reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

A więc - co u nas??
Już się tłumaczę dlaczego mnie tyle nie było.. w sumie wystarczy jedno słowo.. ALLEGRO !!!
hehehe :) tak, tak, pochłonęły mnie przedświąteczne zakupy, szukanie prezentów :p Wprost uwielbiam szukać i kupować prezenty, myśleć o bliskich jak się będą cieszyć z tych prezentów (takie jest założenie ;) Jako, że z natury jestem dokładna i wszystko muszę sprawdzić z każdej strony to trwało to tak długo, no cóż :p Z takich ciekawszych prezentów to zaprojektowałam fotoksiążkę dla dziadków ze zdjęciami Mateusza i śmiesznymi opisami :)) Właśnie dzisiaj przyszła i jest EXTRA!!! Nad tym zeszło mi najdłużej. Ale efekt jest :) Już nie mogę się doczekać reakcji rodziców :) Raz, że na pewno nie spodziewają się takiego prezentu a dwa, że w książce są zdjęcia z sesji foto Mateusza o której nic a nic nie wiedzą do tej pory :))) hihi
Poza tym kupiłam hula-kulę z Vtechu i te puzzle piankowe do kąpieli, które tutaj polecałyście - są super!
Poza prezentami to w zasadzie dni leciały jeden za drugim, Mateusz gorzej je (my ciągle TYLKO na cycu..). Jakoś tak pręży się i wygina podczas jedzenia, co chwilę daję mu smoczek żeby się uspokoił.. Jakiś tydzień temu 3 noce pod rząd Mateusz przespał całkowicie : od 20 do 6 rano :) ale się wtedy wyspałam :)))
Za to wczoraj miałam najgorszą noc, praktycznie nie spałam, bo Mateusz budził się dosłownie co 3-5 minut!!! Złapał go wczoraj katar i tak go męczy strasznie, ech.. mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepiej.. Jak na razie udało mi się go uśpić (przy dźwiękach suszarki :/ ale w tym momencie liczy się efekt ;) Mam nadzieję, że szybko pozbędziemy się tego katarku bo jak nie to będziemy mieć problem z wigilią, bo siostra męża też ma malutką córeczkę i nie wskazane byłoby żeby się dzieciaczki spotkały :/

Chodzimy na rehabilitacje: są efekty (Mateusz lepiej reaguje na nowe miejsca, już nie płacze tak panicznie tylko najpierw sobie analizuje, rozgląda się, przyswaja, stabilnie trzyma główkę). Ale póki co musimy chodzić 2x/tygodniowo, bo jednak Mateusz jest słabiutki, nie przewraca się jeszcze, nie mówiąc o turlaniu, jeśli chodzi o nóżki to łapie się dopiero za kostki. Byliśmy w przychodni rehabilitacyjnej 7go grudnia. Strasznie się zdenerwowaliśmy, mieli nam rozpisać rehabilitacje na NFZ i okazało się, że owszem rozpisać mogą ale terminy są dopiero na koniec kwietnia!!! :/ Obróciliśmy się na pięcie i wyszliśmy, ręce opadają..

Rozmawiałyście o fotelikach. My mamy Recaro i jesteśmy bardzo zadowoleni, na prawdę porządna firma (mój znajomy, który ma sklep z art. dla dzieci określił ją jako Mercedes wśród firm produkujących foteliki). Tydzień temu oddaliśmy fotelik do reklamacji bo przy ściąganiu wkładki niemowlęcej okazało się, że jest dziurka w tapicerce i wyobraźcie sobie wczoraj dostaliśmy nowiuteńki fotelik :))) Mąż się ucieszył bo ja rączkę podrapałam kluczami :p

Hmm.. na razie to tyle, bo już więcej nie pamiętam :p

reklama
malami ty zakupoholiczko:) super bedziesz miała prezenty dla bliskich..ja to zawsze za póxno sie obudzę z takimi rzeczmi..i potem szybko musze cos wymyślać:)
Moja niunia tez stópek nie łapie, ani się nie przewraca na brzuch..ale chyba ma jeszcze czas:)

hej, ale mam zaległości..
witaj malami, pięknie wszystko nam opisałaś..oby Mateuszkowi katar szybko odpuścił..
corin, naprawdę fajna ta zebra..

u nas nudny dzien.. Tymuś, prasowanie, spacerek, prasowanie, zabawa zabawa zabawa, kąpanie i usypianie - ech.. na gaduły mu się zebrało i usnął o 20.40 co dla niego to bbaaardzo późno.. uff..a ja idę pod prysznic i powoli pakuję nasze manatki - jutro wyjazd..

co do osiągnięć małego, to:
- siedzi stabilnie, ale nie obraca się na brzuch ani na plecy z pozycji leżące, za to kładzie się na brzuch z siadu..
- podnosi się do stania, dlatego obniżyliśmy łóżeczko..
- podciąga się z wykorzystaniem szczebli w łóżeczku do siadu
- złapany pod pachami - sprężynuje
- podciąga nóżki pod brzuszek

Ostatnia edycja:
malamii to zdrowka dla mateuszka, podziwiam jak ty tak mozesz na allegro.
konwalainka milej i spokojnej podrozy

ja to zaczynam sie martwic moj to zadnych przewrotow, zadnych dotykania stopek, ehh

ja juz mykam. buziam was

dobry wieczór

Mój Maluszek śpi. Nie w humorze coś dzisiaj, nawet przy cycu trzeba było mu odwracać uwagę grzechotką żeby załapał.

