reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

kasiulka - nie gadaj, nie mozliwe! ale ty karmisz wiec spalasz i spalisz.....ja juz nie mam motywacji nawet na cwiczenia , cwiczylam 6 weidera - chyba tak sie to pisze - przez tydzien i dalam spokoj......
ale musze sie wziac i brzuch przywolac do porzadku.. tylek zmiejszyc, a najbardziej chcialabym moje stare cycki.. tak mozecie sie dziwic ale chce moje "B" a nie niemalze "D"... wszystkie moje staniczki czekaja na powrot cyckow..powoli opuszcza mnie nadzieja.. bluzki sa ciasne, masakra...... naprawde wolalam miec mniejszy biust ;/

kobiecie zawsze cos nie pasuje........ przeciez..... :rofl2:

Mój organizm działa inaczej, magazynuje dla dzieciątka. Ja wciąz mam opuchniete stopy, puchły od 3 miesiąca, woda i zapasy zejdą jak skończę karmić. Wiem co mówię - tak samo było jak karmiłam pierwszą córcię. I widze najbardziej po zdjęciach, że jak tylko przestałam karmić to od razu buźka się zmniejszyła.
Ja 2-3 razy w tygodniu chodze na aerobik, codziennie na spacery, w zeszłym miesiącu co niedzielę na basen, dieta bez chleba, niewiele ziemniaków i makaronu, 5 małych posiłków dziennie. Przez miesiąc schudłam 4kg. Zaje.iście, nie? Można się pochlastać........

EDIT - beja - żeby nie powtarzać postów - piję 2,5 - 3,5 L wody dziennie...............

Ostatnia edycja:
reklama
Babeczki gdzieś wyczytałam, że picie dużej ilości wody i karmienie piersią powoduje, że traci się kilogramy. Ja na szczęście doszłam już do swojej wyjściowej wagi ( na szczęście miałam tylko 14 kilo do zrzucenia). Czasem mam wrażenie, że jak nie skończę karmić to zniknę bo niektóre ciuchy z przed ciąży już są luźne:crazy: Powodzenia w odzyskaniu figury:tak:

kasiulka - ja cie podziwiam
P O D Z I W I A M
za determinacje,

ja tylko spaceruje z malymi staram sie MŻ - mniej zrec..
ale ty ? baseny, dieta, aerobik no naprawde podziwiam ze ci sie chce! ze masz czas i sile na to! ze sie nie poddajesz... przynajmniej cialko bedziesz miec jedrne zarax ;-) a kilosy same poleca jak skonczysz karmic, ja nie puchlam wiec tylko moge sobie wyobrazic co ty ( i zapewne inne mamusie ) przechodzisz.. za to przez ciaze zapomnialam co to sol i nawet mi z tym lepiej..

beja - ja przytylam 13........ ;/ marzylam o 9 za cala ciaze - o ja naiwna hahahah ;-)
a teraz kochane dobrej nocki zycze, jeszcze trzeba jakas kanapeczke zjesc ;-) - to apropo mojej :"slnej woli" no nie umiem isc spac glodna..a pozniej sa skutki wlasnie.. ;/ moze jakis aerobik z dzieckiem :? hmm....

Mateuszkowa, moj nigdy nie przespal nocy bez karmienia zawsze jadl o 1,4 i wstawal o 7 a teraz pierwszy raz wstaje jesc po 2 i pozniej 7 a wstajemy nawet o 9:-Dno i zawsze spi od 20
Kkasiulka, ja tez jeszcze nie wrocilam do swojej wagi mam pewnie z 60kg:confused2:5 mi brakuje ale ja malutka 160:-Dale przyznaje sie nie cwicze tylko speceruje z malym codzienie;-)
Dodi i u mnie wieje, przez to nie poszlismy na spacer i przez to maly straszna maruda:sorry:

Dzien dobry !!chociaz u mnie za oknami okropnaśna pogoda ,wietrzysko niesamowite i desz :no:ja przed ciaza wzylam 58 kg przy moim 165 wzroscie ,przytylam 17 kg:eek:zostalo zrzucic 8 kg ,U mnie tez Mateuszkowa brzuch najbardziej pozostawia wiele do zyczenia i trzeba by bylo ostro nad nim popracowac.beja witaj!!

Witam się i ja:-) coś puściutko tu z rana :-)

Wczoraj nic do Was nie zajrzałam, bo Mała dała mi nieźle w kość. Marudziła pół dnia, płakała, miała problemy z zasypianiem. Na szczęście noc minęła tak jak zwykle - czyli 2 pobudki.Jestem w trakcie próby zmieniania jej mleka z Nutramigenu na Bebiko. Zmieniam od piątku stopniowo. Na razie brak objawów alergii - może się uda. Jutro jedziemy na szczepienie.

A co do kg! To ja w ciąży przytyłam 16 kg, ale brzuch mi został spory :szok::szok: Niby przy wzroście 180 cm to tak ponoć strasznie nie wygląda, ale chciałabym schudnąć.

hej, my juz na nogach. mam dzien pracowity sprzatanie nauka angielskiego i francuzkiego, a potem jedziemy po choinke :-)

milego dnia zycze wszystkim, bede wieczorkiem

witam;)
U nas wieje az strach i padalo w nocy. Nie spie od 2 godz, maly juz ma drzemke
wink2.gif
ogarnelam mieszkanie,gotuje makaron do pomidorowe. Za bardzo malego chwalilam, kilka dni jadl o 7 i spal do 9 a dzis na nogach o 6.30...
Teska, ja tez brzuch mam bez rewelacji ale juz wchodze bez problemu w ubrania sprzed ciazy ale do zrzucenia mam z 5 kg, mowie tak na oko bo mies temu wazylam 60, zaczynajac ciaze mialam 55 a konczylam z 73
Dodi, moj jakies 2 tyg temu tak mial,3 noce nie spal mi do 23.30 zasypail o 20 i po pol godz wstawal ale u nas to byl skok po 3 dniach wrocilo do normy

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry