psociu straszne jest to co opisalas, jak ktos moze cie zmuszac do karmienia piersia i jeszcze mowic ze jestes zla matka :/ mnie sie zapytali czy bede karmic czy nie, ja znowu bylam przygotowana od samego poczatku na karmienie piersia wiec rozumiem twoj bol gdy ty nie bylas w ogole na to przygotowana.
mam kolezanke, jest w 6 miesiacu prawie, pierwszego dziecka nie karmila ani jeden dzien nawet bo powiedziala ze cierpiec nie bedzie z powodu piersi i drugiego tez nie ma zamiaru karmic. Alba ma juz 4 lata i co? i zyje, mimo ze nie byla karmiona piersia, drugie tez nie umrze z tego powodu.
Nico mi dala w kosc, pospala o 18 z pol godzinki, wykapalam ja teraz o 20 , wiec od ostatniej drzemki minelo 1.5 h i nie powinna byc tak bardzo zmeczona. Juz w czasie ubierania po kapieli sie darla, a co sie dzialo pozniej :O 30 min wrzasku ze az kaszlala, ani na rekach, ani w lozeczeku tylko ryk,a jak juz ja w miare uspokoilam to tesciowa zadzwonila dzwonkiem jakby kurde kluczy nie miala, a za sekunde wyszla krzyczac mi ze wychodzi grr.... i znowu mala sie darla ze nie moglam jej uspokoic. BOze co to jest za kobieta, mala ma juz 4,5 miesiaca i jeszcze nie pamieta ze jej wnuczka o 20 spi? z reszta slyszala ze sie darla tomogla sobie darowac ten dzwonek i krzyk na dowidzenia :/ ehh...
aa i kupilam jej taki plyn eukaliptusowy w sloiczku, w srodku jest gabka i ten plyn, otworztlam go i postawilam przy lozeczku moze jej pomoze na ten paskudny katar.
pytalam sie wczoraj o przedszkole, zapisy sa od lutego jesli sie nie myle (jesli dobrze zapamietalam :/ ) i przyjmuja dzieci od 3 miesiaca, 5 h w przedszkolu bez wyzywienia kosztuje 280 E :/
zzasilku mam na 6 miesiecy, zaczne go brac od stycznia takze w czerwcu moglabym ja dac do przedszkola, wole placic 280 E niz zostawic ja z tesciowa.