reklama
ślimakowa nio taaa po 4ry to na bank wygrają A co do kościoła to moja ciotka poszła przed świetami mszę zamówic za zmarłych a ksiądz jej dał paczki dwie z Caritasu z jedzeniem nie wiedziała co się dzieję ale wzięła
mmarta_only
Początkująca
Dobry wieczór brzuchatki! Cały dzień Was podczytuję ale jakoś nie miałam czasu napisać. Dziewczynom po badaniach gratuluję i zazdroszczę dobrych wyników.
Ja mleko lubię, ale jakoś rzadko piję. A czarna kawa z mlekiem dla mnie to w ogóle porażka. Jogurtami nadrabiam.
Mam pytanko: czy Wy łykacie jakieś witaminki dla przyszłych mam, oprócz kwasu foliowego oczywiście? Bo ja w pierwszej ciąży brałam, i teraz też łykam.
Ja mleko lubię, ale jakoś rzadko piję. A czarna kawa z mlekiem dla mnie to w ogóle porażka. Jogurtami nadrabiam.
Mam pytanko: czy Wy łykacie jakieś witaminki dla przyszłych mam, oprócz kwasu foliowego oczywiście? Bo ja w pierwszej ciąży brałam, i teraz też łykam.
gon1a
Fanka BB :)
ja biore witaminy matruelle ale dopiero od jakis 3 tyg wczesniej tylko folik
dziewczyny bierzecie luteine doustnie, macie jakies skutki uboczne, nudnosci, brak apetytu itp?? czy dopochwowe sa lepsze??
dziewczyny bierzecie luteine doustnie, macie jakies skutki uboczne, nudnosci, brak apetytu itp?? czy dopochwowe sa lepsze??
Marta, mi gin zalecił od początku kwas, a witaminki to zacząć miałam dopiero w 15tym tygodniu, nie wcześniej. Nie zalecił też żadnych konkretnych, tylko mam sobie wybrać. No i wybrałam Falwit mama, nie ukrywam, ze względu na cenę. Skoro lekarz nie widzi różnicy, to po co przepłacać?...
Gon1a, luteinę zdecydowanie lepiej dopochwowo. w sensie działanie to samo, a efektów ubocznych mniej. Stosowałam obie i po tej doustnej to czułam się jakbym oponę żuła i olejem popijała... Niestety. A jak raz zasnęłam z nią pod językiem, to pierwsze co po obudzeniu to mnie zgięło z mdłości.
Gon1a, luteinę zdecydowanie lepiej dopochwowo. w sensie działanie to samo, a efektów ubocznych mniej. Stosowałam obie i po tej doustnej to czułam się jakbym oponę żuła i olejem popijała... Niestety. A jak raz zasnęłam z nią pod językiem, to pierwsze co po obudzeniu to mnie zgięło z mdłości.
mmarta_only
Początkująca
Zadam głupie pytanie, ale jak działa luteina i po co się ją bierze? Ja też biorę feminatal N, od początku ciąży.
A
Anulka198424
Gość
Zadam głupie pytanie, ale jak działa luteina i po co się ją bierze? Ja też biorę feminatal N, od początku ciąży.
luteina to progesteron hormon na podtrzymanie ciazy...ja biore od poczatku ciazy dopiero w 13 tc przeszlam na femibion
Marta, wcale nie głupie pytanie, nie wiesz, bo nie miałaś styczności. Luteinę bierze się w niedoborze progesteronu, który jest niezwykle ważny w utrzymaniu ciąży. W zasadzie to jest czysty progesteron. No i tez profilaktycznie, jak ciąże są zagrożone lub wcześniej były problemy. Zauważyłam, że progesteron (luteina, duphaston) ginekolodzy przepisują w myśl zasady: nie zaszkodzi nawet jak będzie go za dużo.
reklama
dodi_misia
Fanka BB :)
Cały dzień mnie dziś nie było, chyba poł godziny czytałam co tu napisałyście... i niestety dużo już zapomniałam i nie odpiszę wszystkim..ale przynajmniej wiem co sie działo..