reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Ania, no enfamil jakieś 24 zl za malą puszkę 400g, a to Hippa 35 zł za 800g, więc nie az tak źle.. ja to jestem ciekawa dlaczego tak lekarze polecaja, czy naprawde jest takie dobre, czy poprostu ma dobra reklame i firma daje jakieś profity lekarzom, żeby je polecali...nigdy nie wiadomo, ale z tego co czytałam to hipp tez dosc dobre składniki ma, niby ekologiczne jest..

asica, no bebilon nawet drozszy od tego hippa.. oczoplasu można dostac od tych rodzajów..

Ja podaję Enfamil właśnie, ale je mało, w ciągu miesiąca nie wypija całej puszki. Bo tylko tyle można trzymać otwarte, 4 tygodnie.... No i się zastanawiam, czy kolejne też kupić to, czy inne, uprzedziłaś Dodi moje pytanie ;-) Jakie mleczko podajecie swoim dzieciaczkom??

Magia - już kiedyś miałam Ci pisać. Ja te wszystkie ceregiele z alergiami przechodziłam z Majunią, tak jak Ty z Łukaszkiem, ale na pewno nie tak dokuczliwie, bo Maja już prawie zdrowa..... A Milenka wygląda na to, że nie ma alergii! Jem wszystko, łącznie z mlekiem w każdej postaci, truskawkami, popcornem, orzechami.......

Corin - u mnie też garściami, ale to chyba normalne??

Ostatnia edycja:
reklama
dodi - prawda jest taka, że mleka są bardzo podobne do siebie, lekarze polecają jakie im pasi a prawda jest taka że to mamtka musi dziecko obserwować i wie jak dziecko reaguje na mleczko, a reakje są różne...

Magia mam nadzieje, ze to ząbkowanie bo jak się okaże, że to Milusiowy charakterek się ujawnił:baffled:
dodi ja dokarmiam i mało tego mleka zużywam ale kupowałam Bebilon albo Nan. Jakoś nie ma to dla Mili różnicy to może jak się nie przyzwyczai do jednego będzie lepiej. Hip u nas tylko 2 była:baffled: a chciałam spróbować.

asica świeta racja:):)

kasiulka, ten hipp można 3 tyg miec otwarte, właśnie przeczytałam że w tym Hipp combiotic sa te kwasy LC PUFA, które właśnie są w enfamilu, żadne inne mleczko ich nie ma..więc chyba sa podobne te mleka, tylko ceną sie różnią.. i czytalam że hipp dobrze robi na kupki, niby sa takie jak po piersiowym mleczku:)

wisienko, w sumie to nie wiem kiedy otworzę to mleczko, ciągle sie waham...bo poza tymi 2-3 tyg po porodzie małej nie dokarmialam wcale z butelki...ciekawe czy butlę pokocha

Ostatnia edycja:
Corin ja zabieralam sie do kupienia czegos na te klaczory od miesiaca ale wlasnie balam sie ze to jakies niewskazane przy karmieniu. Zapytam w aptece czy wlasnie maja jakies ziolowe i czy mozna je stosowac przy karmieniu. Ja jak tylko jestem w domu to mam spiete w kucyk a po nocy na lozku i tak ich tysiace znajduje. Juz nie mowie co sie dzieje przy kapieli, wychodzi ich wtedy tyle ze zatykaja kratke w wannie:confused2:

dodi ja juz pisalam to kiedys, ze moja tez je w ciagu dnia 5 min i czasami zdarza jej sie jakies numery strzelac typu wyginanie sie i wrzaski (choc czesciej to robi wieczorem) i na poczatku myslalam ze jej nie wystarcza to co mam w cycach (bo tak sobie je dotykalam i byly jak faczki, takie totalnie wyrzute i wyplute)
ale jak sobie przemyslalam sprawe to stwierdzilam ze glupoty gadam, mala wyglada jak paczek i z dnia na dzien jest coraz grubsza i wazy juz tyle ze mnie lapy bola, wiec nie jest mozliwe zeby sie nie najadala. Z reszta twoja mala tez niczego sobie, wiec wydaje mi sie ze jesli chcesz karmic piersia to karm dalej a najwyzej wcisnij jej na noc butelke. Moze to wam ulatwi sytuacje :-)

Kkasiulka ale cudnie masz! No u nas na razie Staś ma podobne zmiany jak miał Łukaszek. Wygląda to na AZS:-(

Oj tak....dosłownie - codziennie za to dziękuję. Maja też ma AZS, dostałam od dermatolog krem do pielęgnacji, robiony, dziś wieczorem odebrałam, zobaczymy czy coś pomoże. U niej stres wychodzi też na skórze, a nerwowa jest bardzo :zawstydzona/y:

em_ka - ja nie na czasie - jak problem kupkowy?? Sok pomarańczowy pomógł?

EDIT

dodi - Milunia jest w zasadzie tylko na piersi, butlę dostaje jak mnie nie ma - a czasem musze wyskoczyć do miasta, albo tak jak dziś i jutro - do lekarza (migrena mnie wykańcza....:-( ) to wtedy dostanie butlę. Nie przeszkadza jej to zupełnie kochać cycusia....;-) Albo też dostała dziś wieczorem - podałam jej pierś i wg mnie objadła się jak bączek, z obu piersi wciągnęła, a za 30min płacze, że głodna, to dałam jej flaszkę, wypiła 90ml i śpi.....Ciekawe do której dziś ;-) A z kwasów w Enfamilu ie zdawałam sobie sprawy....dzięki za info :) U nas karmienie teraz jest znacznie przyjemniejsze, Mila już nie walczy przy piersi, lubi i chce. Dopiero teraz się cieszymy z tej bliskości, dopiero teraz to jest naprawdę fajne....

Ostatnia edycja:
em_ka dzięki:) no moje ostatnio te ztakie flaczki miekkie..tyle że u nas odwrotnie, w dzień jest walka przy cycu, a w nocy i woeczorem ładnie ssie.. tak po 2-3 min z jednej piersi i tyle samo z drugiej.. ona waży gdzieś 7 kg, ale wydaje mi sie że już tak ładnie nie przybiera jak wcześniej..każdy mi mówi że juz nie jest taki pączuś z niej, teściowa nawet mowila że zmarniała:)

Magia, Kkasiulka, ja też mam AZS i wiem co przeżywają Wasze dzieciaczki... Współczucia. Boję się że ten mój smród Filip też będzie miał coś na modłę z AZS, bo i mój Paweł też jakąś alergię miał jako dziecko, a i teraz mu wychodzą na dłoniach czerwone plamy. A ja to całe popękane dłonie mam.

reklama
Magia, witaj, oby choróbsko sie u was nie rozwineło:) moja powoli wychodzi z tego kaszlu (oby) jeszcze jutro antybiotyk podam i chyba jeszcze w czwartek, no i inhalacje..od czasu do czasu jej sie odrywa tam..ale juz tak jej nie "gra" w tych oskrzelach:)

Do góry