reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

malami ja mam zalecenie ok 6 mca zaczac dawac ( czyli lada dzien zaczynamy) pół lyzeczki kaszy mannej do zupki lub deseru - wiec taką niewielka ilosc zaleje odrobinką wody i dodam do słoiczka

reklama
malami - jesli masz kupiona mleczna manne to jej trzeba dac wiecej niz pol lyzeczki ( pol lyzeczki odnosi sie do zwyklej kaszy manny ktora trzeba gotowac to jakies 2-3 gr ) na str. bobovity jest przelicznik jesli masz manne tej firmy - to zaleznie jaki rodzaj kaszki z glutenem taka porcja, wydaje mi sie ze cos ok 1,5 albo 2 lyzki stolowe Gluten w urozmaicaniu diety | Żywienie | 4-6 miesięcy | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! prosze to strona , na dole sa rodzaje kaszek , ja malemu daje z nestle bo to jedyna manna mleczna bez cukru! i daje mu w tej chwili ok 1 lyzki stolowej na zupke, ale zaczynalam od pol lyzeczki, mysle ze za pare dni dam juz poltorej itd. moja lekarka mowila zeby nie bawic sie w ekspozycje tylko dac pare dni malo jak ok to zwiekszyc a pozniej normalnier podawac, ja i tak to wydluzylam bo maly dostaje ja juz ponad 2 tyg w mniejszych "dawkach"

asica
- no pieknie, takie zaleglosci ;-) no coz u nas.. maly zaczyna sie obracac!! bardzo chce , glowa az na plecy idzie ale nozki nie - bo stopy jedna na druga ..ale cwiczymy.. zaczyna interesowac sie stopami - jeszcze nie lapie, ale jak ma zabawne skarpetki czy cos to siega, chyba mu trudniej bo ma dlugasne nogi - tak to sobie tlumacze.. idzie nam lewa gorna jedynka :) wiec nie chce butli.. je coraz wiecej rzeczy - skrobana gruszke, rybki w sloiczkach i nadal "badam" czy wysypka ktora ma to potowka czy uczulenie na jakies jedzenie czy moze cos jeszcze bo ma taka "gesia skorke" gdzieniegdzie.. smarowalam oilatum wczoraj - maz mowil ze jakby zeszlo - poogladam przy kapaniu..
corin -
umarlam, boski fryz Ewuni, jakze modna dobrana kolorystyka! sama farbowalas? ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam popołudniem :)
Kuba mi obudził Liwkę i już jest maruda:/
Ja jeszcze z glutenem czekam, bo jednak więcej je piersi niż czegokolwiek innego-praktycznie tylko obiadki oprócz cycka dostaje, na nic innego nie ma ochoty:/

Mateuszkowa
ja mam emolium i smaruję po każdej kąpieli, mała miała taką szorstką skórę po oliwce używanej do masażu brzuszka :/
Malamii też kupiłam co nie co :) najbardziej mi żal że nie udało mi się kupić fotelika bo na nie też vat wzrośnie:wściekła/y:
Ania, Agimar widzę że Wasze dzieciaczki to takie same śpiochy jak młody od Mateuszkowej:-)zazdroszczę ;-)

Ja małą inhaluję solą fizjologiczną gdy ma katar, potem sól do noska, odciągam fridą i smaruję maścią majerankową, na noc nasivin i jest ok :)

My na sylwestra na białą salę z picolo pod pachą i bezalkoholowym winem z Ikeii :-p:-D

Hej! A ja happy :) bo popijam kawkę, co prawda bezkofeinowa, ale ile radości potrafi dać człowiekowi :-)
Ja niedawno zmieniłam pediatrę, bo się przeprowadzałam i stara doktor radziła, żeby gluten wprowadzać w 5 miesiącu, a nowa żeby czekać do roku heheheh Ja sama, jako młoda mama mam sporo dylematów, a tu takie coś i bądź tu człowieku mądry. Ja zaczęłam podawać jeszcze przed pierwszą wizytą u nowej lekarz, więc przynajmniej oszczędziłam sobie łamigłówki. Daję tak jak radzą na stronie bobovity, dosypuję do mleka.

Sylwester u rodziców, a planuję kupić karmi, taka mała przyjemność na koniec roku.

Mateuszkowa, nam lekarz też Emolium poradziła na zmiany skórne. Wcześniej Oilatum smarowałam i nic nie schodziło, Emolium pomogło. Miał na twarzy takie chropowato-suche place.

Agimar, jak poradziłaś sobie z przejściem na butelkę? Miałaś jeszcze pokarm?

Anatkaa, Franek też w dzień krótko śpi, urządza sobie raczej drzemki 45 minutowe.

Mateuszkowa fajny link...też się pogubiłam w tym glutenie,mi pediatra też kazała podawać od 6go m-ca.

Ania moja mama mieszka na Winogradach ;-) To nie zazdroszczę tych różnych nocy :no:

Kicrym nie zazdrość,bo wszystko co dobre szybko się kończy :blink: nigdy nic nie wiadomo..

MamaFranusia miałam minimalnie,wcześniej odciągałam i mroziłam,mały przesypiał noce a rano nie był w stanie spijać wszystkiego,więc uzbierało mi się 100worków po 150ml.W listopadzie zaczęłam go odzwyczajać,przez 1tydzień dawałam mu 1x na dobę moje mleko z butli,reszta z cycka,w 2tyg 2x z butli itd pokarmu było coraz mniej a jak wypiłam piwo to 2dni i koniec...Z tym że ja od początku karmiłam,go co 2,5-3h.Nie było ciężko ;-)

Ostatnia edycja:
corin - no padlam, mezowi tez pokazalam! rob sesje malej modelce ;-)
mamaFranusia - my nie mamy plam chropowatych tylko suche policzki - ktorw wygladaja na suche ale nie sa suche:baffled: lekarka mowila ze to napewno nie alergia..a ma to juz od dawna..czasem znika czasem sie pojawia - teraz czesciej, bo ksieciuniowi trzeba myc buzke po kazdej kaszce, zupce, deserku a kaszka jak nieraz zaschnie to masakra ;/ zastanawiam sie nad tym emolium, ale poczekam, moze zejda..mial kiedys taka mala "gesia skorke" nad kolankiem ale teraz nie ma po niej ani sladu a nic nie uzywalam..co do drzemek u nas dluga drzemka w ciagu dnia to ok godzinna..zdarzaja sie taklie po 15-20 min..
agimar - my na mm i mowila juz ze jak skonczy 4 mc to mozna ale ja poczekalam az 5 skonczy..
malami - niestety nieszczesny vat dopadnie kazdego..to jakas msakra ze zwiekszyli vat akurat do rozmiaru 86 !!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry