reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

agimar - cos w tym jest, jak maz w domu to ja nagle chce zrobic wszystko naraz i na juz!:-Dbo wydaje mi sie ze to tak jak kiedys jak malego jeszcze nie bylo razem szybko a przeciez on sie nim wtedy zajmuje hehe ;-) u nas tez kapiel nalezy do taty :):) tzn tata trzyma malego a kapiemy razem ;-) a korzystam teraz bo maz ma wolne od 22.12 :):) sie przyzwyczaje i ciekawe co bedzie pozniej :p

spokojnej nocki zycze!

reklama
Ale skucha, nie wiedziałam, że wzrasta vat, a chcę kupić krzesełko do karmienia. Może uda się jeszcze po starej cenie.
Od 6. miesiąca też będę chciała powoli małego odstawiać od piersi. Ciekawa tylko jestem, jak będzie mi zasypiał... teraz przy cycu.

Pochwalę się, mąż mi montuje zmywarkę <jupi> :-):-) Od dzisiaj ta pani zmywa :)))

Cześć!
Młody jadł buraki aż się uszy trzęsły! Wygniotłam z ziemniaczkiem- zjadł wszystko! Lekki szok zaliczyłam, że tyle zmieścił!
Malami do deserku daj albo chrupka z glutenem tzn zwykły kukurydziany chrupek albo biszkopta dla dzieci
Mateuszkowa nie roztyje się! Jak ma zapotrzebowanie trzeba nakarmić –jak będzie pulchny to jak zacznie chodzić czy raczkować samo zejdzie
:-)

witam z rana :)
serwuje kawusie dla niedospanych, ja sie sciaglam dzis sama z lozka o 7.30 :p .. pozatym w nocy ok 3.00 poszlam sie napic wchodze do drugiego pokoju a ta frania choinka lezy na ziemi, wszystko w brokacie, spadla na stolik, laptop - troche ja to zamortyzowalo bo zadna banka nie pekla! tzn jedna ma dziurke ;/ jak to sie stalo to nie wiem!!! a jakby moje dziecie bylo w poblizu ???????????

mamaFranusia - wiem co mowisz!! zmywareczka to cudo na tej samej polce ustawione przeze mnie co pampersy ;-)
merlitoczka - w chrupkach kukurydzianych nie ma glutenu :) co do roztycia to wiem, wiem ale chodzi mi o to ze mleko zwykle musze czesto zastapic kaszka bo malego tak bola dziaselka ze nie moze z butli a widze ze jest glodny..

i ... szczesliwego nowego roku dla wszystkich mamusi tatusiow i dzidziusiow! zeby byl lepszy od poprzedniego, pelen cudownych niespodzianek, samych dobrych chwil i milosci!!! :):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć dziewczyny. Ostatnio mam coraz mniej czasu na cokolwiek. Mały wymaga więcej uwagi i czasu. Poza tym mamy mały kryzys w związku z szyną. Mały coraz gorzej ją znosi :-( mnie sie ryczeć chce bo nic nie mogę zrobić! Czekać! Do 2 lutego i obawiam się, że na tym się nie skończy. Poza tym już sama nie wiem czy mu te ząbki idą. Nic nie widać a ślinienie jest okropne i pcha rączki do buzi. Poza tym gorzej śpi.

Witam! My dopiero wstaliśmy:)
Mateuszkowa kawy chętnie się napiję:)

Wczorajszy dzień upłynął nam pod znakiem dużego sukcesu.
Bączek w końcu zjadł jabłuszko hehe trochę oszukane bo wymieszałam mu z kaszką. Jadł aż mu się uszy trzęsły:happy2:
Oczywiście ze spaniem masakra. Dziecię cieżko zmęczone usnęło przy cycu, zadowolona odłożyłam go do łózeczka i myślę sobie no może w końcu normalnie zaśnie. Jednak moja radość trwała ok. godziny bo po godzinie dziecko wstało pełne werwy i z ogromnym uśmiechem skore do zabawy. smieję się że jest nocnym markiem po tatusiu:)

Pranie wstawione, słodkości na wieczór zrobione już wczoraj teraz tylko czekam aż mąż wróci, bo pojechał mojego tatę i siostrę wywieźć ;-) My spędzamy sylwestra we trójkę. Ooo, mały się budzi, pospał 20 minut.

asica - slonko nie martw sie.. nozka sie musi "naprawic" inaczej nie bedzie! trzymamy kciuki zeby bylo ok i zeby szyne szybko zdjeli i juz nie zakaldali :):) ja dopiero przed jakimkolwiek pichceniem na wieczor ;-)
anetka - no to ladnie pospal ;-) taka drzemke sobie robi chyba ;-) musisz go wymeczyc przed spaniem - j atak robie, bawimy sie, skaczemy, spiewamy, wszystko ! a pozniej ladnie spi..tzn dzis sie zbudzil ok 4 w nocy..dalam smoka i slysze jak sie nim bawi - przeklada z raczki do raczki, cos tam skrobie, wierci sie, ale nic nie zrobilam, nie poszlam po niego i tak oto zasnal po dluzszym czasie.. ;-)

moje teraz spi.. wstal ok 8.00 to juz sie "zmeczyl " ;-)

Muszę to sobie jakoś przetłumaczyć ale zamiast łatwiej jest trudniej, zwłaszcza po wigilii jak mały cały dzień był bez butków - nie to samo dziecko! Dawaj kawkę bo usnę :-) ja nie nastawiam się na powitanie Nowego Roku, chyba że młody nie będzie spał :-D
Dałam małemu wczoraj pierwszy raz zupkę z brokułami, smakowała :)

reklama
kawka leci :)
ja mam nadzieje dotrwac bo chodze tak spac wiec mysle ze nie bedzie problemu ;-) ale najbardziej sie boje ze maly sie obudzi przez petardy .. ;/

Do góry