reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

veronique - witaj, a moze to zabki ?? patrzylas na dziaselka czy nie napuchly ?? albo maly ma duzo wrazen w ciagu dnia i nie radzo sobie z nimi i stad pozniej takie placze - my tak mielismy jak byl mniejszy, jak bylo za duzo nowych ludzi albo za duzo zabawek,plakal, budzil sie z krzykiem..ograniczylismy i przeszlo..

reklama
Witajcie dziewczyny!
U nas nocka w sumie OK, obawiałam się powtórki z wcześniejszej nocy ale jakoś się udało i Mateusz spał w miarę spokojnie, katarek mu nie przeszkadzał. Dopiero rano znowu mu zaczęło harczeć w nosku..

Mateuszkowa - my mamy fotelik Recaro Young Profi Plus z bazą Isofix, a następny kupimy Young Expert Plus też mocowany na Isofix. Jesteśmy bardzo zadowoleni tym bardziej, że teraz podczas reklamacji mieliśmy "okazję" przetestować fotelik X-Car z X-landera i jak wózki X-Landera uważam za świetne to fotelik niestety.. wg nas beznadziejny w porównaniu do Recaro. Recaro ma świetną stronę www polecam Foteliki Dzicięce NEW
PS. Jakie ćwiczenia robisz?? Ja mam takiego leniaaaa w tym temacie, że szok!!
heledorka - tak jak dziewczyny piszą, ja bym odpuściła taki zakup na ten moment, tym bardziej że my z bioderkami mieliśmy/mamy problem..
konwalianko - a jak to u Was było z tymi podwyższonymi wynikami? powtarzaliście i było ok czy Tymuś brał jakieś leki? Byliście u jakiegoś specjalisty? robili dodatkowe badania??
Bardzo się stresuję... Nasza pediatra nie powiedziała nam nic co to może oznaczać a ja boję się szukać po necie bo wiecie jak to jest..
Odnośnie krzesełka to nam udało się kupić je w bardzo dobrej cenie, co prawda z ekspozycji ale było jak nowe tylko troszkę przykurzone - daliśmy 470 zł.
Veronique - na moje oko to ząbki go męczą, ale ja się nie znam bo my jeszcze nie mamy ząbków. Wyszukany gust muzyczny ma ten Twój Waldi, że tylko zmywarka go uspokaja ;) Mam nadzieję, że szybko minie!! &&&

Ok idę ogarniać mieszkanie bo dzisiaj ma wpaść koleżanka...

Konwalianko bezpiecznej i spokojnej podrozy!

Malamii oby to nie bylo nic groznego &&&

KArolina tez nie przekreca na brzuch ani na plecy. Za stopki tez sie nie ciagnie. Za to pieknie obraca sie na boki i juz chwilke sama posiedzi chociaz jeszcze bardzo chwiejnie. Musze sie wziasc za szukanie nowego kombinezonu dla malej bo ten co mamy juz sie maly robi:/

hej,
ja dzisiaj nie mam czasu. maz w domu wiec wiecie jak to jest, malo kompa wiecej rodzinki. :-)

veroniqe to pewnie zabki. pisalas ze po czyms tam (nie pamietam nazwy) zasypia. z tego co pamietam dziewczyny podaja Osanit. Wiem ze w Pl jest je ciezko dostac, czy wogole ich nie ma.
asica, mateuszkowa, malamii, konwalainka witajcie

milego dnia

malami - dzieki, przegladniemy z mezem:) z recaro to myslalam o young sport.. a tez zaczelam zastanawiac sie nad cybexem - ma najwyzsze oceny! ale jak to dziecko zamontowac w tym to ja staje na glowie.. miejsca na nozki jak na lekarstwo a jak przyjda kurtki i grube spodnie to chyba katastrofa???? i nie wiem na jak dlugo wystarczylby nam fotelik 9-18 kg... czy maly nie wyrosnie szybko ??? nie wiem ile orientacyjnie maja dzieci poltoraroczne-dwuletnie :p czy czas fotelika nie skonczylby sie wtedy..co do cwiczen - cwicze 6 weidera, dzis 10 dzien zaliczony..nie ma lekko bo maly sie nerwuje a serii nie mozna przerwac ;/ i tak oto lezymy razem na dywanie i jedna reka podrzucam mu co chwile zabawki zebym mogla skonczyc..:eek:
silwia, ania - witajcie :)

silwia mam nadzieje ze to ząbki w dzien jest jako tako ... ale juz kied zaczyna sie wieczor... too jazda... jakos zasnie o 20 21 ale od 23 KOSZMAR do 1-2-3
:( a nurofen moge podawac tylko 3 dni :/
Co do Cybexa ja mam nosidelko 2go .. :) jestem ZADOWOLONA BARDZO ... moja siostra nawetak kupila sobie ... bo mieszka w Goudzie... a tam sa tak male uliczki i chodniki ze tylko nosidlo wchodzi w gre

Veronigue wpadaj czesciej! A moze jakis zel na zabkowanie kup? Moze akurat pomoze?

A ja sie zastanawiam czy isc na spacer, bo snieg pada. Ale pojde chociaz na troche, niech dziecko wie co to snieg:-p

Dzień dobry!

U nas walka ząbkowo-kupkwo-przeziębieniowa trwa! L

Asica, jak nóżka malutkiego, wiem, że miałaś być u lekarza, a nie mogę odszukać postu z informacją.

Konwalianko, spaliście?

Mateuszkowa, a jakie wykonujesz ćwiczenia???

Malamii,u na furczy strasznie w garełkuL Zdrówka dla Was!

Ania, jest wyprzedaż kombinezonów w Swadzimiu w Bobomarkecie. J

Veronique, to pewnie ząbki.

Silwia ,dobrego, rodzinnego dnia! J

Ostatnia edycja:
dzień dobry!

u nas śnieg! pierwszy w tym roku :tak: oby do świąt został

Veronique ja się nie znam ale mnie to też wygląda na ząbki. Tym bardziej, że szoruje rączkami o dziąsełka. A po nurofenie ustaje - czyli go boli.

Malamii nasza rehabilitantka mówiła, że nie można ćwiczyć po szczepionce. Ale my ćwiczymy Vojtę, przy normalnych ćwiczeniach chyba można.

Heledorka ja do chodzików i takich bajerów jestem anty...

reklama
Mateuszkowa - moja koleżanka ma Young Sport i jest b. zadowolona. My wybieramy tamten ze względu na bazę Isofix.
Miczka - my mamy Bobatha, ale jak będziemy się szczepić to zapytam i lekarza i rehabilitantkę.

Mateusz śpi już prawie godzinę, chodzę na paluszkach żeby go nie zbudzić.. Wczoraj wieczorem zaczął chrypieć ale nie wiem czy to nie przez suche powietrze i od jego darcia, bo darł się ponad godzine tak maxymalnie, aż bałam się, że zaraz sąsiedzi przybiegną.. :/

Do góry