reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
ciezaroweczka ja w dzien cesarki mialam 82 kg a 10 dni pozniej 10 kg mniej, pozniej ubywalam tygodniowo 1 kg az stanelo na 65 ale dalam rade zrzucic do 60 przestrzegajac zasady niejedzenia smazonyh rzeczy i picia gazowanych napojow + duzo owocow. Ja od 3 miesiaca ciazy przybieralam 3 kg miesiecznie :confused2:

Psocia jak mi sie kasuje post i to jakis dlugi to zazwyczaj wychodze z forum i wylaczam kompa w ramach protestu :-D :-D :-D
No właśnie, jak wchodziłam na wagę to położna tylko wołała 3 kg 3kg, a raz nawet 4, masakra, ale ja przed ciążą przybrałam do 79 i miałam się odchudzac, no i zaszłam w ciążę:) i doszłam do 100 równej to był dla mnie szok, o dziwo nie wygladałam jak czołg, jak zeszłam ze stołu he he bo też cesarke miałam to jak na drugi dzien udało mi się wstać to 10 kg mniej, i co tydzień 1kg a teraz stoi i nie wiem czemu, nie jem słodkiego bo mała zaraz ma zaparcia, nie pije gazowanych rzeczy nie jem smarzonego uczulających rzeczy też nie, chlebek tylko razowy, już bardziej się nie da być na diecie, i ten worek zamiast brzucha:no:

EDIT: Dawidek śpi.

Wisieńko, no właśnie nie zasnął, pierwszy raz mu się tak zdarzyło:/

Dodi
, ja o Enfamilu mówiłam;) Ma po kim być wybredny;]

Em_cia, ja pierdyknęłam kompa ,,w twarz";) JejQ! Ale Nico jest podobna do Twojego męża, szok! :)

Ostatnia edycja:
Corin, daj namiary na sklep, w którym kupiłaś korzeń irysu, plizzzzz:-)

Prosze
EKO BABY Sklep - Ząbkowanie

Gocha, ja nie daje poduchy, nawet nie ze wzgledu na kregoslup, tylko boje sie ze mi sie mala poddusi. Teraz jak sie obraca, balabym sie ze wyladuje noskiem w pduszce.

Ciezaroweczka, ja waze juz 4 kilo mniej niz przed ciaza. "juz" bo ostatnie 4 kilogramy to droga przez meke. W sumie zeszlo mi 25 kilo.

Ostatnia edycja:
witamy!!
Która wczoraj nam pozazdrosciła usypiania Tymka? BO mały pospał całe 20min i obudził się z płaczem.. godzina zabawy a później histeria do tego stopnia, ze dałam mu cyca, zaczął tak łapczywie jeść ze szok, dławił się , krztusił, ale nie puścił... no i po karmieniu nie było mowy o odłożeniu go.. tym sposobem poszłam spać o 21 a mały całą noc spędził z rodzicami w łóżku:-(Noc nie byłaby zła, bo mały jadł o 22.30, później o 3.30, 5 ale w międzyczasie mieliśmy z milion pobudek - wierceń i wtykaniem smoczka lub cycka (nie jadł)... jednym słowem jestem rześka jak wiosenny poranek:tak:

malami, super, że nic strasznego w wypisie nie ma.. no i zgadzam sie z Tobą w kwestii sylwestra..myślę tak samo, ciekawe co planuje mój mąż..hmm
dodi, nam też na poczatku, co położna kazała dokarmiać powiedziała o enfamilu.. stwierdziła, ze to "mercedes wśród mlek", ja mam jedna puszkę, którą je mój Paweł..a małemu kupiłam bebilon pepti; ja czytałam dodi jak powinno przechodzić sie na mleko mm, najpierw rozrabiać swoje mleczko z mm w proporcji: 1/3 mm, 2/3 twoje mleczko - tak przez tydzień, później 1/2 mm, 1/2 mleko twoje i później 1/3 mleko Twoje, 2/3 mm..
dodi, teraz już dzieciaczki nie będą tak przybierać na wadze.. ten przyrost sie zmniejsza, więc nie obawiaj się..
emka, Tymek robi tak samo.. usypia po czym po godzinie się budzi i znowu usypia niemal od razu
corin, ja też słyszałam że radikal jest super, muszę zakupić
Magia, nam pediatra przepisała maść cholesterolową ale ez sterydu, tylko z wodą..

resztę doczytam później bo małemu marud się włączył :)

Witam, tez jestem rześka :cool2: od wczoraj.Mam wrażenie, że nie spałam wcale ale to nie prawda. Pomiędzy 3 a 3.30 przysnęło mi się na kilka minut a potem między 4.45 a 5 kiedy zadzwoniło Pola budzik:sorry:. Ciekawe jak mam na imię:-D:-D:-D:-D:-D
Teraz dałam małej nurofen i zaczyna jakby jęczeć coraz bardziej sennie. mam nadzieję na jakieś spanko. Z drugiej strony boję się, ze jak zasne to sie obudzi po 5 minutach a to jeszcze gorzej:oo::oo::oo:.
Miłego dnia

reklama
Wisienko, chyba przechodzimy przez to samo, choc my w mniej intensywny sposob. Przez ostatnie dni mloda sie wybudzala co 1,5-2 godziny a dzis od 3 wstawalam tyle razy ze w koncu stracilam rachube. Ja to sobie tlumacze skokiem i ludze sie ze minie.

Jaka u was pogoda? U nas jest zero stni i mega zachmurzone. Zastanawiam sie czy spadnie snieg dzisiaj. A musze wam powiedziec jaki numer. Znalazlam buty w necie, obdzwonilam wszystkie sportowe sklepy w okolicy czy je maja i nigdzie nie bylo i wszedzie mowili ze bez szans na sciagniecie.. Poskarzylam sie mezowi, ale tak zeby dac upust zalowi. A on nic mi nie mowiac wzial sprawe we wlasne rece. Zadzwonil do producenta i zalatwil mi te buty, hahahaha. Buty jada do mnie, dzis powinny byc. Ale to jeszcze nic, bo ja w miedzyczasie wyszperalam w necie sklep i tez zamowilam sobie te buty i one tez juz jada do mnie. Dzis powinny byc. No i spotkala sie chec zrobienia mi prezentu przez meza z moja panika ze zostane bez butow na zime. Bede musiala jedne odeslac ;-)

Do góry