę razy i cały czas marudziła, w końcu zasnęła. Ale ja wyczaiłam na nią sposób, moze Tobie nawet pomoże. Niestety musisz być cierpliwa. Kiedy pora na spanie normalnie trzeba je (nasze dzieci) usypiać, jak marudzą - bo One Marudzą sobie do snu!!! (co oznacza ze zaraz zasną) - to niech marudzą, pobawią się chwile - one wtedy się zmęczą i zasną na 100% przez marudzenie, nie poddawaj się choć byś miała robić to w kółko, wiem, że nerwy puszczają ale cóż poradzisz. Powodzenia, ja już to rozpracowałam. :-)... oo i konwalianka ma racje!
konwalianka dzieki buziak :*
silwia84 :* nie mam pojęcia, zobaczymy, napewno do paru dni ale odbierzemy je z pomocą policji napewno, trudno że tak wyszło ale moje dziecie potrzebuje tego wszystkiego, no i nasze rzeczy jeszcze tam są, prezenty ślubne, dziecka ze chrzcin itd.
A co do zasypiania na noc ja swoją Małą usypiam około 19:30 - 20:00 zaraz po kąpieli w łóżku u nas, kładę się koło niej ona sobie raczkuje, bawi się, tuli do poduszki i do mnie, i różnie to trwa, czasem 30 min, czasem 1 godzinę ale w końcu zasypia i przenoszę ją do łóżeczka. Już jest przyzwyczajona także większego problemu z nią nie mam. A rano jak wstaje zazwyczaj koło 6:00 to zabieram ją do nas do łóżka i sobie wcina butle :laugh2:...
Teśka24 cześć :* hi hi kochana ta Twoja mała, tacie przyłożyła, nieźle :laugh2:... dziękuję i również życzę Ci miłego dnia :*
Anetkaaa ja tez mam taką nadzieję :*

Kochane po raz kolejny z kolei dziękuję Wam za wszystkie WASZE głosy oddane na Naszą córeczkę :)
Głosujemy jeszcze do końca maja, także głosujcie uparcie, być może się uda wygrać :)
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/4724

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Kochane my dziś w miare wyspane :-) Mała sprzeczka z mężem :-) cóż odezwie się jutro jak będę po lekarzu :-) bo ja zadziora i się nie odezwę :-) kilka pobudek dziś ale tylko na smoka oprócz tej o 5.10 :/ mój M jak na złość trzaskał wszystkim i musiałam sie pomęczyć z 20-30 min z usypianiem ale pospała do 8.50 :-) wiec może być. Jejku dziewczyny czy Wasze bąble też tak siedzą Wam na ogonie? moja wszędzie mama... teraz piszę do Was posta a mała stoi obok i nie ma opcji ją posadzić w zabawkach bo płacz niesamowity i powrót. Męczą ją chyba zęby bo mamy ławę szklaną a ona ją dosłownie gryzie wiec muszę cholernie uważać...
Dziś znów ja serwuje kawkę :-) kaffe.jpg

Sis,Wiśnia :*** Buziam Was Mordeczki Moje :**
Daga ja mam ten sam problem... mąż nauczył ją zasypiać na rękach przy muzyce(Maqnio była w szoku jak to widziała) i jeśli ją położe to jet płacz za chwile śmiech i stoi podchodziłam tak czasem z 30-40 razy az sie poddałam i wzięłam ją na ręce chwila moment i odlot :-) Obiecuje że któraś z dziewczyn tu zamelduje co u nas jutro:-)
Silwia tule:***
Tesiu :*** mam to samo :-) Lila też kilka razy spłaciła tacie :-)
Nil ku ku :-) miłego dnia :-)
Monia to spokojnego odpoczynku :-) moje dziecie 1 drzemka ok 12-13 :-)
Malamii jutro się okaże czy jestem bo okres mi się spóźnia już 17 dni
Anetko moja łobuziara nie chce za bardzo. Czasem przyjdzie i chwile pochodzi ale generalnie woli raczkowanie :-) zasuwa jak na miotle :-)
PiaLove trzymam kciuki aby udało się odebrać te rzeczy... Dziwni ludzie co im to kurde szkodzi :/

Witajcie,
dzisiaj nocka marna, ale tylko dlatego że w pokoju duszno było? Sama nie wiem, bo i Paweł też się nie wyspał. Za to Filip... po północy mleko, potem około czwartej marudził więc wsadziłam mu smoka i spał do prawie 8. A jeszcze z 20 minut sobie sam leżał w łóżeczku i gadał do swojego królika. Jejku jak on się cieszy jak dostaje królika na sen.