Malamii te fotoksiążki to super sprawa, dziadkowie na pewno się ucieszą z prezentu.

Corin żyrafka jest super! ale u mnie też brak miejsca na takie duże zabawki.

Marzenka rośnie Ci modelka :tak:

Magia zdrówka dla Twoich mężczyzn!

Psotka od Dawidka też niech się odczepią choroby!

U nas dziś dzień pracowity. Rano rehabilitacja, ostatnia mam nadzieję. Za tydzień nie idziemy bo Szymuś ma szczepienie, a po szczepieniu trzy dni ćwiczyć nie można. No a później 4 stycznia wizyta u neurologa i tu mam nadzieję usłyszeć, że rehabilitacja już nie jest potrzebna... wielką nadzieję... póki co ćwiczymy się jeszcze w domu.
No i w końcu skończyłam dzisiaj mycie okien :tak:

Anula - jak coś to mam też NK. Niedawno założyłam fb i nawet się do niego przekonuję..
dodi - mi rehabilitantka (i lekarka w poradni rehab.) powiedziała, że Mateusz ruchowo jest tak miesiąc do tyłu tzn. że "książkowo" dzieci przewracają się jak mają 4 miesiące a turlają jak mają 5. Wiadomo, że każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim tempie,ale to tak dla porównania mi powiedziała. Ja aż tak bardzo się tym nie przejmuję bo uważam, że przyjdzie na niego pora i też się będzie sam turlał :)
konwalianko - nie wiem czy długa droga Was jutro czeka, w każdym bądź razie jedźcie sokojnie i bezpiecznie do celu!
silwia - mogę na Allegro bo nie mogę w normalnych sklepach.. Mąż ciągle w pracy, a ja z Mateuszem do CH mam zakaz chodzenia i sama zresztą nie chcę go tam zabierać..
Miczka - :) właśnie z mężem oglądaliśmy książki kolejny raz i uśmiechaliśmy się od ucha do ucha :)) na prawdę super są !! Śmialiśmy się, że Mateusz ma nawet rozkładówkę :D haha
Miczka a skąd wiesz, że po szczepieniu ćwiczyc 3 dni nie można??

Przypomniało mi się, rozmawiałyście o krzesełkach do karmienia. My kupiliśmy Mateuszowi Chicco Polly Magic i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na razie korzystamy z wkładki niemowlęcej. Mateusz bawi się zabawkami na pałąku, a dzisiaj zostawiłam go na chwilę w kuchni, przychodzę a on śpi :)))) Więc chyba mu wygodnie :)))

A propo spania: od kilku dni Mateusz prawie wcale nie śpi w ciągu dnia!!!! Masakra!!! Pierwszą drzemkę 10 minutową urządza sobie ok 12 i potem następna szybka drzemka ok 17. Masakra!!

No i jeszcze jedna sprawa, która mnie dzisiaj zmartwiła. Jak byliśmy w szpitalu to Mateuszowi wyszło podwyższone ALAT i ASPAT i kazali nam powtórzyć badanie po 2 tygodniach. Wczoraj byliśmy na pobraniu krwi a dzisiaj były wyniki: jeszcze większe są te dwa "czynniki" (nie wiem jak to nazwać). Strasznie się martwię co to może być, bo to może być problem z wątrobą :(( Mamy mieć skierowanie do specjalisty gastroecoś tam (kurczę taka skomplikowana nazwa) i w styczniu prawdopodobnie będziemy mieć wizytę. Ech.. ciągle coś :(

Ok dziewczynki idę spać bo muszę odespać wczorajszą noc. Póki co Mateuszek śpi...
Dobranoc
buziamm

malami - witaj :) ten recaro to jaki masz model ?? i nie przejmuj sie tym ze maly sie nie turla - moj tez nie ;/ chociaz ma zapedy na odwracanie sie na bok ale..zostaje na boku albo wraca na plecy .. moja lekarka mowi ze maly ma czas ale juz powinien zalapac za chwile.. a ty piszesz ze obracanie w 4 a turlanie w 5..oj...to u nas kiepsko.. :frown: trzymam kciuki za wizyte w styczniu :*
konwalianko - brawo dla Tymusia za siadanie :)

moj maly juz dawno spi - znowu mial duzo wrazen, kolejna ciocia z wujkiem przyszli,ale sie do nich nagadal i nasmial :):)
uciekam i ja, spokojnej nocki zycze...... :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ostatnia edycja:
Do góry