reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mateuszkowa u Nas też suche policzki..Mieliśmy Emolium ale nie zauważyłam różnicy.Smarowałam mu od czasu do czasu balsamem Nivea i po jedzeniu chusteczkami Pampers-są i do pupki i buzi i od kilku dni ma gładziutkie ;)

reklama
hej kochane,
oj ile tu nowych lipcowek, witam.
ania23 dziekuje juz lepiej. dzisiaj pospalismy az do 9 bo maly sobie zrobil kolejna imprezke o 4 do 6. wszyscy w trojke w lozku. nie mam pojecia co mu sie tak uwidzialo, bo przesypial nocki, bez problemu chodzil spac. wczoraj mial szczepienie to powinien byc taki bardziej nie mrawy, marudny, a moj synus to ma mega powera. no i wogole pojechalam do h&m bo sa przeceny i upolowalam pare rzeczy i odrazu lepeij sie poczulam:-)

nie pamietam ktora z dziewczyn pytala sie czy to moze zabki, raczej nie bo lekarz wczoraj zagladal i mowil ze nic ta nie widac.

kicrym ja juz dostalam @ wiec teraz czekam z utesknieniem. narazie cisza. dotego chodze rozkojozona, zapominam sie:-p dzisiaj rano robilam kawe expresso dla meza (juz sie pogodzilismy) w specjalnym czajniczku co sie wlewa wode. do siteczka wsypalam kawe ale wody nie wlalam i tak sobie zaparzylam kawe ze prawie mi wysadzilo czajniczek. no i wczoraj wlaczylam pranie, przynajamniej tak myslalam, dzisiaj chce rozwiesic i co nie wlaczylam.

mateuszkowa chyba u ciebie czytalam ze maly idzie spac po 2h od przebudzenia, albo moze wytrzymac dluzej. gdzies czytalam ze teraz dzieciaczki powinny miec odstep w spaniu do 3h do nastepniej drzemki, tak aby ostania przerwa przed spaniem byla najdluza do 4h tak aby dziecko max na dobe spalo 14,5h z 2 drzemkami w dzien. ja tak sprobowalam i maly mi w dzien spi przynajmniej jenda rzemke od 1-2 h i lepeijej mi sie unormowal "schemat" dnia. choc w nocy czasami potrafi zjesc 240ml mleka.

psotka sio, sio wszystkie wirusy od Dawidka. my tam z aleksikiem wysylamy bardzo duzo zdrowka dla Dawidka.
marzenko jak sie czujesz?
Corin Ewunia jest przecudowna.

buziam

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!

U nas nic nowego, nadal toczymy walkę kupkowo-ząbkowo-przeziębieniową…

Agimar,te opinie o Polnej musiał być bardzo ,,stare” ;) Teraz jest rewelacyjnie.

Mateuszkowa, mamaFranusia, Malamii, dziękujemy!

Mateuszkowa, my mamy sylwester piżamowy;)

Sestinko, dzięki! Jesteś kochana:* I Ty wiesz... :)

Asica, no to malutki miał używanie:) Mam nadzieję, że szybciutko się nóżka naprawi, ściskamy z Dwidkiem ooooooooooooo tak kciukulce!

Kkasiulka, Anetaaa, Kicrym, Corin, witajcie!

Ania, nie narzekaj! ;)

Teśka, melduje się forumowa weteranka;)

Silwia, dziękujemy!!! Ukochaj, proszę, od ciotki Psotki kochanego Alessandro:)

Corin no niestety od 01.01 wzrasta vat do 23% na WSZYSTKIE artykuły dziecięce czyli ciuszki niemowlęce, foteliki czy butelki, takie mam info od znajomej która prowadzi sklep dziecięcy.
Silwia a to trzymam kciuki żeby @ przyszła, no chyba że sama byś chciała mieć już fasolkę;-)moja Liwia też idzie spać ok 2 godzin po wstaniu, ale ona w nocy źle śpi, więc może odsypia... w dzień też ma jakieś 3 a nawet 4 drzemki po ok 30minut maksymalnie do godziny.
Agimar to widzę że odstawienie Ci poszło tak gładko jak mi z moim starszakiem, teraz tak łatwo mi nie idzie:no:

Oliwia drzemie, a Kuba mi zmywa naczynia:-D

corin - niestety...
agimar - u nas po chusteczkach jest czerwono ;/ a nivea mu nie podchodzi calkiem - mam kosmetyki nivea baby to ja sie smaruje ..
silwia - moje poczatki ciazy tak wygladaly ze wszystki mi sie chrzanilo ;-) a najgorzej w pracy bo emaile w imieniu szefow wysylalam albo po pare razy albo ze swojego konta zamiast z jego..:baffled: co do drzemek ja nie narzekam, maly wrecz pada po 2 godz od momentu jak wstanie rano i te 2 godz to naparwde max - pare dni temu chcialam go przetrzymac i byla masakra, nie chcial jesc, zasypial w krzeselku..jak wstanie - spi 0,5 - 1 godz. jest aktywny ok 3 godz i pozniej znowu spi ok 0,5 - 1 godz. a pozniej juz mu nie pozwalam i idzie spac juz na noc po 20.00 .. oczywioscie spacery mi to rozwalaja, ale maly zaczyna spac w okreslonych porach i jak pora snu minela- a on pospal to na spacerze oglada :-) probowalam zmienic drzemki na rzecz wigilii to nie bylo szans..

u nas masakra przez te zabki :( maly nie chce pic z butli bo go boli, zele nie pomagaja, a jedyneczka coraz bardziej wyczuwalna :):):):) wiec znowu mleko zmienilam mu na geste - na kleik tym razem, bo nie mialam juz kaszki do mleka tylko mleczne ( maz pojechal kupic, bo znowu na noc bedzie to samo co wczoraj - 21.00 a my sie karminy lyzeczka - maz trzyma a ja karmie ;/ ;/ a maly taki glodny i tak pieknie dziuba otwiera..boje sie tylko zeby sie nie roztyl przez to ze te kaszki i kleiki tak je zamiast ,mleka, ale co poradzic jak glodny a boli ... jak myslicie????

ale kupa.... ide zmienic bo..czuc..:baffled::baffled:

Psota moja kuzynka rodziła w ubiegłym roku we wrześniu...a moja mama w tym roku w lutym ;-) Ale prawdą jest że ile ludzi tyle opinii,ja rodziłam tam gdzie rodziłam i nie narzekam :-)

Kicrym może powinnaś mu dawać swoje z butelki?czy w ogóle butelka jest zła?choć pewnie sama wiesz najlepiej,w końcu to nie pierwsze Twoje dziecko ;-)

Mateuszkowa
hmmm to może spróbuj z tym Emoilum..Dorianowi też maść nie pomagała...ale chwalę sobie granulki homeopatyczne :tak: http://www.doz.pl/apteka/p1082-Dagomed_nr44_chamomilla_granulki_bolesne_zabkowanie_7_g

Eh wszystko rośnie za wyjątkiem pensji...już nawet komentować nie będę :wściekła/y:

agimar - dzieki! jak cos to zakupie :-) obawiam sie tylko jednego - wyczuwam rozpulchnione dziselka tez na dole!!!! jak tak pojda mu naraz to bida mi sie zaplacze.. eh...moze sie zatrzyma..a moze lepiej by bylo bo z glowy ?
corin - tak to juz jest, nowy rok nowe niespodzianki :p ja poki co ubranek nie kupuje bo mam dosc, zostaje zarcie na biezaco dla malego i nieszczesny fotelik..

reklama
Do góry