reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Malami, jesli okaze sie ze proby watrobowe sa nadal podwyzszone (czego nienzycze, bo wiem jaki to stres i nerwowka) to staraj sie o leczenie w zabrzu, w szpitalu. Maja tam i leczenie oddzialowe i przychodnie. Swietni specjalisci i dbaja o dzieciaka naprawde rewelacyjnie, pod kazdym katem.

reklama
Hej dziewczyny, witam z rana i serwuję kawke!
Potem postaram się doczytać, ale wpadło mi w oko,że Mateuszek malamii ma podwyższone próby wątrobowe. Trzeba to koniecznie skonsultowaś, dobrze by było wybrać się do hepatologa dziecięcego... Myślę, że dostanie jakieś leki i wyniki wrócą do normy. Buziam i &&&

witam sie i ja!
malamii, Tymuś też miał podwyższone próby wątrobowe i niestety trochę nas nastraszyli, u nas na szczęście skończyło się na strachu.. ja mam krzesełko kopię Twojego chico tylko o 200zł tańszą..
heledorka - co do skoczków - nam neurolog i ortopeda zabronili wszekich skoczków oi chodzików. po prostu dziecko nie uczy się stawiać całej stopy, dodam, ze u nas te sprawy sa w porzadku i neurologicznie i ortopedycznie

heledorka - ja myślę, że takie zabawki absolutnie nie są dla tak małych dzieciaczków. Ja osobiście takiego szkraba bałabym się w taki skoczek włożyć. Owszem dla rodziców to super fajne, bo samo oko mi leci do takich zabawek ;-) wiesz, ja też myśle trochę innymi kategroiami, ale jestem przekonana, że jakby mój mały był zdrowy to moje myślenie było by podobne. Ja np kupiłam małemu taki staojak muzyczny, któraś dziewczyna wstawiał link STOJAK LEŻAK MUZYCZNY ŚWIATŁO DŹWIĘK NOWOŚĆ!!! (1971941152) - Aukcje internetowe Allegro
i spodobało mi się. Fakt, że tam też można nóżkami przyciskać, al ena to będziemy musieli jeszcze poczekać.

hej mamusie!
nocka przespana slicznie ale ja cos jestem niedospana :eek: chetnie polozylabym sie jeszcze na godzinke no ale..
zaraz zabieram sie za cwiczenia..juz mi bokiem wychodza po efektow nie ma :(
heledorka - jak dla mnie to skoczki = chodziki no ale moze sie nie znam..rozpisalam sie ponizej ;-)
asica - dzieki ci dobra kobieto za kawe!!! :):):) moj maly jest zdrowy zupelnie i nie kupilabym my chodzika ani skoczka w trosce o bioderka i nozki .. moze jestem przewrazliwiona, ale to wygoda glownie dla rodzica, wiec co mowie mam w rodzinie mala Madzie, jak tylko zrobila sie"sztywniejsza" w trzymakniu glowki i troche siadala, zaczeli ja wsadzac do chodzika codziennie, nie wiem czy na cale dnie - pewnie nie, ale mala jak miala 8 mc nie umiala sie przekrecac, nie podnosila sie do siadu z pozycji lezacej i nie siedziala zbyt pewnie, bo wyreczal ja chodzik we wszystkim.. nie wiem, moze to nie tylko "zasluga" chodzika no ale.. wg mnie lepiej klupic kojec, albo "zagrode" - drewniane bramki do ustawienia - robi sie wielkie kolo, super sprawa jak ktos ma mozliwosci zeby to postawic!! ja niestety nie mam wiec moze kojec nabede,.. co do stojaka/lezaka muzycznego - mam podobny i maly lubi go :)"biega" jak szalony jak go poloze pod nim hehe
konwalianka - witaj i spokojnej podrozy !!!!

Mateuszkowa - nie powiem, przy tym malym siostry owszem używany był chodzik ale dopiero od około 10 m-ca, jak ten już twardo stał na nogach. I było to max do 2h jak trzeba było coś zrobić, bo mały był nie do ogarnięcia! I to było głównie dla naszej wygody.

asica - no widzisz, dlatego wydaje mi sie ze na etapie na jakim sa nasze dzieci chodzi i skoczek moze okazac sie zbedny .. ;-)

jeszcze 1 seria cwiczen.. ufff..

wczoraj doszedl kombinezon ktory zamowilam malemu juz sie pierze :):):

Z resztą nie ma co porównywać! niektóre "nasze" dzieciaczki już siedzą :tak: sztywno i samodzielnie, a niektóre dopiero nieśmiało zaczynają się turlać i przekręcać. Takie decyzje każda mama podejmuje samodzielnie i adekwatnie do etapu rozwoju na którym jest dziecko

asica - oczywiscie, heledorka poprosila o opinie zeby miec rozeznanie i ja ja wyrazilam :-D zlinczujcie mnie jesli sie nie zgadzacie ale ja zdania nie zmienie :-D

przerazajaco patrza na mnie ubranka ktore musze prasowac...

reklama
Cześć dziewczyny z reguły radziłam sobie sama z wszelakiego rodzaju akcjami albo chorobami Waldka ... ale tym razem odpadam . nie daję rady .
O godzinie 20 kąpie zawsze Waldka daje mu mleko i kladę spać zasypia bez problemu ale jezdzi rączka po dziaslach jakby mial je polrerować taki świszczący dzwiek .
O godzinie 23 nie spi budzi się zkrzykiem i nie spi do 1-2 w nocy non stop placząc nie chce jesc ani pić ... w ogole niema mowy o smoczku niema stanu podgorączkowego ...
Nie moge go uspokoic okolo 2-3 godzin . Tak się dzieje od 3-4 dni ... dzisiaj w nocy po raz 3 podalam mu nurofen po ktorym zasypia jak aniolek i spi spokojnie do rana a rankiem budzi sie z usmiechem .
Co to moze być juz zastanawialam sie czy on sie czegos przestraszyl ... robie cuda niewidy... nie uspokaja sie na recach BARDZO ciezko .. go uspokoic przez te dwie trzy godziny ... uspokaja go tylko i wylacznie dzwiek zmywarki ... :/
ale pojękuje i tak i tak ....

Do góry