reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

em_ka moj nic o kladzeniu za wczesnie nie mówi...poprostu wkurza się jak ona wyje...taki typ (może on nie plakał jak byl malutki hehe) mała też kąpana tak o 20, wtedy zjeść (czasami bez jedzenia jak jadła wczesniej) i zasypia sama na kanapie albo w lozeczku...wczoraj tak zasnela kolo 21, o 1 w nocy jedzenie, wtedy o 5.30 i kręcenie się, w koncu zasnela o 7.30 u mnie na rękach i spała do 9:) kurcze jak tak to czytam to hcyba nie jest az tak źle z tym jej wstawaniem...no ale wczesniej budziła się raz w nocy i raz na ranem beż jęków i krzyku, zjadła i spała od razu...a teraz musze ją na rece brać..

reklama

sesti jak klocki i garnuszek mam po córce i jestem bardzo zadowolona :)
aneta to super że już masz załatwione ja też złożyłam i wracam do pracy 2 stycznia :no:
em ka , dodi bo mężczyznom się wydaje że dziecko jak lalka położy się a ono bez wydawania dzwięków bedzie sobie leżało
em ka a powiedz jak sprawa z kupką?

dodi moja tez spala lepiej wczesniej, teraz moze ma jakis skok w bok :-D no trudno , przezyje ^^
Madzia kupke robi co drugi dzien sama, soczek dziala cuda :-)

madzia no to fajnie ze udany zakup skoro potwierdzasz:)
emka przeżyjesz;) ja tez ostatnio dwa skoki w bok musiałam przeżyc
a ja nie wiem na 100% kiedy wracam- najwczesniej jednak we wrzesniu...

a mi się macierzyński kończy już 21 listopada... ale na urlopach z zeszłego i obecnego roku pojade do połowy stycznia a potem wychowawczy na tyle na ile damy radę z kredytem...
a ja już nie wiem co z tym moim dzieckiem się dzieje... no nie mogę z nią na spacer wyjść... dzisiaj wytrzymałam 25 minut z jej krzykami... no kleją jej się oczy, zamykają i nie uśnie... tragedia... może i u nas ząbki bo bokami ślina leci... ale jakoś nic nie zauważam///

basieniak u mnie też gorzej z wyjściami na spacer - musi byc po butli i w miarę spiący wtedy się przedrzemie a tak nie ma szans na dłuższe leżenie :baffled:nie powiem że podobało mi się kiedy wkładało się do wózka i mały spał i spał tylko trzeba było jechać :-D

em ka to super nowiny fajnie że soczek pomaga

Oj nie nadrobię normalnie :-( Emka super z tym soczkiem. Tak sobie myślę że i w mojej szerokości geograficznej wykorzystam jak będzie potrzeba. Ja własnie zrobiłam zakupy spożywcze przez internet. Przyjadą za 2 h i dzięki temu nie muszę szlajać sie do marketu tylko do lasu z młodym pójdę. Ja macieżyński mam do 10 grudnia. A póżniej do marca urlopy. za 2011 i 2012. Na szczęście warsztat obok domu sie buduje i będziemy zajmować się małym na spółkę :-) Idę doczytać co u Was
Dodi :-)
Madzia :-)
Basieniak :-)
Sestina :-)
Emka :-)
Asica trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!

Madzia no spacerki kiedy mała cały czas spała to już bardzo dawno się skończyły ale ostatnio długo jechałą nie śpiąc aż w końcu jak była pora to odpływała... a u mnie dodatkowy problem to, że ciążko wyjść z wyspanym i najedzonym dzieckiem bo ona je przez godzinę i potem zostaje mniej niż kolejna godzina zanim zaczyna być śpiąca więc zanim się wybierzemy na spacer to już może pół godz zostaje... i do tej pory jak robiła się spiąca to szła spać a teraz za nic nie może usnąć na spacerze... a w domu zaraz odpływa...

Emka u nas nocka identyczna od paru dni :dry: a też używam irfana - jest łopatologicznie prosty :-D

Tak mówicie o spaniu, gdzie są te dzieci co tak cały czas spały? hehe człowiek nakarmił, położył do łóżeczka i dziecię spało :-D a co dopiero będzie jak zaczną raczkować...

reklama
Hej nocne marki i skowronki ;-) tak czytam i zupelnie was nie rozumie. Ewa ciagle spi ;-) przespi zycie kobieta, hahaha swoja droga mam problem jak ona nie spi, zeby zdarzyc na dwor wyjsc ;-) trzeba ja ubrac, siebie oporzadzic, czasem jeszcze przewinac glizde no a czas leci. Schodzi nam ze 40 min bo jeszcze karmienie i cudem jest jak mloda nie spi kiedy wyjezdzamy z domu :-/ ona nadal czuwa 1,5 godziny, no max 2 a potem spi 2-3 godz. I tak w kolko. Dzis rano jak zasnela o 8.30 to spala do 12.30

Mailuj, a gdzie takie zakupy na telefon mozna robic? W ktorym sklepie? Fajna sprawa.

Do góry