reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
ania ja tez bym sie wkur....... dostalam kombinezon w prezencie i pisze na 6 miesiecy, a wyglada na 3 miesiace jak nie mniej. 2 miesiace temu kupilam body rozpinane na przodzie. wzielam na 62/68. nie moglam dopiac, albo moj taki grubas albo robia rozmiarowki na modelki.
basieniak ja bym sluchala lekarza, dla pewnosci bym poszla na konsultacje do innego. ale gdy by cie to uspokoilo to moj to samo powiedzial. gluten po 6, a jajko po 9. nie wiem dlaczego kazal mi nie podawac szpinaku.
mateuszkowa a jednak sie wyrobilAS. to ja tam do ciebiu juz jade

dziewczyny doradzcie mi. w niedziele lecimy do Rzymu. oczywiscie musze przyszykowac malemu torbe do samolotu. jestem mama butelkowa. przewaznie jak gdzies wychodzimy to szykuje wode w termos, potem dodaje odmierzone miarki mleka i sab simplex, lub jesli wiem ze mam mozliwosc podgrzac to tylko nalewam do butelek wode i potem dodaje mleko i sab simplex. wiedzac ze zadnych plynow nie mozna przeniesc. waszym zdaniem zrobic tak jak napisalam wyzej czy lepiej kupic wode niegazowana na bezclowej i tam przyszykowac butelki. czy przyszykowac juz w domu gotowa butelke z mlekiem,ale by musial wypic przeciagu 2h bo potem juz nie jest dobre. wolalabym te pierwsza opcje bo wleje wode dla dzieci a nie jakokolwiek i jest swierze. i czy leki plynne dla dziecka moge miec przy sobie.

witam witam:-)
Ja na basen w niedziele- tak sobie to zaplanowałam:-):-)
mateuszkowa ale mi zrobilas smak na domowe ciasto:-)
Wojtek wlasnie usypia na rekach a ja zaraz znów czmychne do sprzatania. dzis ledwo jedno okno umylam bo obudzil sie maly drań:-D
silwia z tym jedzeniem to ta pierwsza opcja z kupieniem wody na bezclowej, poza tym lot do Rzymu nie trwa az tak długo;-) a leki wydaje mi sie ze mozesz miec:tak:

Ostatnia edycja:
silwia - zapraszam :)
co do mleczka na podroz to moze lepiej przygotuj odpowiednia porcje wody i potem dodaj wszystko?? jesli kupisz wode na bezclowce to bedziesz musiala dac taka butelkowa nieprzegotowana.. no chyba ze masz jak ja gotowac?? , albo zmien na ten jeden dzien pory karmienia malemu - jesli dasz rade, roznice nie wielkie - zeby akurat wypadalo mu karmienie przed lotem, maly sie naje i bedzie zadowolony :)

beja - ciasta domowe sa najlepsze, chcialam zdazyc ze wszystkim przed deserkiem malego i udalo sie, maly zajadal sie jablkiem z roza a ja teraz wcinam placuszka......mmmmmmmmmmm...

Magia, a jakie jabłuszko dajesz? surowe czy gotowanie? Tymek nie ma takich kupek, u niego są raczej jak musztarda.. tak to dobre określenie.. może zołądek jeszcze nie dojrzał do stałych pokarmów
Aneta, ja w sumie tak nie mam, boo mój mały tylko 3 razy został bez mamy dłuzej niz godzine..nie mamy tu babci, wiec ten problem odchodzi, no a druga sprawa nie przeszkadza mi ze maly jest z nami, wiedzialam na co sie decyduje,a to że nie mogę iść np. do kina jest tylko przejściowe.. zresztą jak wyjdę bez malca, to ciagle się stresuje czy dają sobie radę..
emente, współczuje..oby ten stan nie trwał zbyt długo
Kasia, masz rację,.. idz to sprawdz, bo ile można się meczyć!
psota, power? ską, to przymus ;/ z tym odwykiem, to mam jak TY.. wczoraj kupiłam np. kolejną zabawkę..
Mateuszkowa.. jak ja bym zjadła ciasto..aa i z jakiej firmy jest jabłko z różą?

dziewczyny karmiąc pewnie makowca nie można jeść?
aa i drugie pytanie.. do kiedy w foteliku samochodowym używa się tej podkładki dla niemowląt? Mały bardzo się podnosi na tym, może jakby tam "wpadł" to by nie było takiego szału..no i nogi mu wystają.. ale nie chce za wcześniej wyjąć aby kręgosłupek nie ucierpiał..

edit: tego posta piszę od 10..masakra nie dzień dziś.. już mam dość..

silwia, dla dziecka możesz mieć mleko badz potrzebne dla niego produkty, nie powinni robić ci problemu..a i możesz kupić na bezcłówce a w samolocie poprosić o podgrzanie

Ostatnia edycja:
konwalianko - mam z gerbera ale jest tez z bobovity jablka i winogrona z rozanym puree - to za jakies 2 dni bo winogron jeszcze nie jadl, a ciasto zjesz juz niedlugo - obiecuje :):)

co do wkladki w foteliku to ja wyciagam okazjonalnie - jak maly zapakowany jestw kombinezon do tego czapka, kaptur i poprostu sie nie miesci tylko lezal na niej - chodzi mi o glowke, wyciagam i nozki nie wystaja a on jakby bardziej byl osadzony :-D:-D

Silwia a no troszkę mnie uspokoiłaś:) i chyba rzeczywiście zrobię tak jak lekarz mówi... oby było dobrze...
konwalianko a jaki macie fotelik... generalnie dziewczyny jak wy mieścicie dzieciaki w wkładkach dla niemowalków jeszcze do fotelika. Jak Wiki miała max 2 miesiące to po prostu już się nie zmieściła w tą wkładkę... jak głowa weszła na styk w ochraniacz to zapięcie już ledwo między nogi wchodziło... Więc my już od dawna bez wkładki... A nogi i bez tego już wystają troszkę...

silwia, Tymek ma 72cm..
basieniak - ja mam do kompletu - od wózka jedo.. swoją drogą niedługo trzeba pomysleć o większym modelu..
Mateuszkowa.. no wiem wiem.. jeszcze w sumie 3-4 m-ce :) dam radę.. kurcze ja nie wiedziałam z różą..hmm

dzięki, wyciągnę tą wkładkę i zobaczę jak mały zareagował :-D

reklama
hej!!

moje dziecięcie jest dziś nie do ogarnięcia,tak od rana marudzi ze mam ochote uciec...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:chyba znowu daja nam czadu zeby. Było kilka dni spokoju a dzis jest masakra. Rece w buzi,stan podgorączkowy, jedzenia zero, spała dzis 4 razy po 1h i taaaaaaaaaaaaaaaki marud eh.

wisienko heh usmiałam sie z piesni Pola (szczególnie z tej moniki hihi)a Rozia juz zapakowana czeka na kuriera:-D
psocia zagłosowane :*
basieniak waga Małej moim zdaniem wcale nie najgorsza i słuchaj lekarza, na pewno wiec co robi:)
ememte &&&&&& zeby wsio i szybko mineło
kkasiulka daj nam znac jak juz odwiedzisz lekarza
mateuszkowa okno otwarte czekam na ciacho:-D

Do góry