reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

reklama
mala monis nie wiem czy to tak duzo tych dzieciaczkow bedzie czy to poprostu rodzi duzo soob z wyzu demograficznego na przełomie lat 70/80, ogolnie to panuje moga na 1, 2, zdarzaja sie rodziny z 3 dzieciaczkow a to teraz sie uwaza za rodzine wielodzietna
moja siostra ma 3 i mimo ze sie im dobrze wiedzie najmlodszy dostal w tamtym roku paczke z kosciola bo rodzina wielodzietna, siostra była zdziwiona, bo jakby miala 6, 5 to tak, no cóz wszyscy bylismy zdziwieni

oj ja tez mleka nie pijam chociaz mam dostep do takiego prawdziwego od krowy, bo to kupne to ma tylko wspolna nazwe, z racuchem, z platkami i kakao, tez lubie i najczesciej tak mleko pije, a jogurow duzo jem przeroznych, wlasnie wcinam teraz sliwka z cynamonem, pyyychaaaaaaaaa

hej dziewczyny,
ciesze się z Wami dobrymi wynikami (i jest rym, tyrymtym, tym)
i witam świeże mamy :)

Spotkałam dziś kumpla, nie widzieliśmy się około 2 miechy, no i on do mnie, od razu jak mnie zobaczył: " o, oł... jesteś w ciąży?..." no nie chciałam się pastwić, choć korciło mnie aby wprowadzić go w zakłopotanie tekstem typu: "o kurde, aż tak widać, że przytyłam po świętach". No ale był pierwszym, który się kapnął, choć nic nie wiedział. No to już nie ukryję brzuchola, jest wyraźny i krąglutki, jak ten Twój arbuz Corin :)

Hej, ja dzisiaj wpadam też tylko na chwilkę.

Corin, super, że wszystko w porządku. Tego suwaka bym nie przestawiała, mi miesiąc temu wyszła Dzidzia wielkością młodsza o tydzień, a teraz o 3 dni starsza. Myślę, że najbezpieczniej według OM.

Emka,
u Nas takie walizeczki widziałam dają po porodzie z różnymi próbkami. Szkoda, że to USG tak późno będziesz miała. Tak bardzo bym się na Twoim miejscu nie przejmowała jednak przeziernością, może być robiona wg niektórych źródeł do 14tyg + 6 dni, a na stronie o badaniach USG np. tu Usg genetyczne podają aż do 23 tyg. Na pewno będzie wszystko ok.

Anulka
, szkoda, że tyle nerwów masz. Jak dziewczyny pisały nie znając sytuacji nie da się nic doradzić. W każdym związku są lepsze i gorsze dni. U nas też różnie bywa, jak mamy gorszy okres to czasem mamy się dosyć, a kiedy już się dogadamy zapominamy o przykrych słowach. Moim zdaniem taka jest miłość i takie jest życie z drugim człowiekiem. Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiesz ale często bywa tak, że brak kasy podsyca konflikty w związku. Może boi się że Was nie utrzyma jak Dzidzia będzie.

Ja całe życie z mlekiem jestem na bakier. Oprócz kawy z mlekiem ;-) A kawę sobie odpuściłam. Ale mi lekarz już przy Weronice powiedział, żebym się nie zmuszała tylko jadła nabiał. Albo słynną bawarkę, ja ją lubię bo mi się z dzieciństwem kojarzy :-)

Ja lubie mleko ale tylko zimne więc musze zagotowywać go i czekac aż ostygnie :( oo zaraz meczyk się zacznie chłopaki może w ręczna wygrają :D

reklama
Do góry