reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

marzena -
masz racje drogie jak nie wiem :( duza puszka na 8 dni ;( teraz moze na 9-10..ale co zrobic jak bebiko nie wchodzilo bo byl tez problem z kupka a po tym cud miod, boje sie eksperymentowac z innymi, a poza tym reszta tez w podobnej cenie chyba.. jak patrzylam na hipp, nan to duza puszka tak jak bebilon kosztuje..
za to przyoszczedzam na pieluchach i chusteczkach - oczywiscie wszystko z pupcia malego ok! ubieramu toujurs z lidla ( chyba tak sie to pisze :p ) i chusteczki z rossmana babydreamm extra soft, bardzo dobre! a przetestowalam chyba wszystkie chusteczki i wiekszosc pieluch.. pampers na noc bo jednak nie ma nic lepszego na te 11 gpodzin! pupka w miare sucha!
mysialam tez ze sprawdzi sie dada z biedronki - pieluszki, bo takz achwalala kuzynka kltora sama kupuje dla coreczki - ale moj przesikiwal w jedno miejsce i kluchy sie robily..

a co do ubranek to piore w jelpie, jeszcze przed narodzinami malego kupilam proszek i mam go do teraz a piore raz na tydzien albo czesciej!

reklama
Mateuszkowa z tą pieluchą to u nas jest to samo:tak: mały dodatkowo szybko oddycha i macha rękami i nogami:tak:. Komiczny widok:tak:

• profile.png
  • forum.png
    Zobacz posty
  • message.png
    Prywatna Wiadomość
  • blog.png
    Odwiedź blog
  • add.png
    Dodaj jako kontakt
  • email.png
    Wyślij email
Marzena 197235 z tym proszkiem to jesteś odważna:tak: a jeżeli chodzi o bebiko to ja też tego mleka używałam. Nie jest drogie a dzieciom smakuje:tak:

Mateuszkowa za kazdym razem robie mleko z 180 ml wody wiec mleka wychodzi ze 200 no i my pijemy humane z mtc jest gesta jak kasza przez butelke, raz zrobilam mleko ze 200 wody ale wtedy wypil wszytsko i duzo ulal wiec to za duzo widocznie potrzebuje zjesc ze 200 i za 3 godz znowu ale zaczynamy przechodzic na noramle mleko bo najpierw bylo pepit, teraz to...stopniowo dodaje hipp combiotic i jest jak na razie ok tyle ze duza puszka kosztuje podobnie do bebilonu:sorry:moj je o 20 i zasypia 20.10, tez tego pilnuje bo inaczej idzie zwariowac...a moj nie lubi pieluch. Kiedys uwielbial balona z helem a nie mam gdzie kupic wiec kupilam psa dmuchanego, dosc duzego stawiam na lozku obok maty i dziecka nie ma:-Da co do mamy nie martw sie bo to bez sensu ja nie raz plakalam i to nic nie dalo, zyj swoim zyciem i miej nadzieje ze kiedys zrozumieja
Miczka a u nas tragednia z pogoda strasznie wieje:wściekła/y:

Kilka dni temu bylismy u ortopedy wszytsko jest ok ale lekarz powiedzial ze gdy nosi sie chlopcow trzeba im rozszerzac nogi bo w przeciwienstwie do dziewczynek lacza nogi, juz sama nie wiem:sorry:ale nosze tak jak kazal

Ostatnia edycja:
anula - no to ma twoj maly apetycik ! i tak szybko zjada ..;-) moj zjada tak w 30 min io to jest szybko :p bo kleiczek trzeba mocniej duldac niz mleczko a to jest male hrabiostwo :p z tymi mlekami to idzie zwariowac, az kusi zeby nalac krowiego :pale poczekam z nim tak jak mowia, zeby potem nic nie bylo bo sobie nie daruje!!
z tym balonem dalas mi super pomysl!! tylko gdzie ja takie znajde???? hmmm musze :):) poki co maly uwielbia siedziec w bujaczku tylko sie denerwuje jak mu zabwki leca z raczek i musi od nowa chwytac ;-)
z moja mama masz racje... tylko ze to wszystko jest swieze.. ;/

Teska ale ja jestem bardzo szczesliwa ze ja mam i ona mi to wszystko wynagradza to mój najwiekszy skarbek kochany

Mateuszkowa kiedys dzieci chowały sie tylko na krowim mleku albo na kozim i jakos im nic nie było , jak juz było proszkowe to takie niebieskie i wszystkie dzieci to piły , a teraz nawymyslali rodzaji przeróznych ze o niektórych to ja nawet nigdy nie słyszałam , i te ceny astronomiczne tego mleka no oszalec mozna

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mateuszkowa ja kiedys kupilam na odpuscie a teraz nie moglam znalesc wiec kupilam dmuchanego psa:-DJa juz przywyklam do tego jak jest ale u mnie sytuacja z rodzicami trwa rok, na poczatku przezywalam jal Ty...
Marzenka ja piore w dzieciecych i tez nie we wszystkich moge, pasuje tylko jelp albo platki mydlane. Marzenka ja sie wychowalam na niebieskim:-Dmoj maly jak na razie po hippie nie ma wysypki ale pije dopiero 5 dzien po jednej miarce a tan nadal ta przekleta humana, najgorsze jest to ze w zadnej aptece w miescie nie ma i musze zawsze wczesniej zamawiac

Ostatnia edycja:
reklama
marzena - masz racje! tez mi sie wydaje ze to nagonka - proszek proszek tylko to bo trzeba zarabiac na dzieciach a biznes jest wielki! ja sie zasnatawiam nad kozim .. ale mialabym dostep tylko do takiego z kartonu..czy to to samo ? nie wiem ;/ musze zapytac lekarki jak bede z malym za jakies 3 tyg czy mozna cos zmienic albo czy przejsc juz na 2 bo przynajmniej na te mleka sa promocje!!! :):) nie wielkie ale zawsze cos..
jka rozumiem ze jest propagowanie karmienia cycem i bla bla, ale kazda matka ktora karmi cycem - nie zmieni tego nagle i nie kupi mleka bo jest nagle tansze o 5 zl na promocji ;/skoro ma za darmo z cyca zqwsze swieze i odpowiednie ;-) wiec mogliby sobie darowac i rzucic jakas mniejsza cene na mleczka.. kiedys dgzies przeczytalam ze jest zakaz promocji mlek "1" ;/ .. wiec tylko pomarzyc..

Do góry