reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć!

Mateuszkowa ja nie wprowadzampomarańczy-ona „wprowadziła” się sama
Małemu nic nie było a bałam się,że zareaguje kolką
Jest taka zasada że cytrusywprowadzać późno ale nie każde dziecko wedle tego schematu funkcjonuje-jedni szybciejtolerują inni później

Mama Franusia ja czasami herbatkękoperkową a tak to cyc
Soków nie dawałam –jeszcze zdąże

Chwalicie super śpiące dzieci… Natomiast mój syn z tych kiepsko śpiących a szkodabo marzy mi się sen… Taki na 6 godzin
Okres też dostałam a karmię około co 3 godziny

reklama
psotka - ale się porobiło!! Zapalenie płuc?? Uczulenie na jabłko objawia sie tak jak każde inne - może być wysypka, problem kupkowy, suche placki na skórze.....Maja dopiero teraz może jeść jabłko - po 3 latach!!

Kkasiulka, no niestety, drugi antybiotyk jedziemy:((( Co do uczulenia, to u mnie, jak byłm mała objawiało się puchnięciem, duszeniem się i zaciskaniem krtani, także wiesz, nie zawsze jest, jak piszesz;) U nas jest masakra z kupkami po jabłku.

psotka - ale się porobiło!! Zapalenie płuc?? Uczulenie na jabłko objawia sie tak jak każde inne - może być wysypka, problem kupkowy, suche placki na skórze.....Maja dopiero teraz może jeść jabłko - po 3 latach!!

Napisałam, że jest jak przy uczuleniu - każdy może inaczej reagować na uczulenie. Maja na jabłko i mleko reagowała brzydką kupą i skórą, a na rybę i sezam - dusznościami i puchnięciem. Mama jest najlepszym diagnosta i wie, co i jak. Dużo i jeszcze więcej zdróka Wam życzę. Spadam, bo się maluch przebudził :baffled:

U nas z kolei tragedia z zasypianiem. Kąpaliśmy się o 19 i było źle więc przesunęłam godzinę kąpieli na 20- nic nie pomogło. Niezależnie od tego o której kładziemy się spać jest wojna do 24 (w porywach do pierwszej w nocy). Niedługo to będziemy sie kąpać o 24:no:

Psota nie :no: Opinie jakie słyszałam o tym szpitalu nie zachęciły mnie do rodzenia tam ;-)
A ja się boję szpitali :-p Rodziłam w św.Rodzinie i jestem b.zadowolona.

Anetka a do której mu pozwalasz spać w dzień?Może nie jest śpiący?

agimar - no wlasnie tez mnie to zastanawia ze pcha sie u gory zabek??? moje dziecko cos pomieszalo:-D z tym cukrem to sama widzisz, kaszki sa z cukrem ( wiem ze sa kaszki holle bez cukru ale ich nie znalazlam.. ) wiec staram sie mu nie dawac jak nie trzeba w sloiczkach..
kicrym - jak juz pisalam tez mi sie to wydaje podejrzane :-D postukam juz jutro, ale chyba za wczesnie? bo patrze i nie widze a wyczuwam..hmm..
psotko - duzo zdrowka dla was!! sciskamy!! a z tym spaniem cos faktycznie jest ;-) z mama najlepiej!
merlitoczka - to "masz z glowy" ;-) teraz to faktycznie niebezpiecznie, chwila nieuwagi i cap z talerza cos podprowadzone!
anetka - a o ktorej male ma wczesniej drzemke?? moze w tym problem ze ma za malo czasu po drzemce na aktywnosc?
kasiulka witaj

w zasadzie to dobranoc.. :-)
spokojnej nocki!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Pokarm ściągam na raty, tzn. przed kąpielą i jeszcze trochę po. Udaje się od 120 do 150 ml ściągnąć, później chwila przy cycu i śpi, no chyba że nie :) i trzeba szukać sposobów na malucha. Smoczka mi Fanek nie chce za bardzo ssać, gryzie go i wkłada do buzi, ale drugą stroną :-) No i od świąt śpi z nami prawie całe noce. U moich rodziców nie miałam łóżeczka i spał ze mną, teraz w łóżeczku mi się szybko wybudza.
Ja też jeszcze @ nie mam, ale nie narzekam :)

Mateuszkowa, ja daję kaszkę na noc. A kleiki też są dosładzane? Franek jeszcze nie jadł. Moja doktor na ostatniej wizycie mówiła, że Franiowi dolne jedynki będą wychodziły, ale jakoś ich jeszcze nie widać.
agimar, 15.07 o 21.00 wylądowałam na porodówce, a 16.07 o 1.30 już Franeczek był z nami.
Anetkaa, oj to musi być ci ciężko. Ja się denerwuję jak mi maluch o 22 nie chce spać,a zazwyczaj jest tak, kiedy śpi po 18.
psota, zdrówka!

edit:
margerita, przepiękne zdjęcia córeczki.

reklama
Dzien dobry,
witam nowe mamy:)
Psotko Ty wiesz czego Ci trzeba życzyć a życzę tego po stokroć...., buziaki dla Ciebie i Dawidusia
Marzenko jak się czujesz?
Mateuszkowa u nas ząbek od 23 grudnia, tez poczatkowo czułam a nie widziałam bo dziasełko spuchniete było ale juz po kilku dniach słychac i widac;)
I ja nie mam @ i cudnie z tym mi:)
Miłego dzionka!!!!!!!

Do góry