reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
Corin tez tak slyszalam są nowe zalecenia wg who itp nowinki zywienia. Ja podaje malemu kaszkę manną w jarzynowej lub czsami jak nie daję zupki to gotuje na 100ml wody plaską lyżeczkę, a pozniej przez sitko wylawiam samą kaszkę i daję pol lyżeczki i cyc. Cmokam my szykujemy się do kąpieli. Tatuś wrócil z pracy wiec kąppiel...a czytalam o objawach glutenu moj je od 2 tyg i nie ma nic.... tylko lekkie zapracia ale mial je prezd tym cmok!

A serniczek pycha..... ja jutro wkońcu wprowadzę 3 lyzeczki jogurtu naturalnego oby jednak to nie byla skaza bialkowa i żebym mogla jesc nabial....3 majcie kciuki!!!

hej kochane, malutka już śpi, duża również..spokój i chwila relaksu...hmmm ale tylko chwila bo czeka prasowanie i zmywanie :eek:

Mowicie o glutenie, ja w sumie nie myslałam o tym jeszcze...musze zapytać lekarza jak bedę w środę.. a chrupki to wszystkie są bezglutenowe, bo kukurydza go nie zawiera, wiec spokojnie można dawać:)

Psotka, maqnio zdjęcia cudne:) jak wam zazdroszczę!

Chyba muszę się z danuśka umówić na jakieś spotkanko niedługo:):) tylko tą moją niunię wykuruję:) o ile danuska zechce żebyśmy ja odwiedziły hihi

znalazłam w necie takie coś:

Specjaliści zalecają, by zaczynać od maleńkich porcji: 2-3 gramów (1/2 łyżeczki!) kaszy manny lub kleiku pszennego dodanego do 100 ml zupy. Taką mieszankę początkowo podajemy raz dziennie.

Zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych sztucznie zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. m.ż., a nie później pod koniec 6. m.ż."

Ostatnia edycja:
i ja sie zegnam.. u nas leniwy dzień.. udało nam się obejrzeć z mężem cały jeden sezon serialu: walka o tron.. super film, jest w nim wszystko.. od brutalności (na czym akurat najmniej mi zależy), poprzez seks do miłości..a w ostatnim odcinku I serii oczywiście się poryczałam - polecam..

a i Tymuś ma pieluszkowe zapalenie skóry, ale masakrycznie to wygląda..ech, mały śpi już od 20..ale wcześniej usnął od 15 do 18:szok: więc nie wiem jak nocka będzie wyglądała..

psotka, maqnio superowe zdjątka, a dzieciątka piękne

kolorowych

halo Słonca!!

Meldujemy sie po wizycie u cioci Psoci i Dawidusia! Było cuuudooownie!!! Obie na koniec ryczałysmy! Strasznie juz tesknimy i mamy z Rózinką wielki niedosyt psotkowej całej rodzinki, oby wiecej takich spotkan!!! to tak samo, jak byli u Nasy wyderki za mało i za krotko!!! Trza koniecznie takie spotkania wprowadzic na stale do kalendarza!!:-D

dorzucam kilka fot!!:-D:-D

reklama
U nas młody też już śpi...
We wtorek chyba muszę się z nim wybrać na wizytę do lekarza, bo mało je (nie zjada nawet 120ml na raz), a do tego ostatnio tak po jedzeniu chluśnie mu się albo mlekiem, albo samą wodą. Może mleko przestało mu pasować, no ale mamy Bebilon Pepti, a to jest już specjalistyczne raczej, więc nie wiem na jakie powinniśmy zmienić... No i ma zmiany alergiczne na twarzy. I trochę kolorem kupki się martwię, chociaż taki kolor (ciemnozielony) ma on już od urodzenia i mi mówili że jest normalny, a ja sama nie wiem już nic.

konwalianko, ja oglądałam "Grę o tron". W porównaniu z książką, serial jest baaardzo spłycony, ale czego można oczekiwać po 10-cio odcinkowym serialu, gdzie książka ma ponad 1000 stron. Ale wart polecenia, to fakt. No i na wiosnę kolejny sezon.

Do góry