reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dodi a doilas kiedys krowe? :-D :-D :-D to wlasnie na tej samej zasadzie sie wyciska mleczko z naszych syskow :-D
jesli chodzi o wprowadzanie butli to nie wiem.. jesli juz kiedys pila mm i nic jej nie bylo to ja chyba bym dala jedna na wieczor.

reklama
cześć Mamuśki !!!
U nas dzisiaj 5 miesięcy :-).

Madzia, mój waży 8100 i mierzy 66 cm. Lekarka nic nie mówiła o nadwadze :-).

Aneta, mój śpi na poduszce, wcale nie takiej płaskiej. Jak spał na płaskim, to miał problemy z katarkiem. Tyle, że ja przez całą noc mam zapaloną małą lampkę :tak:.

Wisieńka, mój maluch też marudny. Niby śpi a zaraz straszny, przeraźliwy płacz :szok:. I cała noc taka. A nad ranem straaaszne marudy.

Anulka, uświadom mnie, co to ta Camilla? :-p Jakiś proszek? I gdzie to można kupić?

Kkasiulka, ja swojemu podaję Bebilon dla dzieci ze skłonnością do kolek i zaparć. Opakowanie starcza mi na jakieś 3-4 dni (4x po 180ml). Ale kosztuje jak za zboże - 26 zł opakowanie. :szok:

Noo, a ja już od poniedziałku do pracy. Wyrodna matka. :eek:

em_ka, no własnie nie doiłam:):) ja wiem jak to zrobić, ale po jakims czasie ściskania tak moich cycków, zaczynaja mnie bolec:) jak na razie nie otworzę tego mleka, chyba że naprawde kryzys przyjdzie...niech stoi, nie zmarnuje sie :)

Chyba same tu zostałyśmy, a jednak nie:)

Gocha, to na krotko ci starcza...kurcze moje tez na tyle będzie starczać?? :-D myślalam że przynajmniej na te dwa tyg:)
Sto latek dla 5 miesięczniaka!
A nie próbowałaś podlozyć czegoś pod materac malego?? wtedy miałby wyżej glowke i nie musialby mieć tej poduchy grubej.. ja mam pod materacykiem gruby recznik podlozony, lekarka mówiła mi żeby małej głowke wyzej własnie tak kłaśc..

Ostatnia edycja:
dodi moje cyce sa chyba zmieczulone, bo mnie w ogole nie bola. Mala mi je juz tak wygryzla dziaslami ze sie przyzwyczaily :-D
No ja czekamna D bo jeszcze nie wrocil od momentu kiedy wyszedl do pray o 10 rano :confused2: pojechal zawiezc auto do warsztatu znajomych i mieli go przywiezc, jak widac cos im dluuuuzej zeszlo :confused2: a mala mi sie rusza caly czas w lozeczku, mam goraco w pokoju tak grzeja grzejniki a okno otwarte.

Gocha GRATULACJE dla maluszka :*

Gocha
dodi ma racje, w inkubadorach sa takie specjalne regulowane materacyki i wlasnie sie podnosi z jednej strony tak jak NIco miala, a ty mozesz zrobic to sama podkladajac cos, nawet poduszke. Lepiej jak ta poducha jest pod materacem niz zeby maluch na niej bezposrednio spal, lepiej dla jego kregoslupa.

Ostatnia edycja:
emka a ja wracam do pracy ale mam nadzieję, ze pokarmię chociaż wieczorem i rano jak najdłużej, ile się da:tak:
dodi Milcia nie chce w dzien cycać i ja ściągam żeby nie zanikło 2 razy ale mam wrażenie , ze go coraz mniej
Gocha nie wyrodna, mus to mus. ja też muszę po prostu ale mam ten zaległy urlop bo macierzyński kończy mi się 19 listopada a potem 2 tyg. Fakultatywnego i ten urlop i praca.
Gratki dla 5 miesięczniaka

Trzymajcie kciuki za nocke by Mila spała. Dobranoc.:-)

wisienko jesli bedziesz konsekwentna w dawaniu cyca rano i wieczorem mimo pracy to mleko nie zaniknie. MOja kolezanka karmi juz prawie 3 lata i pracuje i piersi sie nauczyly i nie ma z nimi problemu.

reklama
Cześć Dziewczyny, ja Was tak troszkę podczytuję. I widzę, że macie troszkę starsze dzieciątka niż moje i w związku z tym chciałabym zapytać czy już doszłyście do swjej wagi sprzed ciąży??

Do góry