NiL, ja niestety często nie mam nerwów do nikogo.
Daga, niestety tutaj tylko i wyłącznie konsekwencja w grę wchodzi.

Pozostałe mamy ściskam.

wydrusia - no to powodzenia jutro! nie wiem, co byś wolała: być czy nie być.. ;) test robiłaś? ja też mam ogon cały dzień, no chyba,że siądę z Mateuszem przy zabawkach to będzie siedział ale jedną ręką musi się przy tym opierać o mnie :/ więc też jestem uziemiona :p
konwalianko - odnośnie odstawiania to ja tak ja pisałam chce karmić do roku,ale nie wiem jak mi pójdzie to odstawianie. W każdym bądź razie byle zdążyć przed zimą ;)

Mateusz pospał 40 minut - średnio.. ale dobre i to :) A ja się tak zaśniadałam, że przegapiłam aukcję na All i mnie przelicytowali ech..

hej
U nas nocka taka sobie. Mały kilka razy budził się z płaczem i w końcu przeniosłam się do jego pokoju bo nie miałam siły tak krążyć. W końcu położyłam go w wózku i pospał do 6:30.

Daga U nas z zasypianiem też problem więc niestety nie pomogę. Jakiś czas było dobrze. Odkładałam go po karmieniu, pokręcił się lub wstawał ale kilka razy go kładłam i w końcu zasypiał, ale od jakiegoś czasu trzeba go nosić lulać a w końcu wozić w wózku i wtedy zasypia i przekładam go do łóżeczka jak już zaśnie.
W ciągu dnia nie zasypia w łóżeczku tylko w wózku. Zakładam gondolę i go wożę aż nie uśnie. Muszę go jakoś tego oduczyć bo zaczyna to być męczące poza tym jest już coraz większy i już niedługo przestanie się w niej mieścić. Oj muszę nad tym popracować i być konsekwentna a z tym u mnie ciężko bo czasami jestem już tak zmęczona , że po prostu idę na łatwiznę.

Silwii
u nas zawsze jak mały nauczy się czegoś nowego to musi przećwiczyć to w nocy. Śmiejemy się , że nie chce aby ktoś go podglądał więc woli przećwiczyć w nocy aby rano nam się pochwalić swoimi nowymi umiejętnościami :)

Teśka mój synuś od jakiś 3 tyg. regularnie bije nas po twarzy :) i ma z tego niezłą radochę oczywiście mówię mu , że nie wolno, ale on jeszcze nie rozumie, że to coś złego i dalej nas leje :)
Wydrusia a prócz braku @ masz jakieś dolegliwości? tzn. czujesz się jakoś inaczej czy zupełnie nic?
trzymam kciuki za wizytę i również czekam na wieści
Pia Love wspólczuję. Szkoda, że nie rozumieją, że nie tylko Wam robią krzywdę , ale ich wnuczka też nie ma swoich rzeczy , a przeciez ona nie zawiniła. Trzymaj się i mam nadzieję, że w końcu odzyskacie te rzeczy.

Konwalianko. Malamii, Anetka, Aneta85 Witajcie i Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłąm , a jeżeli tak to przepraszam i również życzę miłego dnia

Dzisiaj idziemy na wizytę kontrolną. Zobaczymy ile synuś waży i jaki jest długi.
Od następnego tyg. chcę zacząć mu wprowadzać nabiał i muszę podpytać jak najlepiej to zrobić od czego zacząć i w jakich ilościach.

Pisałyście o odstawieniu od piersi , że wtedy dziecko rzadziej się budzi. Też tak myślałam , ale u nas niestety dopiero po jakimś czasie. Mały budził się tak samo często jak na cyca, ale to pewnie z przyzwyczajenia i potrzeby bliskości. Trwało to jakieś 2 miesiące, ale w końcu faktycznie mu przeszło. Systematycznie zmniejszałam ilość pokarmu , a później zamieniłam na wodę , aż w końcu przestał się budzić. Teraz nawet jak wstanie to wystarczy , że chwilkę go ponoszę i idzie spać już bez butli.

daga, różnie to bywa.. wolałabym go odkładać gdy jeszcze nie wstanie ale tak mocno trzyma się szczebelka, że nie chce z nim walczyć i czekam az wstanie wtedy go biorę i odkładam na boczek, kołderką przykrywam i czasem po głowie głaskam..
oczywiście wiem wszystko o odstawianiu od piersi no i masz rację..nic na siłę..
malami, ja także chce to zrobić do września, bo idę do pracy..

reklama
Do góry