reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witajcie kochane
U nas tez wszystko po staremu Klaudia spala calutka noc obudziła sie ok 7 pojadła pobawilismy sie i zas usneła, starsza córka tez jeszcze spi tak ze za bardzo nie mam co robic zeby sie nie trzaskac

Psotka a jak Dawidek sie spisuje dalej kocha raczki mamusi , cały czas mysle jak ty sobie dajesz rade z tymi raczkami

reklama
witam :)
u was leje i wieje a u mnie jest tak piekna pogoda ze szok! niebo prawie czyste, slonce swieci.. no slicznie, jakies szare chmury, ..;-) my dzis zostajemy w domu bo jutro idziemy do szczepienia i nie chce malego ciagnac zeby czegos nie zlapal, a pozniej przychodzi moja matka do malego - o ile przyjdzie po tym co bylo ??? ;/ -

anula -
no to jest postep ze spaniem u ciebie :-) ja pamietam jak maly zjadal ok 4-5 i spaismy do 10... ;-) ale stopniowo przesuwalam mu co 10 minut to jedzonko ( po pare dni na nowej godzinie karmienia ) i udalo sie :):):)
teska - mysle ze najgorzej sie zmobilizowac, bo to sie odklada na pozniej.. ja sobie obiecuje co wieczor ze od jutra zaczne cwiczyc..
monia - damy rade zrzucic sadelko , wkoncu ;-) co dio bebiko, tez probowalam ale malego tak wysypalo jakby mial tradzik mlodzienczy ;/ i jedziemy na bebilonie ..to ktore dostal jeszcze w szpitalu.. moze kwestia tego co jadl pierwsze (procz mamy :p )

Witam wszystkie zaspane mamy. Z tym spaniem u nas to stałą porą jest tylko pora zasypiania, a dalej to jest wielka zagadka;-) codziennie inaczej;-)
raz się tylko zdarzyło że Wojtek przespał całą noc. Powiem, że do takiego nocnego wstawania nie jestem przyzwyczajona bo mój starszy syn odkąd skończył dwa miesiące przesypiał całą noc:tak:

Moja Nadia zasypia zawsze kolo 20 oprocz tych dni co ostatnio mielismy kryzysowe ,powolutku z powrotem powraca do normy ,wiec zasypia kolo 20 potem tak ze dwa razy sie budzi pierwszy raz kolo polnocy wtedy podaje herbatje a potem miedzy 3 a 4 wtedy doataje mleczko i dalej sopi do 6 a potem juz sie rozbudza na dobre

Beja u nas norma jest zasypianie o 20 i spanie od 7 czasami dluzej ale zawsze 2 pobudki na karmienie;-)
Mateuszkowa ja mojemu starala sie przesunac troche karmienia ale nie a rady wytrzymuje max 3 godz inaczej placze ale karnienia sa o stalej porze tak jak pisalam bo w dzien spi po 15 min dlatego nic nam sie nie przesuwa czasami troche ale to przez spacer;-)
Marzenka zazdroszcze spania malej, moj w nocy spi super ale w dzien nie wie co to sen...

moje zasypia ok 20.30 jak je
ale np. wczoraj byla zmiana bo wrocilismy pozno od kuzynostwa i male zrobilo sobie drzemke przed 19 co prawda jakies 25 minut, ale wystarcz\ylo zeby byl wyspany do prawie 22.30 ;/ jego max bez spania to 3 godz.. wiec tatus siedzial przy lozeczku i pilnowal coby dziecie sie nie zadusilo pielucha - ulubiona zabawa, kladzenia sobie pieluchu na twarz ;/ piszczy jak szalony i sie cieszy a jak mu sie zabierze to znajdzie byle co i tak zakryje buzie, a bez pieluszki nie zasnie, o! wiec mezul moj przez ponad godzine, walczyl z pielucha, po czym prawie uspalo dziecie .. i co ? i zrobilo kupke, wiec trzeba swiatelko wiec trrzeba przebrac no i zaczelo sie.. " guuuuuuuuuuu, gaaaaaaaaaaa " smiechy, piszczenia, nogami przebieral jak szalony, az wkoncu po tym "bieganiu" zasnal, padl z pielucha w reku.. ;-) uffffff
dobrze ze nie trzeba kolysac!!

jaki z tego moral ??
przestrzegaj godzin spania ;-) bo jak mala bestia zasnie wieczorem to na bank nie zmruzy oka przed 23 ;-)
juz sie obawiam co bedzie w wigilie jak przysnie i trzeba go bedzie wziac i zawiezc do domu z tego spania..

anula - to moze wiecej zarelka? moje tez spi w dzien po 20 minut ale masakra jest jak idziemy na spacer - spi caly czas nawet 2 godziny a pozniej sie wszystko..chrzani.. ;/

Teska powiem ci prawde ze to cud nie dziecko jest taka kochana i grzeczniutka , ona chyba wie ze ma tak stara mame i jej nie meczy za bardzo , zabawi sie sama przesypia całe noce od 19 jak pójdzie spac po kapaniu to spi do 6 rano , z tym ze jej na spaniu ok 22 dam mleczko , no nie ma dziecka , sasiedzi to nie raz sie pytali czy my mamy to dziecko w domu czy nie
Mateuszkowa mi w szpitalu tez dokarmiali mała Bebilonem , ja nawet paczke kupiłam do domu ale to bardzo drogie mleko i zaraz przeszłam na bebiko , na całe szczescie moja Klaudia na nic nie jest uczulona kompletnie na nic , ja nawet nie uzywałam od pocvzatku zadnych proszków dla dzieci tylko to co my i nie sortowałam osobno prania , dziecku nic nie jest skórka gładziusienka

dzień dobry

nie śpimy od 7. Wczoraj poszliśmy spać bez karmienia o 23 i na to samo wyszło co z nim - kolejne jedzonko o 4.30. W międzyczasie kilka budzeń wiercących.
U nas też słonko zaczyna się przebijać. Jeszcze o 8 nieśmiało wyglądało zza chmur a teraz prawie błękitne niebo. Przy takiej pogodzie spaceru nie odpuścimy :tak:

No nic, idziemy najpierw zaliczyć ćwiczenia.

reklama
Do góry