reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Witajcie kochane
U nas tez wszystko po staremu Klaudia spala calutka noc obudziła sie ok 7 pojadła pobawilismy sie i zas usneła, starsza córka tez jeszcze spi tak ze za bardzo nie mam co robic zeby sie nie trzaskac

Psotka a jak Dawidek sie spisuje dalej kocha raczki mamusi , cały czas mysle jak ty sobie dajesz rade z tymi raczkami

reklama
witam :)
u was leje i wieje a u mnie jest tak piekna pogoda ze szok! niebo prawie czyste, slonce swieci.. no slicznie, jakies szare chmury, ..;-) my dzis zostajemy w domu bo jutro idziemy do szczepienia i nie chce malego ciagnac zeby czegos nie zlapal, a pozniej przychodzi moja matka do malego - o ile przyjdzie po tym co bylo ??? ;/ -

anula -
no to jest postep ze spaniem u ciebie :-) ja pamietam jak maly zjadal ok 4-5 i spaismy do 10... ;-) ale stopniowo przesuwalam mu co 10 minut to jedzonko ( po pare dni na nowej godzinie karmienia ) i udalo sie :):):)
teska - mysle ze najgorzej sie zmobilizowac, bo to sie odklada na pozniej.. ja sobie obiecuje co wieczor ze od jutra zaczne cwiczyc..
monia - damy rade zrzucic sadelko , wkoncu ;-) co dio bebiko, tez probowalam ale malego tak wysypalo jakby mial tradzik mlodzienczy ;/ i jedziemy na bebilonie ..to ktore dostal jeszcze w szpitalu.. moze kwestia tego co jadl pierwsze (procz mamy :p )

Witam wszystkie zaspane mamy. Z tym spaniem u nas to stałą porą jest tylko pora zasypiania, a dalej to jest wielka zagadka;-) codziennie inaczej;-)
raz się tylko zdarzyło że Wojtek przespał całą noc. Powiem, że do takiego nocnego wstawania nie jestem przyzwyczajona bo mój starszy syn odkąd skończył dwa miesiące przesypiał całą noc:tak:

Moja Nadia zasypia zawsze kolo 20 oprocz tych dni co ostatnio mielismy kryzysowe ,powolutku z powrotem powraca do normy ,wiec zasypia kolo 20 potem tak ze dwa razy sie budzi pierwszy raz kolo polnocy wtedy podaje herbatje a potem miedzy 3 a 4 wtedy doataje mleczko i dalej sopi do 6 a potem juz sie rozbudza na dobre

Beja u nas norma jest zasypianie o 20 i spanie od 7 czasami dluzej ale zawsze 2 pobudki na karmienie;-)
Mateuszkowa ja mojemu starala sie przesunac troche karmienia ale nie a rady wytrzymuje max 3 godz inaczej placze ale karnienia sa o stalej porze tak jak pisalam bo w dzien spi po 15 min dlatego nic nam sie nie przesuwa czasami troche ale to przez spacer;-)
Marzenka zazdroszcze spania malej, moj w nocy spi super ale w dzien nie wie co to sen...

moje zasypia ok 20.30 jak je
ale np. wczoraj byla zmiana bo wrocilismy pozno od kuzynostwa i male zrobilo sobie drzemke przed 19 co prawda jakies 25 minut, ale wystarcz\ylo zeby byl wyspany do prawie 22.30 ;/ jego max bez spania to 3 godz.. wiec tatus siedzial przy lozeczku i pilnowal coby dziecie sie nie zadusilo pielucha - ulubiona zabawa, kladzenia sobie pieluchu na twarz ;/ piszczy jak szalony i sie cieszy a jak mu sie zabierze to znajdzie byle co i tak zakryje buzie, a bez pieluszki nie zasnie, o! wiec mezul moj przez ponad godzine, walczyl z pielucha, po czym prawie uspalo dziecie .. i co ? i zrobilo kupke, wiec trzeba swiatelko wiec trrzeba przebrac no i zaczelo sie.. " guuuuuuuuuuu, gaaaaaaaaaaa " smiechy, piszczenia, nogami przebieral jak szalony, az wkoncu po tym "bieganiu" zasnal, padl z pielucha w reku.. ;-) uffffff
dobrze ze nie trzeba kolysac!!

jaki z tego moral ??
przestrzegaj godzin spania ;-) bo jak mala bestia zasnie wieczorem to na bank nie zmruzy oka przed 23 ;-)
juz sie obawiam co bedzie w wigilie jak przysnie i trzeba go bedzie wziac i zawiezc do domu z tego spania..

anula - to moze wiecej zarelka? moje tez spi w dzien po 20 minut ale masakra jest jak idziemy na spacer - spi caly czas nawet 2 godziny a pozniej sie wszystko..chrzani.. ;/

Teska powiem ci prawde ze to cud nie dziecko jest taka kochana i grzeczniutka , ona chyba wie ze ma tak stara mame i jej nie meczy za bardzo , zabawi sie sama przesypia całe noce od 19 jak pójdzie spac po kapaniu to spi do 6 rano , z tym ze jej na spaniu ok 22 dam mleczko , no nie ma dziecka , sasiedzi to nie raz sie pytali czy my mamy to dziecko w domu czy nie
Mateuszkowa mi w szpitalu tez dokarmiali mała Bebilonem , ja nawet paczke kupiłam do domu ale to bardzo drogie mleko i zaraz przeszłam na bebiko , na całe szczescie moja Klaudia na nic nie jest uczulona kompletnie na nic , ja nawet nie uzywałam od pocvzatku zadnych proszków dla dzieci tylko to co my i nie sortowałam osobno prania , dziecku nic nie jest skórka gładziusienka

dzień dobry

nie śpimy od 7. Wczoraj poszliśmy spać bez karmienia o 23 i na to samo wyszło co z nim - kolejne jedzonko o 4.30. W międzyczasie kilka budzeń wiercących.
U nas też słonko zaczyna się przebijać. Jeszcze o 8 nieśmiało wyglądało zza chmur a teraz prawie błękitne niebo. Przy takiej pogodzie spaceru nie odpuścimy :tak:

No nic, idziemy najpierw zaliczyć ćwiczenia.

reklama
Do góry