reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

A więc - co u nas??
Już się tłumaczę dlaczego mnie tyle nie było.. w sumie wystarczy jedno słowo.. ALLEGRO !!!
hehehe :) tak, tak, pochłonęły mnie przedświąteczne zakupy, szukanie prezentów :p Wprost uwielbiam szukać i kupować prezenty, myśleć o bliskich jak się będą cieszyć z tych prezentów (takie jest założenie ;) Jako, że z natury jestem dokładna i wszystko muszę sprawdzić z każdej strony to trwało to tak długo, no cóż :p Z takich ciekawszych prezentów to zaprojektowałam fotoksiążkę dla dziadków ze zdjęciami Mateusza i śmiesznymi opisami :)) Właśnie dzisiaj przyszła i jest EXTRA!!! Nad tym zeszło mi najdłużej. Ale efekt jest :) Już nie mogę się doczekać reakcji rodziców :) Raz, że na pewno nie spodziewają się takiego prezentu a dwa, że w książce są zdjęcia z sesji foto Mateusza o której nic a nic nie wiedzą do tej pory :))) hihi
Poza tym kupiłam hula-kulę z Vtechu i te puzzle piankowe do kąpieli, które tutaj polecałyście - są super!
Poza prezentami to w zasadzie dni leciały jeden za drugim, Mateusz gorzej je (my ciągle TYLKO na cycu..). Jakoś tak pręży się i wygina podczas jedzenia, co chwilę daję mu smoczek żeby się uspokoił.. Jakiś tydzień temu 3 noce pod rząd Mateusz przespał całkowicie : od 20 do 6 rano :) ale się wtedy wyspałam :)))
Za to wczoraj miałam najgorszą noc, praktycznie nie spałam, bo Mateusz budził się dosłownie co 3-5 minut!!! Złapał go wczoraj katar i tak go męczy strasznie, ech.. mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.. Jak na razie udało mi się go uśpić (przy dźwiękach suszarki :/ ale w tym momencie liczy się efekt ;) Mam nadzieję, że szybko pozbędziemy się tego katarku bo jak nie to będziemy mieć problem z wigilią, bo siostra męża też ma malutką córeczkę i nie wskazane byłoby żeby się dzieciaczki spotkały :/

Chodzimy na rehabilitacje: są efekty (Mateusz lepiej reaguje na nowe miejsca, już nie płacze tak panicznie tylko najpierw sobie analizuje, rozgląda się, przyswaja, stabilnie trzyma główkę). Ale póki co musimy chodzić 2x/tygodniowo, bo jednak Mateusz jest słabiutki, nie przewraca się jeszcze, nie mówiąc o turlaniu, jeśli chodzi o nóżki to łapie się dopiero za kostki. Byliśmy w przychodni rehabilitacyjnej 7go grudnia. Strasznie się zdenerwowaliśmy, mieli nam rozpisać rehabilitacje na NFZ i okazało się, że owszem rozpisać mogą ale terminy są dopiero na koniec kwietnia!!! :/ Obróciliśmy się na pięcie i wyszliśmy, ręce opadają..

Rozmawiałyście o fotelikach. My mamy Recaro i jesteśmy bardzo zadowoleni, na prawdę porządna firma (mój znajomy, który ma sklep z art. dla dzieci określił ją jako Mercedes wśród firm produkujących foteliki). Tydzień temu oddaliśmy fotelik do reklamacji bo przy ściąganiu wkładki niemowlęcej okazało się, że jest dziurka w tapicerce i wyobraźcie sobie wczoraj dostaliśmy nowiuteńki fotelik :))) Mąż się ucieszył bo ja rączkę podrapałam kluczami :p

Hmm.. na razie to tyle, bo już więcej nie pamiętam :p

reklama
malami ty zakupoholiczko:) super bedziesz miała prezenty dla bliskich..ja to zawsze za póxno sie obudzę z takimi rzeczmi..i potem szybko musze cos wymyślać:)
Moja niunia tez stópek nie łapie, ani się nie przewraca na brzuch..ale chyba ma jeszcze czas:)

hej, ale mam zaległości..
witaj malami, pięknie wszystko nam opisałaś..oby Mateuszkowi katar szybko odpuścił..
corin, naprawdę fajna ta zebra..

u nas nudny dzien.. Tymuś, prasowanie, spacerek, prasowanie, zabawa zabawa zabawa, kąpanie i usypianie - ech.. na gaduły mu się zebrało i usnął o 20.40 co dla niego to bbaaardzo późno.. uff..a ja idę pod prysznic i powoli pakuję nasze manatki - jutro wyjazd..

co do osiągnięć małego, to:
- siedzi stabilnie, ale nie obraca się na brzuch ani na plecy z pozycji leżące, za to kładzie się na brzuch z siadu..
- podnosi się do stania, dlatego obniżyliśmy łóżeczko..
- podciąga się z wykorzystaniem szczebli w łóżeczku do siadu
- złapany pod pachami - sprężynuje
- podciąga nóżki pod brzuszek

Ostatnia edycja:
malamii to zdrowka dla mateuszka, podziwiam jak ty tak mozesz na allegro.
konwalainka milej i spokojnej podrozy

ja to zaczynam sie martwic moj to zadnych przewrotow, zadnych dotykania stopek, ehh

ja juz mykam. buziam was

dobry wieczór

Mój Maluszek śpi. Nie w humorze coś dzisiaj, nawet przy cycu trzeba było mu odwracać uwagę grzechotką żeby załapał.

