reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

asica dobrze ze tylko jedną a nie więcej bo miałabyś inwazję tak jak ja:-D
wisienka fajnie ze katarek już mniejszy, u Wojtka tez jest poprawa, nie cieknie z noska jak na początku:tak:
balkan widzę ze karmienie na podłodze nie tylko ja uskuteczniałam;-):-)na szczęście jesteśmy zaopatrzeni w krzesełko to kręgosłup trochę odpoczywa:tak:
witaj kircym. Może malutka jest głodna i dlatego tak często się budzi?? Albo potrzebuje bliskości mamy:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
asica - wygralas tak, o? czy zaglebialas sie w jakies testy i qizy? ;-)
kicrym - witaj, tez slyszalam o maxi cosi tobi ze jest ok, ale on jest do 18 kg.. a moj synalek jest dlugi i boje sie ze wyrosni mi z tego za szybko ;/ nie tyle waga co o dlugosci mi rozchodzi..
beja - ja tez leze na ziemi zeby maly cos zjadl.. ;/ siedzi co prawda w bujaczku ale co z tego!!! walka o kazda lyzke jesli nie jest to zupka albo deserek, moj ksiazek na ksiazece podniebienie nie przyjmie kaszki w odpowiednij ilosci tylko 3 lyzki i tyle na posilek!!! wiec co ja dzisiaj sie nameczylam zeby po nocy zezarl mleko! po 13 godzinach niejedzenia! najpierw mleko samo, pozniej mleko z dodatkiem jabluszka - "kapnelam" pol lyzeczki deserku - na str gerbera kiedys podpowiadali taki cuda, lyknal 2 lyki ale koniec, pozniej z niekapka pil - tu bylo lepiej bo sobie mamlam i dziaselko przygryzal a mleczko lecialo przy okazji :) ale nie wiele..tylko 20 ml!!! i dalam za wygrana..bo juz karmilismy sie poltorej godz..wiec wolalam zaczeczekac na kolejne zarelko..i dac je ewentualnie wczesniej - no ale ksiaze tez sie nie chwycil...... wiekszosc mlek przerabiam mu na kleiki alb kaszki zeby zezarl 2 lyzki chociaz ;/ przez te zebiska mam wrazenie ze mi dziecko chudnie ;/ ale na wieczor wyduldal cala wielka butle w 4 minuty i ryk jak koniec!! a za chwile ryk bo brzuszek boli bo za szybko pelny :(:( eh........ krzeselko tez musze kupic - juz prawie wybralam ;-) i tu pytanie do........
..konwalianko - jak sie ma ten podnozek ktory ty masz w foteliku ?? czy on jest stabilny ? czy jak dziecko walnie zbuta :-D to nie zlamie? pytam bo jest ruchomy i ma regulacje wysokosci - a to rzadkie! - czy jest to zaczepione ok ?? ja mam na oku taki :KRZESEŁKO- STOLIK DO KARMIENIA I ZABAWY (1985847775) - Aukcje internetowe Allegro albo ten twoj :) i gratuluje zabka!

Mateuszkowa ja mam podobne krzesełko tylko kółeczka tylko z tyłu (i teraz trochę żałuje). Nie jest złe. Na początku wydawało mi się mało stabilne ale powoli się przekonuje, że chyba jednak jestem przewrazliwiona:tak:

beja - to co ja chce ma miec kolka tylko z tylu/albo z przodu - akurat wstawilam aukcje z 4 kolkami ale jest tez opcja z 2 - wydaje mi sie wtedy bardziej stabilne niz z 4 ??? jak sie u ciebie sprawuje ?? jak wyjmujesz malego to krzeselko zostaje na miejscu ??czy podnosi sie razem z wami ??

spokojnej nocki.. ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam.
U mnie też już choinka przystrojona, a porządki świąteczne prawie zakończone, prezenty zakupione i zapakowane. W czasie ubierania choinki Paulinka zbiła 5 bombek.:angry: Majeczka też próbowała. Bawiąc się na podłodze, przekręcała się tak aby dopełznąć do choinki i pac nogą w bombkę. A ile śmiechu przy tym.
Wisienka
życzę zdrówka dla Milusi. A święta rodzinne są wspaniałe. My też spędzamy święta u rodziców, trochę u moich a trochę u męża. Jest wesoło i głośno bo nas dużo jest (3 siostry z mężami i 5 dzieci).
Konwalianka gratuluję ząbeczka u Tymusia. Moja Majeczka ma juz dwie dolne jedyneczki. Pierwsza pojawiła się w czwartek a druga wczoraj.
Mateuszkowa co do fotelików to słyszałam że lepsze są te o węższym zakresie wagowym a nie takie co się "rozbierają" o szerokim zakresie. My na razie nie myślimy o zmianie fotelika bo Majeczka jest drobniutka (ok 6400g), choć dość długa.

Co do jedzonka to Majeczka bardzo chętnie je warzywka z mięskiem i owocki, a kaszki mleczno-ryżowej nie bardzo lubi. Jada już marchewkę, pietruszkę, ziemniaczka, dynię, brokuł, szpinak, króliczka i indyka, a z owoców to jabłuszko, gruszkę, śliwkę, morelki i brzoskwinie. Zupki gotuje sama a owocki ze słoiczków. Zupkę potrafi zjeść 170-180g w 10 min. A i oczywiście cycuś nadal jest najlepszy, choć małe postępy w piciu z butelki są.

Spokojnej i przespanej nocki.

Hej dziewczyny

U mnie dzis kryzys, zastanawiam sie czy malego nie odstawic od piersi. Obudzil sie jak zwykle na karmienie kolo 6:00 (wczesniej tez sie budzi oczywiscie) i plakal przy cycu, pogryzl mnie :baffled: Poplakalam sie - tak chcialam go dlugo karmic piersia, mam sporo mleka........ W dzien juz lu odciagam, zeby chociaz jadl w nocy:no:

Najgorsze jest to ze zupkami pluje. Owocami rowniez. Ajjjjjjjjjj

Buziaki

Mateuszkowa krzesełko jest nawet lekkie ale nie pomyślałabym zeby mogło odrywać się od podłogi jak bym małego podnosiła:sorry::-D u mnie na krzesełku jest taka welurowa wkładka ale Wojtek razem z nią trochę zjeżdża (mimo ze jest przypięty pasami). Stoliczek fajnie mocuje się z tyłu więc nie przeszkadza w żadnym kącie:tak: Ja własnie trzymam go tak przyczepionego dopóki Wojtek sam nie bedzie jadł bo teraz chyba by mi przeszkadzał przy karmieniu. Są trzy pozycje nachylenia siedziska. Wojtek najchętniej siedziałby w nim prosto ale na środkowym nachyleniu jest ok. Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć to pisz;-)

kociatka ale czy to napewno o pierś chodzi? Ja bym tak łatwo nie rezygnowała z karmienia (chyba ze powrót do pracy się zbliża), tym bardziej ze jak mówisz masz pokarm. Ja też karmię ale mój maluch chętnie ssie.

Dobranoc

reklama
Do góry