reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Tak teraz doczytałam to my możemy farbować włosy ?? Bosz a te zabobony to mnie już wkurzają m.in o tym własnie farbowaniu i chodzę tak z odrostami :( :dry:

reklama
Ja bym jechała od razu znając mnie (panikare) po drugie nawet wydaje mi się,że powinnaś jechać na kontrol co z dzidzią itd ... bo to nie żarty

em_ka wszystko z umiarem, czytaliscie wczoraj artykuł o gerberze?? stosuja wypełniacze zamiast miesa, ja swojej malej dawalam od czasu do czasu bo gotowałam sama, mialam króliczka podzielonego po kilka gram i robilam jej zupki no ale ja mialam mame i ona mi doradzała a jka wrócilam do pracy to babcia gotowała Asi
orchidea poczytasz, jest taka specjalna tabela pokazujaca co mozna zaczac dawac malemu w kolejnych miesiacach, na pewno dasz rade, raz słoiczek, raz zupka i bedzie ok

wydrusia omdlenia w ciazy sa dosyc normalne, ja tez czuje ze odplywam jak za dlugo stoje w sklepie albo jestem w centrum handlowym. Ja na twoim miejscu pojechalabym na pogotowie i powiedziala ze zemdlalam i jestem w 14tc. Moze masz za niskie cisnienie czy cus. Pamietaj, najwazniejsza rzecz, ze jesli czujesz ze zaraz zemdlejesz to usiadz od razu, nie wazne czy to bedzie podloga w sklepie czy lawka i poczekaj az przejdzie, bo jesli bedziesz narazala sie na bezwladne upadki mozesz czasami niezle przywalic glowa czy brzuchem o podloge.

gon1a ja nie mowie ze tylko i wylacznie na sloiczkach, jasne ze jak bedzie troszke mieska i warzyw mozna zrobic pure i gitara. Z reszta wszystko wyjdzie w praniu, nie bede sie martwic na zapas...

Orchidea roznie pisza o tym farbowaniu, ja za jakis czas tez sie wybieram na pokrycie odrostow i nie ma zmiluj, jedynie co trzeba powiadomic fryzjerke badz fryzjera ze sie jest w ciazy, na pewno maja bardziej delikatne farby. Wydaje mi sie ze w pozniejszym czasie ciazy po prostu ci moze nie wyjsc taki kolor jaki chcesz i dlatego pisza zeby nie farbowac.

Ostatnia edycja:
ej wiecie co dziewczyny? tak sobie przemyslalam to, co napisala Corin ze dzidz jest starszy o tydzien niz na suwaku i boje sie, zeby ostatecznie sie nie okazalo, ze jak beda mi robic USG to nie bede w 14t 3d tylko w 15t i 3d i wtedy juz na pewno bedzie za pozno. Nie wiem teraz kogo sie poradzic zeby nie bylo gafy :confused:

reklama
Ja ci nie pomogę, zupełnie niestety nie łapie się w tych tygodniach.

EDIT:

Chociaż jak sie tak zastanawiam nad tym... To to ze dzieciak wg USG jest tydzień starszy to chyba dotyczy tylko jego wzrostu, bo przecież nie może nadgonić tygodnia rozwoju.... A jesli tak, to nie masz sie chyba czym przejmować...

Ostatnia edycja:
Do góry