reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

marzena -
masz racje drogie jak nie wiem :( duza puszka na 8 dni ;( teraz moze na 9-10..ale co zrobic jak bebiko nie wchodzilo bo byl tez problem z kupka a po tym cud miod, boje sie eksperymentowac z innymi, a poza tym reszta tez w podobnej cenie chyba.. jak patrzylam na hipp, nan to duza puszka tak jak bebilon kosztuje..
za to przyoszczedzam na pieluchach i chusteczkach - oczywiscie wszystko z pupcia malego ok! ubieramu toujurs z lidla ( chyba tak sie to pisze :p ) i chusteczki z rossmana babydreamm extra soft, bardzo dobre! a przetestowalam chyba wszystkie chusteczki i wiekszosc pieluch.. pampers na noc bo jednak nie ma nic lepszego na te 11 gpodzin! pupka w miare sucha!
mysialam tez ze sprawdzi sie dada z biedronki - pieluszki, bo takz achwalala kuzynka kltora sama kupuje dla coreczki - ale moj przesikiwal w jedno miejsce i kluchy sie robily..

a co do ubranek to piore w jelpie, jeszcze przed narodzinami malego kupilam proszek i mam go do teraz a piore raz na tydzien albo czesciej!

reklama
Mateuszkowa z tą pieluchą to u nas jest to samo:tak: mały dodatkowo szybko oddycha i macha rękami i nogami:tak:. Komiczny widok:tak:

• profile.png
  • forum.png
    Zobacz posty
  • message.png
    Prywatna Wiadomość
  • blog.png
    Odwiedź blog
  • add.png
    Dodaj jako kontakt
  • email.png
    Wyślij email
Marzena 197235 z tym proszkiem to jesteś odważna:tak: a jeżeli chodzi o bebiko to ja też tego mleka używałam. Nie jest drogie a dzieciom smakuje:tak:

Mateuszkowa za kazdym razem robie mleko z 180 ml wody wiec mleka wychodzi ze 200 no i my pijemy humane z mtc jest gesta jak kasza przez butelke, raz zrobilam mleko ze 200 wody ale wtedy wypil wszytsko i duzo ulal wiec to za duzo widocznie potrzebuje zjesc ze 200 i za 3 godz znowu ale zaczynamy przechodzic na noramle mleko bo najpierw bylo pepit, teraz to...stopniowo dodaje hipp combiotic i jest jak na razie ok tyle ze duza puszka kosztuje podobnie do bebilonu:sorry:moj je o 20 i zasypia 20.10, tez tego pilnuje bo inaczej idzie zwariowac...a moj nie lubi pieluch. Kiedys uwielbial balona z helem a nie mam gdzie kupic wiec kupilam psa dmuchanego, dosc duzego stawiam na lozku obok maty i dziecka nie ma:-Da co do mamy nie martw sie bo to bez sensu ja nie raz plakalam i to nic nie dalo, zyj swoim zyciem i miej nadzieje ze kiedys zrozumieja
Miczka a u nas tragednia z pogoda strasznie wieje:wściekła/y:

Kilka dni temu bylismy u ortopedy wszytsko jest ok ale lekarz powiedzial ze gdy nosi sie chlopcow trzeba im rozszerzac nogi bo w przeciwienstwie do dziewczynek lacza nogi, juz sama nie wiem:sorry:ale nosze tak jak kazal

Ostatnia edycja:
anula - no to ma twoj maly apetycik ! i tak szybko zjada ..;-) moj zjada tak w 30 min io to jest szybko :p bo kleiczek trzeba mocniej duldac niz mleczko a to jest male hrabiostwo :p z tymi mlekami to idzie zwariowac, az kusi zeby nalac krowiego :pale poczekam z nim tak jak mowia, zeby potem nic nie bylo bo sobie nie daruje!!
z tym balonem dalas mi super pomysl!! tylko gdzie ja takie znajde???? hmmm musze :):) poki co maly uwielbia siedziec w bujaczku tylko sie denerwuje jak mu zabwki leca z raczek i musi od nowa chwytac ;-)
z moja mama masz racje... tylko ze to wszystko jest swieze.. ;/

Teska ale ja jestem bardzo szczesliwa ze ja mam i ona mi to wszystko wynagradza to mój najwiekszy skarbek kochany

Mateuszkowa kiedys dzieci chowały sie tylko na krowim mleku albo na kozim i jakos im nic nie było , jak juz było proszkowe to takie niebieskie i wszystkie dzieci to piły , a teraz nawymyslali rodzaji przeróznych ze o niektórych to ja nawet nigdy nie słyszałam , i te ceny astronomiczne tego mleka no oszalec mozna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa ja kiedys kupilam na odpuscie a teraz nie moglam znalesc wiec kupilam dmuchanego psa:-DJa juz przywyklam do tego jak jest ale u mnie sytuacja z rodzicami trwa rok, na poczatku przezywalam jal Ty...
Marzenka ja piore w dzieciecych i tez nie we wszystkich moge, pasuje tylko jelp albo platki mydlane. Marzenka ja sie wychowalam na niebieskim:-Dmoj maly jak na razie po hippie nie ma wysypki ale pije dopiero 5 dzien po jednej miarce a tan nadal ta przekleta humana, najgorsze jest to ze w zadnej aptece w miescie nie ma i musze zawsze wczesniej zamawiac

Ostatnia edycja:
reklama
marzena - masz racje! tez mi sie wydaje ze to nagonka - proszek proszek tylko to bo trzeba zarabiac na dzieciach a biznes jest wielki! ja sie zasnatawiam nad kozim .. ale mialabym dostep tylko do takiego z kartonu..czy to to samo ? nie wiem ;/ musze zapytac lekarki jak bede z malym za jakies 3 tyg czy mozna cos zmienic albo czy przejsc juz na 2 bo przynajmniej na te mleka sa promocje!!! :):) nie wielkie ale zawsze cos..
jka rozumiem ze jest propagowanie karmienia cycem i bla bla, ale kazda matka ktora karmi cycem - nie zmieni tego nagle i nie kupi mleka bo jest nagle tansze o 5 zl na promocji ;/skoro ma za darmo z cyca zqwsze swieze i odpowiednie ;-) wiec mogliby sobie darowac i rzucic jakas mniejsza cene na mleczka.. kiedys dgzies przeczytalam ze jest zakaz promocji mlek "1" ;/ .. wiec tylko pomarzyc..

Do góry