Malamii te fotoksiążki to super sprawa, dziadkowie na pewno się ucieszą z prezentu.

Corin żyrafka jest super! ale u mnie też brak miejsca na takie duże zabawki.

Marzenka rośnie Ci modelka :tak:

Magia zdrówka dla Twoich mężczyzn!

Psotka od Dawidka też niech się odczepią choroby!

U nas dziś dzień pracowity. Rano rehabilitacja, ostatnia mam nadzieję. Za tydzień nie idziemy bo Szymuś ma szczepienie, a po szczepieniu trzy dni ćwiczyć nie można. No a później 4 stycznia wizyta u neurologa i tu mam nadzieję usłyszeć, że rehabilitacja już nie jest potrzebna... wielką nadzieję... póki co ćwiczymy się jeszcze w domu.
No i w końcu skończyłam dzisiaj mycie okien :tak:

Anula - jak coś to mam też NK. Niedawno założyłam fb i nawet się do niego przekonuję..
dodi - mi rehabilitantka (i lekarka w poradni rehab.) powiedziała, że Mateusz ruchowo jest tak miesiąc do tyłu tzn. że "książkowo" dzieci przewracają się jak mają 4 miesiące a turlają jak mają 5. Wiadomo, że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie,ale to tak dla porównania mi powiedziała. Ja aż tak bardzo się tym nie przejmuję bo uważam, że przyjdzie na niego pora i też się będzie sam turlał :)
konwalianko - nie wiem czy długa droga Was jutro czeka, w każdym bądź razie jedźcie sokojnie i bezpiecznie do celu!
silwia - mogę na Allegro bo nie mogę w normalnych sklepach.. Mąż ciągle w pracy, a ja z Mateuszem do CH mam zakaz chodzenia i sama zresztą nie chcę go tam zabierać..
Miczka - :) właśnie z mężem oglądaliśmy książki kolejny raz i uśmiechaliśmy się od ucha do ucha :)) na prawdę super są !! Śmialiśmy się, że Mateusz ma nawet rozkładówkę :D haha
Miczka a skąd wiesz, że po szczepieniu ćwiczyc 3 dni nie można??

Przypomniało mi się, rozmawiałyście o krzesełkach do karmienia. My kupiliśmy Mateuszowi Chicco Polly Magic i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na razie korzystamy z wkładki niemowlęcej. Mateusz bawi się zabawkami na pałąku, a dzisiaj zostawiłam go na chwilę w kuchni, przychodzę a on śpi :)))) Więc chyba mu wygodnie :)))

A propo spania: od kilku dni Mateusz prawie wcale nie śpi w ciągu dnia!!!! Masakra!!! Pierwszą drzemkę 10 minutową urządza sobie ok 12 i potem następna szybka drzemka ok 17. Masakra!!

No i jeszcze jedna sprawa, która mnie dzisiaj zmartwiła. Jak byliśmy w szpitalu to Mateuszowi wyszło podwyższone ALAT i ASPAT i kazali nam powtórzyć badanie po 2 tygodniach. Wczoraj byliśmy na pobraniu krwi a dzisiaj były wyniki: jeszcze większe są te dwa "czynniki" (nie wiem jak to nazwać). Strasznie się martwię co to może być, bo to może być problem z wątrobą :(( Mamy mieć skierowanie do specjalisty gastroecoś tam (kurczę taka skomplikowana nazwa) i w styczniu prawdopodobnie będziemy mieć wizytę. Ech.. ciągle coś :(

Ok dziewczynki idę spać bo muszę odespać wczorajszą noc. Póki co Mateuszek śpi...
Dobranoc
buziamm

malami - witaj :) ten recaro to jaki masz model ?? i nie przejmuj sie tym ze maly sie nie turla - moj tez nie ;/ chociaz ma zapedy na odwracanie sie na bok ale..zostaje na boku albo wraca na plecy .. moja lekarka mowi ze maly ma czas ale juz powinien zalapac za chwile.. a ty piszesz ze obracanie w 4 a turlanie w 5..oj...to u nas kiepsko.. :frown: trzymam kciuki za wizyte w styczniu :*
konwalianko - brawo dla Tymusia za siadanie :)

moj maly juz dawno spi - znowu mial duzo wrazen, kolejna ciocia z wujkiem przyszli,ale sie do nich nagadal i nasmial :):)
uciekam i ja, spokojnej nocki zycze...... :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry